Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/09/23/YFYrcYamYn_Ucundaki_SYiirlerY_ve_YCumalYkazYkY_Sergileri_KartalYda_Sanatseverlerin_BegYenisine_Sunuldu.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
“Fırçamın Ucundaki Şiirler” ve “Cumalıkazık” Sergileri Kartal’da Sanatseverlerin Beğenisine Sunuldu - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

“Fırçamın Ucundaki Şiirler” ve “Cumalıkazık” Sergileri Kartal’da Sanatseverlerin Beğenisine Sunuldu

Eklenme Tarihi: 23 Eylül 2019, Pazartesi - 12:53   Okunma Sayısı: 127979
Kartal’da ressam ve heykeltıraş Bilter Anı tarafından hazırlanan “Fırçamın Ucundaki Şiirler” adlı yağlı boya resim sergisi ve Ressam, şair-yazar Raif Zor’un Bursa’nın tarihi köylerinden biri olan Cumalıkızık’ı resmettiği eserlerden oluşan ”Cumalıkazık” sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kartal’da ressam ve heykeltıraş Bilter Anı tarafından hazırlanan “Fırçamın Ucundaki Şiirler” adlı yağlı boya resim sergisi ve Ressam, şair-yazar Raif Zor’un Bursa’nın tarihi köylerinden biri olan Cumalıkızık’ı resmettiği eserlerden oluşan ”Cumalıkazık” sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Türkiye’de ilk defa bir sergide yer alan tablolarda, portrelerin üzerine yazılmış şiirler ile görsel ve yazı dili birleştirilerek sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar’ın açılışını gerçekleştirdiği sergi, Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda Kartallı sanatseverleri ağırladı.

Türkiye’de ilk defa Kartal Belediyesi’nin ev sahipliğinde ziyarete açılan sergide yer alan tablolarda, portrelerin üzerine yazılmış şiirler ile görsel ve yazı dili birleştirilerek sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Yağlı boya tekniğinin kullanıldığı eserlerde, Şair Fazilet Sönmez tarafından her tablo için özel olarak yazılan şiirler yer alıyor.

Serginin açılışında konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, “Bu güzel sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kartal Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Yüksel’in vizyonu doğrultusunda, Kartal Belediyesi olarak her zaman için sanatçılara olan desteklerimizi devam ettireceğiz.” dedi.

Başkan Yardımcısı Adem Uçar, konuşmasının ardından ressam ve heykeltıraş Bilter Anı’ya teşekkür ederek, Kartal heykelciği takdim etti.

Ressam ve heykeltıraş Bilter Anı, “Bu tablolarda yer alan resimlerde 40-50 senenin yaşanmışlıkları var, biz onları anlatmaya çalıştık. Amacımız; resmin dilini, yazının da resmi tamamlayan bir öğe olabileceği kanısını yaratmak.”

36 eserin yer aldığı sergi ile ilgili konuşan ressam ve heykeltıraş Bilter Anı, “Bu tablolarda yer alan resimlerde 40-50 senenin yaşanmışlıkları var, biz onları anlatmaya çalıştık. Amacımız; resmin dilini, yazının da resmi tamamlayan bir öğe olabileceği kanısını yaratmak. Sergimiz; Türkiye’de çeşitli illerde sergilendikten sonra Makedonya’da da sergilenecek.” diyerek kendilerine resimlerini sergileme fırsatı verdikleri için Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e teşekkür etti.

Sergi 19 Eylül tarihine kadar Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda gezilebilir.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde sergilenen Cumalıkızık Sergisi ressam, şair-yazar Raif Zor’un 25. kişisel sergisi

Sanatçının 25. kişisel sergisi olan Cumalıkızık Sergisi’nin açılışı için tören düzenlendi. Ressam, şair-yazar Raif Zor’un sanatçı dostlarının katıldığı sergide Domane Dersim müzik grubu, kısa bir dinleti verdi.

Raif Zor: “Cumalıkızık, bazı insanlar için bir köy, bir küme olabilir; ancak benim için tarihin, mimarinin ve sosyal yaşamın kaynaştığı bir sanat eseridir.”

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergini açılışında konuşan Raif Zor: “Cumalıkızık, bazı insanlar için bir köy, bir küme olabilir; ancak benim için tarihin, mimarinin ve sosyal yaşamın kaynaştığı bir sanat eseridir. Eserlerimizi dostlarımızla paylaşmamız hususunda bizlere destek olan başta Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel olmak üzere tüm Kartal Belediyesi ailesine teşekkür ediyorum. Kara kalem taramalarından ve 1 yıllık bir emeğin neticesinde oluşan sergimize, tüm sanatsever dostlarımızı bekliyoruz.” dedi.

Cumalıkızık sergisi de , 1 hafta boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam