SON DAKİKA
reklam
reklam

“ENGELLERİ AŞMAK İÇİN BİRLİKTE PEDALLIYORUZ”

Eklenme Tarihi: 18 Eylül 2019, Çarşamba - 10:17   Okunma Sayısı: 89732
İBB, Avrupa Hareketlilik Haftası’nda renkli etkinliklerle imza atacak. Bisiklet tutkunları Caddebostan Sahili’nde engelleri aşmak için pedal çevirecek.

 

 

Dünya genelinde kamu otoritelerini sürdürülebilir aynı zamanda çevreci ulaşım tedbirlerini geliştirmeye teşvik etmek ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla 2002 yılından beri her yıl 16 – 22 Eylül tarihleri Avrupa Hareketlilik Haftası adıyla kutlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de bu özel haftanın farkındalığına “Engelleri Aşmak için Birlikte Pedallıyoruz” diyerek katkı sunacak. Etkinlik İBB, Boğaziçi Üniversitesi Erasmus Öğrenci Birliği ve Rota Bisiklet Kulübü’nün işbirliği ile gerçekleşecek.

Kadıköy Caddebostan Sahili’nde 18 Eylül’de düzenlenecek etkinlik 11:00 ile 13:00 saatleri arasında organize edilecek. Boğaziçi Üniversitesi Erasmus Student's Network öğrencilerinden 20 gönüllü ve görme engelli 25 öğrenci bir araya gelecek. 5 milli sporcunun katkı sağlayacağı organizasyonda tandem bisikletler kullanılarak üniversite ve görme engelli öğrenciler 6,5 kilometrelik mesafeyi birlikte kat edecek.

 

ETKİNLİKLER HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

İBB, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısı kentin farklı noktalarında aktiviteler düzenleyecek. Erasmus ile görme engelli öğrencileri bir araya getiren bisiklet etkinliğinin yanı sıra eğlencesi ve hareketi bol organizasyonlar gerçekleştirilecek. 18 ve 20 Eylül’de Zumba Etkinliği, 20 ve 21 Eylül’de “Neden Pedal Çeviriyoruz?” (Why We Cycle) film gösterimi, 21-22 Eylül’de Dragon Bot Festivali, 22 Eylül’de 5. İstanbul Çocuk Maratonu ve “Otomobilsiz Kent Günü’nde Birlikte Yürüyelim” etkinlikleri İstanbullulara keyifli bir hafta yaşatacak.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam