SON DAKİKA
reklam
reklam

E-SPOR HABERLERİ

Eklenme Tarihi: 29 Temmuz 2019, Pazartesi - 09:25   Okunma Sayısı: 174499
Dünyada 140 milyar dolarlık bir piyasaya sahip olan e-Spor, ülkemizde yayılmaya ve büyümeye devam ediyor. Spor'un salonlardan, sahalardan dijital ortama taşındığı e-spor'un gelecekte Yaz Olimpiyat oyunlarına alınmasına kesin gözüyle bakılıyor. Türkiye'de 2018 yılında Federasyonu kurulan e-spor, artık Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın da içinde bulunduğu profesyonel kadrolarla şampiyonluk mücadelesi verilen bir arenaya dönüşmüş durumda. Son beş yılda internet alt yapısına yapılan büyük yatırımlar, evlerdeki internet bağlantıların kalitesinin yükselmesi, internet kafelerin çoğalması, gençlerin daha çok e-spor oyunlarına yönelmesini sağladı. Türkiye’de e spor oyuncuları artık bir takımdan veya sponsorlardan maaş alan, kendilerine özel fiber hatlar çekilen ve lüks gaming house’ları bulunan oyunculara sahip. Eğer uluslar arası oyun şirketleri ülkemize yatırımlarını arttırırsa e-spor çok daha farklı bir konuma gelecek.

Beşiktaş CS:GO'da şampiyon

İspanya'nın Valencia kentinde düzenlenen DreamHack Showdown Turnuvasında Beşiktaş'ın kadın CS:GO takımı birinciliği elde etti. İsveçli Julia Kiran (juliano), Türk asıllı İsveçli Zeynep Türkay (zAAz), Hollandalı Petra Stroker (Petra), Rus Anastasia Khlobystina (kr4sylya) ve Fransız Meyssa Bellouati'den (Missa) oluşan Beşiktaş kadın takımı turnuvada oynadığı tüm maçları kazanarak kupanın sahibi oldu.
bo3 formatında oynanan finalde Birleşik Amerika'nın Counter Logic Gaming Red takımı ile karşılaşan siyah-beyazlılar maçın ilk harita olan Vertigo’yu 16-10 kazanarak seride 1-0 öne geçti. Beşiktaş kadın takımı 2. harita olan Mirage’dan 16-5 yenik ayrılınca durum 1-1 oldu. Finalin son haritası olan İnferno’da ise rakibine 16-9 üstünlük sağlayan Beşiktaş seriyi 2-1 kazanarak şampiyonluğu elde etti. Beşiktaş bu şampiyonluk ile 50 bin dolarlık ödülün sahibi olurkeni aynı zamanda, Rotterdam'da yapılacak olan DreamHack Open Turnuvasına katılma hakkı elde etti.
Turnuvaya B grubunda başlayan Beşiktaş, grubunu 6 puanla lider bitirdi. bo1 formatında (tek harita) oynanan grubun ilk maçında Çin temsilcisi 7PM FE'yi 16-3'lük skorla farklı yenen Beşiktaş, ikinci maçında Birleşik Amerika'nın Counter Logic Gaming Red takımını 16-8 ile rahat geçti. Yarı finale yükselen siyah-beyazlılar, A grubu ikincisi Birleşik Amerika'nın Dignitas fe takımını Nuke haritasında 16-4, Dust haritasında ise 16-11 yenerek maçtan 2-0 galip ayrıldı. Yarı finalin diğer maçında Beşiktaş ile birlikte B grubundan ikinci olarak çıkan Counter Logic Gaming Red, A grubu birincisi Demise fe ekibini 2-0 yenerek finalde Beşiktaş'ın rakibi oldu. Beşiktaş grup maçında 16-8 yendiği Birleşik Amerika'nın Counter Logic Gaming Red takımı ile finalde bir kez daha karşı karşıya geldi. Grup maçının aksine final maçı bo3 formatında (üç harita) oynandı. Beşiktaş, maçın ilk harita olan Vertigo’yu 8-7 ve 8-3'lük setlerle 16-10 kazanarak seride 1-0 öne geçti. Beşiktaş kadın takımı 2. harita olan Mirage’dan 4-11 ve 1-5'lik setlerle 16-5 yenik ayrılınca durum 1-1 oldu. Finalin son haritası olan İnferno’da ise rakibine 11-4 ve 5-5'lik setlerle 16-9 üstünlük sağlayan Beşiktaş karşılaşmayı 2-1 kazanarak şampiyonluğu kazandı.

 

PUBG Mobile'den büyük etkinlik

Rusya, Kazakistan ve Türkiye’de düzenlenen Oppo R.T.K. Series turnuvasının yerel finalleri tamamlandı ve Türkiye’den dört takım uluslararası finallere katılmaya hak kazandı. Ödül havuzunun 50 bin dolar olduğu Avrupa’daki ilk bölgesel turnuvası Oppo R.T.K. Series’in finali Mall of Istanbul’da oyun severlere açık bir etkinlikte izlenebilecek. PUBG Mobile, önümüzdeki aylarda Türkiye’de yeni e-spor etkinlikleri de düzenleyecek. Tencent ve StarLadder iş birliği ile düzenlenen Oppo R.T.K. Series’in yerel finalleri gerçekleştirildi. Turnuva sonunda 1. sırayı Saphire alırken, onu Futbolist, SIMURGA ve finale kadar 8. sırada olan ve son maçla dördüncülüğe yükselen Lucid Sublime Dreams izledi. Bu dört takımın yanı sıra, PUBG Mobile yayıncısı INTERNATIONALTV de bölgesel finallere davet edildi ve turnuva sonunda 15. sırayı aldı. Davet edilen bir sürpriz takım da uluslararası finallere katılacak. Finallerde Digital Athletics e-spor takımı da mücadele için yerini alacak. Turnuvanın final aşamasına Türkiye, Kazakistan ve Rusya’dan toplam 12 takım katılacak. Ödül havuzu 50 bin dolar olan turnuvanın finalleri, Türkiye’deki bugüne kadar düzenlenmiş en büyük PUBG MOBILE etkinliği olacak.

 

Wolfteam yarışı başladı

Türkiye’nin en çok oynanan FPS oyunu Wolfteam’in 2019 Wolfteam Türkiye Kupası kapsamındaki yıldızlar ligi başlıadı. Türkiye’nin en güçlü 10 Wolfteam takımı büyük kupayı kazanmak için birbirleriyle kıyasıya yarışıyor. Netmarble Türkiye’nin, Wolfteam için düzenlediği ve Türkiye’nin en güçlü espor takımlarının mücadelesine sahne olacak Wolfteam Türkiye Kupası tüm hızıyla devam ediyor. 2019 Wolfteam Türkiye Kupası (WTK 2019) kapsamında mücadele eden 10 takımdan sadece bir tanesi, WTK 2019 Büyük Finali’nde şampiyonluğa ulaşabilecek. Wolfteam Ligi, bu yıl da Türkiye’nin en güçlü 10 Wolfteam takımının kıyasıya mücadelesine sahne olacak. Ligin deneyimli takımları Galatasaray Espor, 1907 Fenerbahçe, Crew Esports ve Team Turquality takımlarına, bu yıl lige ilk kez katılan Imaginative, Sangal Esports, İstanbul Espor ve Mod-Z Esports yer alacak. Ayrıca JesterOf ve Collectors da geçtiğimiz sezon Wolfcity turnuvalarında şampiyonluk yaşayan iki takım olarak bu sene ligde mücadele edecek. Bu 10 takım, büyük kupayı havaya kaldırmak için Wolfteam Türkiye Kupası’nda yeteneklerini sergileyecek ve rakiplerine üstünlük kurup mutlu sona ulaşmayı hedefleyecek.

Bu sezon Wolfteam Türkiye Kupası’na yeni kurallar ve düzenlemeler eklendi. Artık maçlar tek harita üzerinden (Bo1) oynanacak. Bu yıl takımlar toplamda 18 maça çıkacak ve maçları geçen yıldan farklı olarak 9’a değil, 16’ya ulaşan takım kazanacak.

 

Efsane oyun Türkiye’de

İlki 1991’de çıkan klasik SRPG oyunu Langrisser serisinin iOS ve Android destekli mobil sürümü Langrisser Mobile, Türkiye’deki oyunculara açıldı. Efsane, Langrisser Mobile adıyla kaldığı yerden devam ediyor ve oyunculara kahramanlar ordusunun dünyayı kurtarmak için karanlık güçlerle savaşacağı epik bir hikayede yer veriyor. Japon strateji oyunlarının seçkin bir temsilcisi olan Langrisser serisi, mobil sürümde de orijinal özelliklerini koruyor. Asker türlerinin birbirlerine olan üstünlüğü, arazinin stratejiye etkisi değişmezken, eşsiz Japon çizimleri, muhteşem dublajlar, birbirinden harika müzikler ve gelişmiş grafikler Langrisser Mobile’da bir araya gelerek fantezi dünyasını kasıp kavuracak bir oyun ortaya çıkartıyor. Langrisser serisi, 1991 yılında Masaya Games tarafından geliştirildikten sonra 5 oyunla karşımıza çıktı ve Fire Emblem serisi ile JRPG oyunlarının başını çekti. Bu sene klasik oyunun mobil sürümünü tanıtan şirket, 2019’un ilk çeyreğinde Langrisser Mobile ile Kuzey Amerika, Avrupa, Güneydoğu Asya bölgelerindeki onlarca ülkeye yayına girerek o bölgelerdeki oyuncuların takdirini kazandı. Birçok ülkede AppStore ve Google Store mağazalarında uzun bir süre “En İyi 5” listelerinde kendisine yer bulan oyun, çeşitli yayınlardan “Editörün Seçimi” unvanını kazandı.

 

Dünyanın beklediği oyun yayınlandı

Netmarble’ın merakla beklenen mobil oyunu BTS WORLD, Türkiye dahil 176 ülkede yayınlandı. Oyun, iOS ve Android cihazlardan indirilebilir. Oyuncular, BTS'nin menajeri olup, interaktif içerikler sayesinde BTS ile sanal olarak etkileşim kurabilecek. Ayrıca yeni şarkı “Heart Beat (BTS WORLD OST)” de yalnızca oyun üzerinde ilk kez yayınlanacak.  BTS WORLD, oyuncuları, grup çıkış yapmadan önceki tarihlere götürerek, BTS’nin süper star olma hedefine ulaşmasına yardım etmek için BTS’nin menajeri olmalarına olanak sağlayan, hikaye bazlı bir mobil simülasyon oyunu. Oyuncular, görevleri tamamlamak ve oyunda ilerlemek için belirli BTS üye kartlarını seçecekleri çeşitli görevlerle karşılaşacak. Bu kartları toplayıp geliştirdikçe daha fazla hikaye açılacak. Oyuncuların, BTS’nin süper star olmasına yardım ettiği BTS WORLD’un ana hikayesinin yanı sıra her birinde bir BTS üyesinin ana karakter olduğu bireysel hikayeler de bulunuyor ve her üyenin kendine has özellikleri hikayeye etki ediyor. BTS WORLD, sadece oyunda bulunabilecek 10 bin adet tamamen yeni fotoğraf ve oyuna has 100 video içeriyor. Ayrıca oyuncular 1'e 1 interaktif içerik sayesinde, menajerleri olarak BTS ile sanal olarak etkileşim kurabiliyor.

 

Bang Bang, dünya şampiyonası        

İçerisinde Türkiye’nin de bulunacağı ilk dünya şampiyonası için heyecan büyük. 250 bin dolar

değerindeki ödül havuzu için 14’ten fazla ülkeden 16 takım birbiriyle kıyasıya mücadele

edecek. Dünyanın en popüler mobil oyunlarından biri olan Mobile Legends: Bang Bang’in geliştiricisi

MOONTON, dünyanın dört bir yanından hayranlarıyla birlikte aynı coşkuyu yaşıyor.

İlk uluslararası Mobile Legends: Bang Bang Dünya Şampiyonası’nın 11-17 Kasım 2019 tarihleri

arasında Axiata Arena, Kuala Lumpur, Malezya'da yapılacak. M1 olarak bilinen uluslararası turnuvada 14’ten fazla ülkeden katılan 16 takım, ilk defa düzenlenen Mobile Legends: Bang Bang Dünya Şampiyonu olma onurunun yanı sıra, 250 bin dolar değerindeki ödül havuzu için kıyasıya mücadele edecek.Türkiye, M1’e katılan 14 ülkeden biri olacak. 2019 M1 Türkiye Elemeleri, 12 Temmuz 2019 tarihinde 35 bin Türk Lirası ve 250 bin oyun içi elmas değerindeki ödül havuzu ile kayıt alımlarına başladı. Aynı zamanda M1, Türkiye’deki ilk Mobile Legends: Bang Bang espor etkinliği konumunda.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam