Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/08/23/SSSSS.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
İyi Parti Üsküdar İlçe Başkanı Hasan Ofluoğlu: “HERKESE KAPIMIZ AÇIK’’ ( II.BÖLÜM) - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

İyi Parti Üsküdar İlçe Başkanı Hasan Ofluoğlu: “HERKESE KAPIMIZ AÇIK’’ ( II.BÖLÜM)

Eklenme Tarihi: 23 Ağustos 2019, Cuma - 10:40   Okunma Sayısı: 168885
İyi Parti Üsküdar ilçe Başkanı Hasan Ofluoğlu, ‘Kadromuzda mimar, avukat, siyaset bilimciler, iş adamları, yani eğitim yüksek genç dinamik, tecrübesinden faydalanacağımız insanlarımız bulunuyor. Bu bakımdan siyasal olarak zaten bir sıkıntı yasamayacağız. Biz insanlarımıza sokakta dokunmayı bilen bir partiyiz ve onlarla irtibatımızı hiç bir zaman kesmeyeceğiz. Bize ilk başlarda, acaba benim sıkıntılarıma cevap verebilecek bir yapımı diye bakarken, şimdi 24 Haziran seçimlerinde aldığımız sonuçlar bu soruların cevabı olmuştur” dedi.

 

Üsküdar da yeterli altyapı var mı?

Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yeterli altyapı yok .Tarihi eserlerimizi gerektiği kadar ön plana çıkartamıyoruz .Bu anlamda  Üsküdar’ın tanıtımını yeteri kadar yapamadığımızı düsünüyorum.Trafik problemimiz çok fazla. Bir örnek vermem gerekirse, yaşadığım semtin Üsküdar merkez ile arası yaklasık 1.5 kilometredir. Ben yıllardır otomobilimle Üsküdar merkeze trafik probleminden inmekten kaçınıyorum. 2004 yılında Marmaray inşaatı başladı. 36 ayda bitecek olan inşaat çalışmaları, yaklaşık 40 ayı gecikti. Bu süreçte kazı çalısmalarında tarihi eserlerde ortaya çıktı. Bunları resimleyen birimlerimizde var. Tarihi eserlere zarar verildi ve gerektiği kadar değerlendirilmedi. Bir başka konu, ilçemizin maalasef çok kötü bir reklamı oldu. İki yıl önce yağan yoğun yağıslar sonucunda üsküdar meydanı denizle aynı seviyeye ulaşan su baskınına sahne oldu. Bu su baskını zaman zaman bel boyuna ulaştı. Çünkü alt yapı diye bir şey yoktu. Daha sonra yeniden meydan düzenlemesi ele alındı. Alt yapının yapıldığı ifade edildi. Ama ben yapılan   bu çalışmanın yeterli olmadığını, kısmen geçerli olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak gerek turizmde, gerekse çözümlenmeyen trafik sorunu konusunda Üsküdarımız gelişemiyor, halkımız ise mağdur. Örnek vereyim. Daha önce Almanya’dan gelen vatandaşlarımız Üsküdar’a alışverış yapmaya gelirlerdi. Şimdi Ümraniye’nin gelişmesi ile Üsküdar’ın geride kalması, bu trafiği tam tersine çevirdi. Ve üsküdar esnafı gerektiği kadar potansiyelini artıramadı.   

Yine siyasete dönelim. 31 Mart seçimlerinde Üsküdar’da ittifak yaptığınız partinin adayı neden kazanamadı.?

Üsküdar’da Sayın Ahmet Kılıç aday gösterildi. Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte Ahmet Kılıç’ı destekledik. Daha önce iki dönem meclis üyeliği de yapan Ahmet Kılıç, Üsküdar’a için olumlu bır profildi. Fakat ben Cumhuryet Halk Partisi’nin Ahmet Kılıç’a yeteri kadar sahip çıkmadığını, yeteri kadar çalışma yapmadığını söyleyeceğim. Kaldı ki, meclis üyesi listesinin çok doğru tercihlerden oluşmaması, Kılıç’ın seçimi kaybetmesinde önemli nokta idi.

 

31 Mart seçimlerinde İYİ  PARTİ’nin CHP ile Millet İttifakı adı altında birlikte olması konusunda ne düşünüyorsunuz?. Muhafakar, örf ve adetlerine bağlı, muhafazakar Üsküdar halkı bu konuda ne düşünüyor?

-Konuşmamızın başında söylediğim gibi, Anayasanın ilk 4 maddesini şartsız  kabul eden, tüm seçmene kapılarımızı açtık. Elbette bizim de kırmızı çizgilerimiz,olmazsa olmazlarımız var. Bizim  HDP  gibi bir parti ile ismimizin geçmesine asla tahamülümüz yoktur. Onun haricinde, vatanını, milletini, bayrağını seven herkes bizimle  siyaset yapablir. Muhafazakar bir halkın düşüncelerine gelince: Sorunuzda örf ve adetlerine bağlı muhafazakar bir halk tanımı üzerinde düşünmek elbetteki gerekli. Bu konuda halkın kendilerini yeterince ifade edemedikleri eleştirilerini yapanlar var. Kendilerini ifade edemediklerini söylemek doğru bir tespit mi bilemiyorum.Buna örf adet yerine geleneksel öğretiler diyelim. Bu tanıma uyabilir Üsküdar seçmeninde demografik yapı  araştırılırsa, bölge-bölge farklı seçmenler var. Bunu daha açarsak, Üsküdarın merkezi daha farklı bir seçmen, kırsalı olarak görülen, mesela Yavuztürk ve Ünalan semtlerinde daha farklı seçmen var.Biz tüm  siyasi partilerin seçmenine talibiz. Çünkü mozaik yapı adı altında partimizi kurduk. Bu yüzden herkese kapımız açıktır. Türkiye’nin Meral Akşener’in önderliğindeki İYİ PARTİ ile huzura, güvene, ekonomik rahatlığa, adalet ve özgürlüğe  kavuşabileceğine inanıyoruz.Bu konuda da son derece samimiyim.

 

Üsküdar ilçe başkanlığı olarak 39 ilçe arasında öne çıkmak icin ne gibi projeleriniz var ?

-39 ilçen arasında ön sırada olmak zaten hedefimizdir. Sosyal yardımlaşma, kadın politikaları, yardım politikaları ile bunu gerçekleştirebiliriz.Bakın, siyasete hiç girmiyorum. Çünkü iyi bir siyaset kadrosuna sahip olduğumuzun bilincindeyiz. Kadromuzda mimar, avukat, siyaset bilimciler, iş adamları, yani eğitim yüksek genç dinamik,  tecrübesinden faydalanacağımız insanlarımız bulunuyor. Bu bakımdan siyasal olarak zaten bir sıkıntı yasamayacağız. Biz insanlarımıza sokakta dokunmayı bilen bir partiyiz ve onlarla irtibatımızı hiç bir zaman kesmeyeceğiz. Bize ilk başlarda, acaba benim sıkıntılarıma cevap verebilecek bir yapımı diye bakarken, şimdi 24 Haziran seçimlerinde aldığımız sonuçlar bu soruların cevabı olmuştur.Üsküdar Belediyesine Cumhuriyet Halk Partisi ile yaptığımız ittifak sonucunda 4 tane arkadaşımız meclis üyesi oldu. Artık biz insanlarımıza hizmet yapabilecek imkanlara sahibiz. Üsküdarın tamamına hitap eden bir kadroyuz. Aramızda çok güçlü isimler var. Kitleleri arkasından taşıyacak insanlarla beraber bir siyaset yapısındayız.

 

Şimdi yeni bir seçmen jenarasyonu da var. Kendisini sorgulayan, neden ve niçin diyen bu genç jenerasyonu partinize çekmek için neler yapılması gerekli?

-Bu yaş grubu icin yönetim kurulunda 30 yaş altı arkadaşımızlarımıza yer verdik. Bu arkadaşlarımızın genç jenarasyona daha iyi hitap edebileceğini düşündük.Aynı zamanda gençlik kolarımız var. Gençlerimizi partimize kazandırmak için, yeni politikalar ve projeler hazırlanıyor. Biz de bu projeler için alan yaratacağız. Gençlik festivalleri, oyun turnuvaları projelerin bir parçasıdır. Bunlar Genel Merkez ile de bağlantılı olacaktır. Bu arada gençlik kollarımızda iyi eğitimli gençlerimize de yer verdik. Bu arkadaslarımız (X) jenarasyon dediğimiz kesime dokunabilecek projeler üretiyor. Sayın genel başkanımız da kurucular kurulunda, genel idare kurulunda, genel merkezde sürekli gençlere yol açan bir portre çizmiştir.Gençlerin önünü açmak şudur. Bu yeni jenarasyona dokunmak için, yapılacak projelere internet ortamında yer vermeli. Bunun için bütçe  ve zaman ayırmak, onların söylemleri ile hareket etmek gerekir. Bir çok parti gençlik kollarına şöyle dokunuyor. Gençlik kolları bayrak takar, brosür dağıtır, stıcker calışması yapar, pankart asar. Hayır gençlık kollarının amacı bu değidir.

 

Son dönemlerde devamlı beyin göçünden söz ediliyor ve tartışılıyor. Beyin göçünden nasıl bir sonuç çıkarılabilir?. Hükümetin bu konuyla ilgili yetersizliği söz konusu mu ?

-Bu konuyla ilgili Cumhurbaskanı’nın söyleminden yola çıkarak cevaplamak istiyorum. Sayın Cumhurbaskanı seçimden önce ‘’Eğitimde yetersiz kaldığımızı itiraf ediyorum’’demişti. Ben bu cümleden şu anlaşılıyor. Türkiye’de eğitim sisteminin Ak Parti döneminde durmadan değiştiği ortadadır. Değişen sistemlerin hiç birinin de, eğitim açısından yeterli olduğunu düşünmüyorum. O nedenle doğal olarak bu yapıdan şikayetçi olan aileler, çocuklarının yurt dışına eğitim almalarını istiyor. Buna kısmen devlet de katkı sağladı. Ama beyin göçü dediğimiz olaya, şu açıdan da bakmamız lazım. Amaç doğru eğitim alıp bilgi kazanımlarını gittikleri yerlere aktarmak mı, yoksa kendi ülkelerine taşımak mı? Kesinlikle ailelere büyük görevler düşüyor. Bence şu anki sistemimizin de doğru olmadığını düşünüyorum. Eğitim sisteminin parça parça değil de, baştan sona değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben eğitimci değilim ama, bu konularda Türkiye’de çok kaliteli insanlar var. Her kesimi kapsayan doğru sistemle çocuklarımızı daha doğru yetiştirebileceğimize inanıyorum. Bunu iki çocuk sahibi bir baba olarak söylüyorum.

 

Üskudar ilce Başkanlığı yeni bir misyon yeni bir vitrın. Koskoca bir ilçeyi yönetmek oldukça zorlu bir süreç. Sonucta bir rol modelsiniz Yönetiminizde bulanan kişilerden özellikle olmazsa olmaz dedikleriniz nelerdir?

- Ben bu soruyu biraz kendime alayım. Bir siyasi partide hanım ve genç yol arkadaşların etkili olmadığı hiç bir siyasi  partinin, Türkiye’de başarılı olacağına düşünmüyorum. İlçe yönetimizde yüzde 30’un üzerinde bayan kadın arkadaşımız,  yaklaşık yüzde 20, 35 yaş ve 35 yaş altı genç kadromuz var?. Olmazsa olmazlardan bİr tanesi de sosyal medya, yani iletşim ağı. 23 haziranda aldığım bilgiye göre, Türkiye’deki seçmenin yüzde 16’ sı sosyal medyadan etkilenerek oyunu kullanmış. Bu bence cok ciddi bir oran. Yani insanlar sadece sosyal medyadan etkilenerek oy verecek partiyi tespit edebiliyolar. Bu konuda  il Başkanlığımız ortamında calışmalar yapılıyor.Tabıi onlara ben müdahil olamam ama, ilçe bazında şöyle bir şey söyliyeyim. Profesyonel bir ekiple bu calışmaların, çok kısa bir zaman içerisinde alt yapısını bitirip, çalısmalara başlayacağız. Sosyal medya ve basına yönelik propagandalarımız çok kuvvetli olacak. İyi bir ekip hazırladık. Bu ekibin önderliğinde bizim de destek faaliyetlerimizle sosyal medyada 39 ilçenin 10’ nu geçeceğimizi söyleyebilirim. Buna çok güveniyorum. Çünkü, insanları kitlelerı taşıyacak olanlar bizimle beraber Üsküdar’da olacak. Bu anlamda kanal sahibi olan kişilerle beraber yola çıkıp, yapacağımız etkinliklerle biraz önce saydığım sosyal yardımlaşma politikaları çerçevesinde, esnaf ve genel kahvaltılarda buluşma toplantıları, üye kampanyaları ile  halkın sürekli şikayetlerini dinleyeceğiz.Bizden isteklerini öğreneceğiz. Bu yönde çok fayadalı geri dönüşümler alacağımızı düşünüyorum.

Teşekkür ederim Sayın Hasan Ofluoğlu

Kaynak: RÖPORTAJ
Editör: UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam