Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/10/27/1570718499_VodafoneMaratonu_1.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
İstanbul Maratonu'na hazır - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

İstanbul Maratonu'na hazır

Eklenme Tarihi: 27 Ekim 2019, Pazar - 17:10   Okunma Sayısı: 148870
Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu unvanını taşıyan Vodafone İstanbul Maratonu 41. kez start alacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 3 Kasım Pazar günü yılın en büyük spor etkinliğine 41. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Koşu, İBB iştiraki Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenecek. Vodafone 41. İstanbul Maratonu’nda binlerce çipli sporcunun yanı sıra, yüz bini aşan İstanbullu da Asya’dan Avrupa’ya doğru koşacak. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından 2012 yılında “Altın Kategori” unvanına layık görülen maratonda bu sene erkeklerde son dört yılın şampiyonları bir araya gelecek. Etkinlik, 2015 yılı şampiyonu Elias Kemboi Chelimo, 2016 yılı şampiyonu Evans Kiplagat, 2017 yılında ipi göğüsleyen Abraham Kiprotich ve 2018 yılında parkur rekoruyla ilk sırayı alan Felix Kimutai arasındaki kıyasıya mücadeleye sahne olacak. Maraton 3 ana kategoride düzenlenecek. 42,195 km’lik maraton 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerine 250 metre mesafeden başlayıp Ataköy’den dönüp Sultanahmet’te At Meydanı’ndaki Mısır Dikilitaşı’nın önünde tamamlanacak. Yine köprüden başlayacak 15 kilometre koşusu Yenikapı Etkinlik Alanı önünde, 8 km’lik halk koşusu ise Vodafone Park önünde son bulacak.

 

Geri sayım başladı

 

Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu unvanını taşıyan Vodafone 41. İstanbul Maratonu için geri sayım başladı. 106 ülkeden 37 bin çipli koşucunun katılacağı etkinliğin ilk basın toplantısı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenecek Vodafone 41. İstanbul Maratonu bu yıl ‘İstanbul Senin, Durma Koş!’ sloganı ile 106 ülkeden 37 bin çipli koşucuyu ağırlamaya hazırlanıyor. Maraton öncesi ilk basın toplantısı 12 Ekim Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan’ın katılımı ile gerçekleşti.

 

İstanbul en iyisini hak ediyor

 

Çok sayıda davetlinin de katıldığı basın toplantısında, atletizme ayrı bir önem vereceklerini dile getiren İmamoğlu, “Bu markamızın yanına başka branşlarda başka markalar da katmalıyız. İstanbul her konuda en iyisini hak ediyor. İstanbul tariflenmesi en kolay, söylendiğinde herkesin gözünün parladığı bir kent. Bütün evrensel değerlerimizle olaya bakıyoruz. Evrensellik sporun dili için olmazsa olmaz. Atletizm de sporun en temel branşlarından. Olimpiyat yarışmaları da zaten atletizmin çevresinde şekillenir. Biz atletizme ayrı bir önem vereceğiz. Simgesel olarak tüm İstanbul’da yayılmasını sağlayacağız. Bence bu konuda İstanbul fakir kaldı. Hızlıca 3 tane atletizm pistini İstanbul’a kazandırmamız lazım. Hem bu branşın gelişmesi hem de spor kulüplerin bu branşa ilgi duyması, olimpiyatların İstanbul’a verilmesi için gerekçelerimizi geliştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 Barış Pınarı Harekatı hakkında da açıklamalarda bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, “Türkiye bulunduğu konum gereği dünyanın en özel noktalarından birine sahip. Dolayısıyla tüm iyi şeylere simge olmak zorundayız. Bu manada tümüyle Türkiye’nin güneyinde yaşanan sorunların bir önce bitmesini ve Suriye’nin çevresine barış gelmesine diliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Umuyorum bu bölgedeki kaos biter ve hep beraber barış için mücadele ederiz. Bu konuşunun da barışa büyük bir mesaj vermesini istiyorum. Köprüyü geçerken tüm dilekleriniz barış için olsun. Bu iki kıta arasındaki koşu İstanbul’un enerjisini yansıtsın” dedi.

 

Katılım çok iyi

 

İstanbul Maratonu'nun dünyada çok önemli bir yere geldiğini belirten Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur ''Amacımız İstanbul’u sporla nefes alan bir şehir haline getirmek. İl bazında planladığımız sportif etkinliklerle bilinçli ve düzenli spor alışkanlığı kazandırmak en önemli amacımız. Her şey İstanbul’un güzel yarınları için,” mesajlarını verdi. Maratonda 9 bin gönüllü, bin de resmi olmak üzere 10 bin kişinin görev alacağını ve her 4 koşucuya bir görevlinin düştüğünü hatırlatan Onur, “Bu sene katılım çok iyi, rekor bir katılım bekliyoruz. Şu ana kadar 37 bin  kayıt alınmış durumda. Yarışlarımız 3 kategoride koşulacak. Bu sene 15 ve 10 kilometrelik yarışı bileştirdik. Burada amacımız ilerleyen yıllarda maraton koşan kişi sayısını arttırarak maratonumuzu Platin kategorisine taşımak” dedi.

Türk kadın koşucuların sayısını arttırmak istediklerini de açıklayan Renay Onur, “Geçtiğimiz yıllarda koşanlara e-posta gösterdik ve onlar da kabul ettiler. Bu sene koşan kadın maratoncuları önümüzdeki sene de maratona ücretsiz olarak davet edeceğiz” diye konuştu.

 

41 kere maşallah

 

Vodafone olarak, sağlıklı yaşama önem verdiklerini söyleyen Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan ''Maraton sponsorluğu bizim için çok kıymetli. İşbirliğimiz için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul’a teşekkür ediyoruz. Bu yıl maratonun 41’inci yaşını kutluyoruz. ‘Kırk bir kere maşallah’ diyoruz. Maratonu 8 yıldır büyük bir gururla destekliyoruz. Maratonun ardından, yarı maratona da ismimizi verdik. Ayrıca, 10K hazırlık koşularının da ana sponsoru olduk. Böylece, Spor İstanbul ile birlikte, yıl boyu kentteki tüm koşu etkinliklerine destek vereceğiz. Maratona katılım, her yıl sponsorluğumuzun da katkısıyla artıyor. Çipli koşucu sayısı 2011’den bu yana yaklaşık 4 kat arttı. Maratonda bu yıl çocuklar için koşacağız. Kodlama eğitimlerimizle çocuklarımızı dijital geleceğe hazırlayacağız.  İstanbulluları 3 Kasım Pazar sabahı maratona bekliyoruz” diye konuştu.

 

Ünlü sporcular katılıyor

 

İstanbul Maratonu 1979 yılında 96 kişiyle başladığını hatırlatan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ''Bugün İstanbul Maratonu 200 binleri köprüden geçirdiğimiz büyük bir organizasyon halini aldı. Bu organizasyon en büyük sivil kitle hareketidir. Son 8 yıldır Gold seviyede koşulan bu yarışlarda koşan sporcularımız da dünya çapında sporcular” mesajlarının altını çizdi.

 Çintimar, “Sporun en hızlı gelişen en büyük kitleye sahip olan alanı maraton ve yarı maratonlar. Yarı maratonların sayısın arttırılması ve kaliteyi de attırmak toplum açısından önemli. Bütün emek verenlere teşekkür ediyorum. İstanbul Maratonu, Türkiye’deki diğer maratonların lokomotifi. Bu yarış ne kadar büyürse diğer yarışlar da büyümek zorunda kalıyor,” diye konuştu.

 

3 kategoride koşulacak

 

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından Altın Kategoride gösterilen dünyanın sayılı maratonlarından biri olan Vodafone İstanbul Maratonu bu yıl 42 km (maraton), 15 km ve Halk Koşusu (8 km) olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilecek. Maraton, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerine 250 metre mesafeden başlayacak; Sultanahmet’te At Meydanı’ndaki Mısır Dikilitaşı’nın önünde sona erecek. 15K parkuru, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde başlayacak, Yenikapı Miting Alanı karşı caddesinde sona erecek. Halk Koşusu ise Altunizade Köprüsü’nün altından başlayarak, Dolmabahçe’de sona erecek. Vodafone İstanbul Maratonu’na 18 yaşını doldurmuş olanlar katılabilecek.

 

 

Kariyerleri başarı ile dolu


2015 yılında Vodafone İstanbul Maratonu’nu kazanan Elias Kemboi Chelimo, 15 yıllık kariyerinde 35 kez maraton parkuruna çıktı. 2016 yılı şampiyonu Kenyalı atlet Evans Kiplagat, Vodafone İstanbul Maratonu’nda farklı yıllarda iki ayrı ülke adına yarıştı. İlk kez 2012 yılında İstanbul parkuruyla tanışan atlet, yarışı üçüncü sırada tamamladı. 2015’te İstanbul’a dönen ve ikinciliği elde eden Kiplagat, ertesi yıl bu kez vatandaşlığına geçtiği Azerbaycan’ın formasıyla yarışın galibi oldu. 2017 yılında Fransa’yı temsil eden Abraham Kiprotich, 2:11:22’lik derecesiyle yarışı kazanmayı bildi. Geçtiğimiz yıl unvanını korumak için bir kez daha İstanbul’a dönen Kiprotich, 2:10:55 koşmasına karşın üçüncülükle yetindi.
2018 yılında parkur rekoruyla ilk sırayı alan Felix Kimutai, son üç yıldır katıldığı tüm maratonlarda kürsüde yer aldı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam