SON DAKİKA
reklam
reklam

İstanbul Halk Ekmek’ten Yaşlı Dostu Yepyeni Bir Ürün “Altın Bahar”

Eklenme Tarihi: 13 Ekim 2019, Pazar - 22:42   Okunma Sayısı: 83838
2019 bilindiği üzere “Yaşlı Yılı” ilan edilmişti. Bu nedenle yıl boyunca çeşitli kurum ve kuruluşlar çeşitli çalışmalar yaptılar. İBB iştiraklerinden İstanbul Halk Ekmek de, ileri yaşlı kişiler için Altın Bahar adında bir ekmek üretimine başladı.

Yaşlıların yaşam kalitesini arttırmak ve onların günlük beslenmesine takviye oluşturmak amacıyla İstanbul Halk Ekmek tarafından üretilen "Altın Bahar" ekmeği Ataşehir Kayışdağı’ndaki Darülaceze’de düzenlenen bir tanıtım toplantısıyla görücüye çıktı. Üzümlü ve kuru domatesli olmak üzere iki çeşitte üretilen ekmekler, protein, kalsiyum, D3 vitamini, enerji ve lif bakımından zengin bir içeriğe sahip.

Tamamen tuzsuz olarak üretilen ekmeklerin tüketilmesiyle birlikte, ileri yaşta ortaya çıkan kas erimesine bağlı düşmelerin azaltılması, kalsiyum ve D vitamini eksikliğine bağlı kemik erimesi görülme sıklığının düşürülmesi, liften zengin gıda alımı ile bağırsak fonksiyonlarının düzenlenmesi amaçlanıyor.

Altın Bahar Ekmeğinin tanıtım toplantısı Ataşehir Kayışdağı’ndaki Darülaceze’de gerçekleşti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk Ekmek’in yeni ürünü yaşlı ekmeği “Altın Bahar”ı, Ataşehir Kayışdağı’ndaki Darülaceze’de tanıttı. İmamoğlu, tanıtıma katılan Darülaceze sakinlerinin ellerini öpüp, aralarında oturdu. Tanıtma İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Halk Ekmek Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Tıp Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Bülent Saka, İ.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahaüddin Çolakoğlu , Darülaceze sakinleriyle çok sayıda basın mensubu katıldılar. Darülaceze sakinleri, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye yoğun bir ilgi gösterdiler.

İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Tıp Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Bülent Saka “ Altın Bahar Halk Ekmek’in inanılmaz dinamik yapısıyla bu ekmek ortaya çıktı. Amacımız ekmek yedirmek değil. Yeteri miktarda yedirip, gerekli vitaminleri almalarını sağlamak.”

“Altın Bahar” tanıtım toplantısında ilk konuşmayı, İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Tıp Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Bülent Saka yaptı. Prof. Saka, “Altın Bahar” yaşlı ekmeği fikrinin, İ.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahaüddin Çolakoğlu ile birlikte İstanbul Halk Ekmek Fabrikası’na yaptıkları ziyarette ortaya çıktığını belirtti. Prof. Saka, “Bir Halk Ekmek ürünü olan ‘Altın Çörek’ten yola çıktık. ‘Altın Çörek’ doldurulmuş bir ürün. Bu ürünü, yaşlıların ihtiyaçlarına göre şekillendirdik. Dünyada ekmek yemeyen bir coğrafya yok. Amacımız ekmek yedirmek değil. Yeteri miktarda yedirip, gerekli vitaminleri almalarını sağlamak. Halk Ekmek’in inanılmaz dinamik yapısıyla bu ekmek ortaya çıktı. Yaşlı bir vatandaşın bu ekmekten günde 2 adet yemesi, kendisine gerekli kaliteli proteini, kalsiyumu, lifleri, B12 vitaminini ve beyin sağlığı için zerdeçalı sağlayacaktır” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu “İşin içine uzmanlar, bilim adamları girince, kuru ekmeğin içine çok farklı değerdeki birtakım şeyleri katınca, çok daha verimli sağlıklı hale gelebiliyor.”

Prof. Saka’nın ardından konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Altın Bahar’ın oluşumunda emeği geçen herkese teşekkür etti. Halk Ekmek’in İstanbul'un simge kurumlarından bir tanesi olduğunu belirten Başkan İmamoğlu, “Burada çok tatlı ablalarımız, ağabeylerimiz var. Ve bugün bize ne servis edecekler diye düşünüyorlar herhalde. İşin içine uzmanlar, bilim adamları girince, kuru ekmeğin içine çok farklı değerdeki birtakım şeyleri katınca, çok daha verimli sağlıklı hale gelebiliyor. 2019 yılı, ‘Yaşlı Yılı’ ilan edilmişti. Bu kapsamda her kurum bir faaliyet içinde. Belediyemiz de Halk Ekmek vasıtası ile sayın Genel Müdürümüz ve arkadaşları ile beraber, üniversitemizle birlikte kurum paylaşımının şeffaflığını paylaştı. Kurumunuzu paylaşırsanız, kurumunuzun farklı birimlerini ve üretim alanlarını toplumla paylaşırsanız, oradan insanlar da sizin için bir şeyler üretebilir ya da düşünebilir. Bu tam da böyle bir etkileşimin karşılığı” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu “İBB’nin sağlıklı ve ucuz gıda erişimi konusunda eğitimi devam edecek. Özellikle hem Halk Ekmek olsun hem de İSTYÖN üzerinden balık, sebze, meyve toptan halimizi kontrol eden kurumumuz başta olmak üzere, Tarım Daire Başkanlığımız, köylerimiz kırsalımız buradaki muhtarlıklarımızla da iş birliği yaparak hem şehrinde üreten hem şehrin dışından gelen üretilmiş ürünleri en sağlıklı şekilde topluma ulaştıran bir zincirin halkalarını var etmek istiyoruz. Bilimden sonuna kadar faydalanacağız. Üniversitelerle iş birliği içerisinde olacağız. Tarımın 16 milyon insanı en üst seviyede ilgilendirdiğinin farkındayız.”

“Protein, kalsiyum elde etmek istiyorsanız bu ekmeğimizden mutlaka tatmanızı öneriyoruz” diyen İmamoğlu, “İBB’nin sağlıklı ve ucuz gıda erişimi konusunda eğitimi devam edecek. Özellikle hem Halk Ekmek olsun hem de İSTYÖN üzerinden balık, sebze, meyve toptan halimizi kontrol eden kurumumuz başta olmak üzere, Tarım Daire Başkanlığımız, köylerimiz kırsalımız buradaki muhtarlıklarımızla da iş birliği yaparak hem şehrinde üreten hem şehrin dışından gelen üretilmiş ürünleri en sağlıklı şekilde topluma ulaştıran bir zincirin halkalarını var etmek istiyoruz. Üretim yerine kadar gidip bir denetim mekanizmasının içinde olmak istiyoruz. Bilimden sonuna kadar faydalanacağız. Üniversitelerle iş birliği içerisinde olacağız. Tarımın 16 milyon insanı en üst seviyede ilgilendirdiğinin farkındayız. Gerçekten bugün dünyada en çok sorgulanan şey; ‘acaba sağlıklı besleniyor muyuz?’. Bunu gidermek adına biz, mutlaka ve mutlaka vatandaşını hisseden ve vatandaş adına süreci denetleyen bir mekanizma oluşturacağız. Evet, ülkemizde Tarım Bakanlığı var, bakanlığımızın görevleri var olabilir. Ama biz de sürece katkı sunmak adına, ‘Bu bizim görevimiz değildir’ demeyip mutlaka katkı sunacağız” şeklinde konuştu.

“Altın Bahar” Darülaceze sakinlerince beğenildi

Konuşmasını bitiren İmamoğlu, platforma İ.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Çolakoğlu, Prof. Saka, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Halk Ekmek Genel Müdürü Salih Bekaroğlu ve kurmaylarını çağırdı. İmamoğlu ve beraberindeki heyet, kuru domatesli ve kuş üzümlü olarak 2 çeşit üretilen ekmekleri, Darülaceze sakinlerine dağıttı. “1-2 haftadır diyetteydim ama şimdi bozacağım. Ara öğün olarak yiyeceğim” diyen İmamoğlu da ürünün tadına baktı. Hem İmamoğlu hem de Darülaceze sakinleri, tattıkları ekmekleri beğendiler. Tanıtım toplantısını takip eden meslektaşlarımız ve orada bulunanlar da ürünü beğenenler arasındaydılar . İstanbul Halk Ekmek tarafından üretilen “Altın Bahar”, 1,5 TL fiyat üzerinden satışa sunuldu.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam