Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/09/03/KartalYda_CYocuklarYmYz_IYcYin_DuYzenlenen__Masal_Festivali_3_GuYn_3_Gece_SuYrduY.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Kartal’da Çocuklarımız İçin Düzenlenen  Masal Festivali 3 Gün 3 Gece Sürdü - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Kartal’da Çocuklarımız İçin Düzenlenen  Masal Festivali 3 Gün 3 Gece Sürdü

Eklenme Tarihi: 3 Eylül 2019, Salı - 10:15   Okunma Sayısı: 130291
Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen ve Kartallılara 3 gün 3 gece boyunca masal dünyasının kapılarını ardına kadar açan ‘Masal Festivali’ kapanışın yapıldığı son gün de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

İSTANBUL

Geçtiğimiz Cuma günü Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in açılışını yaptığı ve yaklaşık 30 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikler, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Katılımcıların festival boyunca yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde yetişkinler de en az çocuklar kadar eğlenceli vakit geçirdi.

Festivalin son günü Başkan Gökhan Yüksel’in yanı sıra; Masal Müzesi küratörü şair-yazar Sunay Akın, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, oyuncu Levent Üzümcü, yazar Şermin Yaşar, Kartal Belediyesi birim müdürleri ve her yaştan onlarca vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Ünlü isimlerin gösterileri alkış topladı

Birbirinden renkli ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı festivalde; oyuncu Sevinç Erbulak’ın ‘Çocuklara, Yetişkinlere ve Çocuk Yetiştirenlere Masallar’ adlı tek kişilik gösterisi, şair-yazar Sunay Akın’ın ‘Uçan Halılardan Apollo 11’e’ adlı söyleşisi ve Oyuncu Levent Üzümcü’nün ‘Sanat ve Toplum’ adlı oyunu, Masal Festivali katılımcılarından büyük alkış aldı.

Festivalde ayrıca sokak oyunları, atölyeler, tiyatrolar, söyleşiler ve birçok farklı etkinlik her yaştan katılımcılarla buluştu. Küçük Prens, Karagöz ve Hacivat, Bez Bebek Tasarım atölyeleri ile miniklere interaktif katılım sağlayabilecekleri bir çalışma ortamı sağlanırken, söyleşi ve tiyatrolar ile hayal dünyalarında masal tadında bir yolculuğa çıkma fırsatı buldular.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’den Anlamlı Konuşma “Hem çocuklarımızı hem gençlerimizi hem de yetişkinlerimizi kısacası yediden yetmiş yediye birçok misafirimizi ağırladık. Masal Müzemizi kurduğumuzda da hedefimiz buydu; dede torunuyla, anne çocuğuyla birlikte buraya gelsin. Bugün bu duyguları yaşıyor olmak en keyiflisi ve en güzeli…”

Festivalin son gününde katılımcılara seslenen Başkan Gökhan Yüksel, “Sevgili Kartallılar, değerli komşularım, 3 gün 3 gece masal gibi günler geçirdik. Burada birçok sanatçı ve yazar dostumuzu ağırladık. Hem çocuklarımızı hem gençlerimizi hem de yetişkinlerimizi kısacası yediden yetmiş yediye birçok misafirimizi ağırladık. Masal Müzemizi kurduğumuzda da hedefimiz buydu; dede torunuyla, anne çocuğuyla birlikte buraya gelsin. Bugün bu duyguları yaşıyor olmak en keyiflisi ve en güzeli… Kartal sanatın ve kültürün merkezi olma yolundaki koşusuna devam edecek.” dedi.

Başkan Yüksel’den Kartallılara Çocuk Kütüphanesi Müjdesi

Ayrıca Başkan Gökhan Yüksel, Masal Festivaline katılanlara Kartal’da bir ‘Çocuk Kütüphanesi’nin açılacağının da müjdesini verdi ve daha sonra festivale katılım sağlayan yazar ve sanatçılara çiçek ve Kartal Heykelciği takdim etti.

Ulusal ve Yerel Basından Yoğun İlgi

Türkiye’nin ilk ve tek Masal Müzesi’nde gerçekleşen etkinliklere ulusal ve yerel basının ilgisi de büyük oldu. Canlı yayınlarla ve haber bültenleri aracılığıyla örnek bir festival sunan Kartal Belediyesi ve Başkan Gökhan Yüksel, vatandaşların takdirini topladı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam