Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/09/01/Geleneksel_CYocuk_OyunlarY_SYenligYinin_Fikir_BabasY_Halet_AtasY.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Uğurlu Köyünde Yapıldı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Uğurlu Köyünde Yapıldı

Eklenme Tarihi: 1 Eylül 2019, Pazar - 22:08   Okunma Sayısı: 68383
Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Uğurlu Köyünde Yapıldı

Uğurlu Köyü… Gökçeada’nın 1984 yılında kurulmuş olan yaklaşık 34 yıllık bir köyü. Çok güzel bir denize ve sahile sahip olan bu köyde bu yaz unutulmaya yüz tutan ya da unutulmuş geleneksel çocuk oyunlarının yer aldığı bir şenlik düzenlendi.

Altıntepe Düşünceden Eyleme Platformu (ADEP) Başkanı Halet Ataş’ın düşündüğü ve gelenekselleştirmek üzere proje haline getirdiği ilk ‘’GÖKÇEADA 1.UĞURLU KÖY ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ”nin ilki 09 Ağustos 2019-14 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleşti.

Çocuk Oyun Şenliğinin hazırlık aşmalarını anlatan ve projenin fikir babası ve aynı zamanda proje sahibi olan Halet Ataş “

Çocuk Oyun Şenliğinin hazırlık aşamalarını projenin fikir babası ve aynı zamanda proje sahibi olan Halet Ataş ise bize şu cümlelerle anlatıyor : “Kaybolmaya yüz tutmuş ya da hiç oynanmayan çocuk oyunlarından bir liste yaptım. Çocuklarımıza ciddi hediyeler aldık, madalyalar yaptık, aileler ciddi ilgi gösterdiler. Etkinlik için köyümüzün öğretmenlerinden bir Komiye kurduk yani katılım sağladık, kişisel hiç bir şey yapmam, ekip ruhu benim vaz geçilmez sevdamdır.”

“2019 Ramazan Bayramında Yerel Seçimlerde yeni seçilen genç muhtarımız Hüseyin İMYAT kardeşime önerdiğim : “Bu bayramda halı sahayı bize ver para alma 4 gün ‘Çocuklara Futbol Turnuvası’ düzenlemek istiyorum. ”dedim ve muhtarım yönetim kadrosu ile yapmış olduğu ve almış olduğu karar doğrultusunda Futbol Turnuvasını yaptık, çok harika bir turnuva oldu.

Ramazan Bayramı boyunca düzenlediğimiz turnuvada kız ve erkeklerden oluşan Karma Futbol takımları oluşturduk ve 8 maç yaptık. Katılım madalyası verdik. Pansiyonlarımıza gelen konuklarımızın çocukları ile köyümüzün Çocuklarının kaynaştırılması asıl amaçtı.

Beni tanıyanlar da iyi bilirler ki; ‘AKTİVİST’ bir insanım ve içimden mutlaka bir şeyler yapmalıyım ve üretmeliyim dedim. Muhtarıma da “Sayın muhtarım; geleneksel bir şey yapalım. “ dedim ve kaybolmaya yüz tutmuş ya da hiç oynanmayan çocuk oyunlarından bir liste yaptım. Tabii futbolu da içine kattım, programı ve oyunların adını muhtarıma ve yönetim kuruluna verdim. Projem onay gördü, Muhtarlık tüm alt yapıyı bize sağladı. İlk gün yaklaşık 75 çocuğumuz katılım sağladı. Mendil Kapmaca ve Çuval Yarışı oyunlarını oynadık. Bisiklet yarışı koyduk programa. Çocuklarımıza ciddi hediyeler aldık, madalyalar yaptık, aileler ciddi ilgi gösterdiler.

Pansiyon konuklarımızın çocukları ciddi katılım sağladı. Gökçeada’nın yerel yayını olan Gökçeada TV oyunların tümünü programın başından beri kayıt altına aldı. Gökçeada inisiyatifi katılım sağladı, CHP Gökçeada İlçe Başkanı da eşiyle katılım sağladı. Aslında Uğurlu Köyünde yaptığımız bir işaret fişeği ya da Çoban Ateşi. Umuyorum gelecek yıllarda bunun faydasını göreceğiz. Bu kapsamda bir şenlik Gökçeada ve Uğurlu Köyünde ilk kez yapılıyor. Etkinlik için köyümüzün öğretmenlerinden bir Komiye kurduk yani katılım sağladık, kişisel hiç bir şey yapmam, ekip ruhu benim vaz geçilmez sevdamdır. Bir kişilik ordu değil, çok kişilik güçler insanı başarıya götürür.

Şenliğimize son gününe kadar toplam 270 çocuğumuz katılım sağladı. Şenliğimiz geleneksel hale gelmesi temennileri ile son buldu.”                                          

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam