SON DAKİKA
reklam
reklam

İkinci bir şans için el ele

Eklenme Tarihi: 24 Eylül 2019, Salı - 09:49   Okunma Sayısı: 300055
Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi ve İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği kurslarda, yükümlülerin yaptığı ebru ve resimler Anadolu Adliyesi’nde sergilendi.

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi ve İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliği ile 2018-2019 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen Sanat Atölyesi’nde faaliyetlerine devam eden Ebru ve Resim Kursu’na katılan 196 yükümlü tarafından oluşturulan 100’ün üzerinde eser İstanbul Anadolu Adliyesi Mehmet Selim KİRAZ Sergi Salonu’nda 16.09.2019 tarihinde açılan sergi ile beğeniye sunuldu. 

 

Serginin açılışına, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekillerinden Hacı Murat Gökşen, Ömer Kurtuluş Aksoy, Cengiz Cem Karakaşlı Uğur Seçgin, Onur Oğuzer, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürü Orhan Kaykaç, Müdür Yardımcıları Volkan Eren ve Haydar Demir,

infaz hakimleri, infaz savcıları, öğretmen, kursiyerler, Serbestlik Müdürlüğü personeli ve adliye çalışanları katıldı.

Sergide hükümlüler tarafından yapılan 54 resim, 45 ebru çalışması yer aldı.

Kadıköy Kaymakamı  Dr. Mustafa Özarslan'ın maddi durumu olmayan hükümlülere  maddi desteği ile malzeme temini sağlanan kursun eserleri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Hükümlüler hayata yeniden bağlandıklarını hatta yeni iş imkanları yakaladıklarını ifade ettiler. 

 

 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile

gerçekleşen projeye İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Kadıköy İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Adil Işık Grup destek verdi.

Geçtiğimiz yıl Okuma yazma, ebru, resim, Batik boyama, boyacılık olmak üzere toplam 13 kurs açıldı. Hükümlüleri istihdama kazandırmak üzere hazırlanan proje ile hükümlüler giyim kursu aldıktan sonra hemen işe yerleştirilecek. Proje ile yükümlülerin boş zamanlarını yapılandırmak, kendilerine hobiler kazandırmak, rehabilitasyon süreçlerine katkı sağlamak, sorumluluk bilinçlerini arttırmak ve hayatlarını suç işlemeden devam ettirmelerini sağlayacak beceriler edinmelerine katkı sağlamak amaçlanıyor. 

 

 

Her iki kurumun ortak olarak hazırladığı AB projesi de Ulusal ajans tarafından desteklenmeye değer bulundu. Proje kapsamında 20 eğitimci ve personel Almanya’da hükümlülere yönelik gerçekleştirilen eğitim ve istihdam çalışmalarını yerinde izleme ve gözlemleme olanağını bulacak.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ve Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, bu işbirliğinden çok memnun olduklarını her iki kurumun da hükümlülere hayata kazandırmak için elbirliğiyle çalıştıklarını ifade ederken, bu tür projelere her zaman destek vermeyi sürdüreceklerinin de altını çizdiler.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ-UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam