Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-gazi-gemi-alemdara-8-yilda-bir-milyona-yakin-ziyaretci-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Gazi gemi "Alemdar"a 8 yılda bir milyona yakın ziyaretçi - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Gazi gemi "Alemdar"a 8 yılda bir milyona yakın ziyaretçi

Eklenme Tarihi: 13 Ocak 2016, Çarşamba - 13:00   Okunma Sayısı: 63150

ZONGULDAK

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde milli mücadele yıllarında üstün yararlılık gösteren, 1982'de hurdaya ayrıldıktan sonra aynı ölçülerle yeniden inşa edilerek müzeye dönüştürülen "Gazi Alemdar Gemisi", ilçe merkez nüfusundan daha fazla yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Danimarka'da 1898 yılında 49,475 metre uzunluğunda ve 7,95 metre genişliğinde kurtarma amaçlı inşa edilen, Kurtuluş Savaşı'ndaki hizmetlerinin ardından 1982'de sökülen Alemdar Gemisi, geçmişteki yararlı hizmetlerini turizme katkısıyla da sürdürüyor.

Gazi Alemdar Gemisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği önderliğinde ilçedeki 4 tersanede orijinaliyle aynı ölçülerde yapılarak 2008'de müze olarak ziyarete açılan gemi, Kurtuluş Savaşı'nın "tek deniz çatışmasının kahramanı" olması dolayısıyla ilgi çekiyor.

Alemdar Gemisi'nin orduya gerekli silah ve cephaneyi Trabzon ve İnebolu'ya deniz yoluyla taşıyarak sunduğu hizmetleri anlatan materyallerin yer aldığı sahil bandındaki müzeyi, 2008'ten itibaren ABD'den Çin'e kadar çok sayıda yabancı turistin de aralarında bulunduğu 870 bin kişi ziyaret etti.

Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin farklı illerinin yanı sıra çok sayıda ülkeden ziyaretçi ağırladıklarını, Gazi Alemdar Müze Gemisi'ne gösterilen ilginin arttığını söyledi.

Müze gemiyi, 2008'de 20 bin 500, 2009'da 50 bin, 2010 'da 85 bin, 2011'de 124 bin 500, 2012'de 140 bin, 2013'te 145 bin, 2014'te 150 bin ve 2015'te de 155 bin olmak üzere toplam 870 bin kişinin gezdiğini anlatan Dursun, "Müze gemide son dönemlerde ulaşılan yıllık 140-155 bin ziyaretçi sayısı, 113 bin olan merkez nüfusumuzu geçti. Bu da ilçe turizmi için ne kadar önemli olduğunun en önemli kanıtıdır" dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam