SON DAKİKA
reklam
reklam

Shotokan Karate'de madalyaları topladık

Eklenme Tarihi: 17 Kasım 2019, Pazar - 23:19   Okunma Sayısı: 228463
Üsküp'de yapılan Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası'nda Türkiye 22'si altın olmak üzere 88 madalya kazandı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi olan Dünya Karate Federasyonu'nun (WKF) organizasyonları dışında en yoğun katılımın yaşandığı Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası'nın 11'inci buluşması, 30 ülkeden bin 350 sporcunun katılımıyla Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yapıldı. Şampiyonayı Türkiye, 22 altın, 18 gümüş ve 48 bronz madalya ile tamamladı.
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı ve Dünya Karate Federasyonu (WKF) Yönetim Kurulu Üyesi olan Esat Delihasan, Türk sporcuların büyük başarı elde ettiği şampiyona ile eşzamanlı olarak gerçekleşen Dünya Shotokan Federasyonu (WSF) Genel Kurulu'nda başkanlığa seçildi. Üsküp Alexander Palace otelde yapılan Dünya Shotokan Federasyonu Yönetim Kurulu seçimlerinde Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan Dünya Shotokan Federasyonu Başkanlığına, Türkiye Karate Federasyonu Genel Koordinatörü Ercüment Taşdemir Genel Sekreterliğe, Adrian Popescu Sacele (Romanya) Başkan Vekili, Yashar Bashirov (Azerbeycan) Asbaşkan, Kakha Basilia (Gürcistan) Asbaşkan, Rossalin Rossalinov (Bulgaristan) Asbaşkan, Hayrettin Hamurcu (Türkiye) Asbaşkan görevlerine seçildiler.

 

Türk karatesi daha iyi yerlere gelecek

 

Esat Delihasan, genel kurulun ardından yaptığı açıklamada, "Dünya karatesinin daha iyi yerlere gelmesi için bu taşın altına elimizi soktuk. İnanıyorum ki, gerek Türk karatesi gerekse dünya karatesi daha ileri aşamalara gelecek. Dünya Karate Federasyonu ile beraber hareket ediyoruz. Dünyada en eski ve en çok çalışılan stil Shotokan'dır. Beni başkanlık görevine layık gördükleri için genel kurul üyelerimize teşekkür ediyorum ve yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Amaçlarının Karate sporu yapan her kesimden sporcuların katılımı ile daha da başarılı olmalarını sağlamak olduğunu belirten Dünya Shotokan Federasyonu Genel Sekreteri Ercüment Taşdemir

''Dünyanın her yerinde Spor yapan ve kendi bağlı bulunan Federasyonlarda milli takıma giremeyen sporcuların da başarılı olmalarını sağlamaktır.Bazı ülkeler bizim faaliyetlere katılarak kendi ülke Federasyonlarınca da ödüllendirilmektedir. Bu ve bunun gibi faaliyetler yapıp Karate Sporuna ciddi destek vermek amacımızdır” dedi. Dünya Karate Federasyonu ile uyum içinde olduklarının altını çizen Dünya Shotokan Federasyonu As Başkanı Hayrettin Hamurcu ''Biz bu Federasyonu her kesimden sporcuların kendi ülke Federasyonunda başarılı olup ta Milli Takıma giremeyen sporcular ile Başarılı olan sporcuların katılımın sağlamak üst düzey sporcu olarak başarılı olmak için kurduk. Dünya Karate Federasyonu ile rakip değiliz aksine çok iyi uyum içindeyiz Shotokan Stili Dünya Karatesinin ham meyvesi ve en çok yapılan Karate Sporudur. Yıllar geçse de bu faaliyetimiz ve Federasyonumuz devam edecektir”dedi. Avrupa Shotokan Şampiyonası'nın Türk sporcuları için çok verimli geçtiğini söyleyen

Dünya Shotokan Federasyonu Organizasyon Kurul Başkanı Kazım Alpay ''Çok güzel bir organizasyon oldu. Sporcularımız rakipleriyle çok güzel mücadele etti. Alınan sonuçlar, madalyalar ve kupalar bizi sevindirdi. Gelecek organizasyonlarda madalya sayımızın katlanarak artacağına inanıyorum'' diye konuştu.

 

 

Biga madalyaları topladı

 

Biga Belediyesi Karate Okulu sporcusu Özgür Bulut Tüzüner, 6-7 yaş erkek wkf kumite -30'da altın madalya, Alparslan Öz ve Deniz Türker WSF Shobu Avrupa 3.'sü olarak kupa kazandılar. Ayrıca, Lina ve Nisa Nur, Zekeriya Cem Erkan, Mustafa Doruk Durmaz ve Ferit Terzi Avrupa 3.'sü olarak bronz madalya sahibi oldular. Şampiyonanın çok zorlu geçtiğini söyleyen Biga Belediyesi Karate Okulu antrenörü Süleyman Orhan "Sporcularımız zorlu rakipleriyle mücadele ederken aynı zamanda Romanyalı hakemlerin taraflı tutumlarıyla da mücadele ettiler. Her anlamda başarıyı yakalayan sporcularımızı tebrik ediyor ve her birini alınlarından öpüyorum. Bizim her zaman yanımızda olan ve bize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Biga Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan'a da teşekkür ediyorum" dedi. Şampiyonada mücadele eden tüm sporcuları kutlayan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan "11. Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası'ndan kupa ve madalyalarla dönen sporcularımızı gönülden kutluyorum. Bu gurur hepimizin. Hem sportif mücadeleleri hem de asker selamı göndermeleri göğsümüzü kabartan başarı oldu. Her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ederek, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

 

Çerkezköy'ü dünyaya tanıtacaklar

 

Çerkezköy Belediyespor karatecilerinden 35-40 yaş erkek master bireysel katada Uğur Cengizhan Kaptan ilk sırayı aldı. Ayrıca kata 18 yaş üzeri kata Erkekler Takım müsabakalarında Murat Kıroğlu, Oğulcan Mustafa Alımcı ve Uğur Cengizhan Kaptan'dan kurulu Çerkezköy Belediyesi biriciliği elde etti.

  1. Shotokan Karate Şampiyonası’nda Büyük Erkekler Takım Kata kategorisinde Avrupa Şampiyonu olduklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Mehmet Şahin Yılmaz, “Büyük Bayanlar Takım Kata kategorisinde ise Avrupa 3.’sü olduk. Sporcularımızdan Uğur Cengizhan Kaptan 31-46 Yaş Erkekler Kata kategorisinde Avrupa Şampiyonu olurken; aynı kategoride yarışan sporcumuz Murat Kıroğlu da Avrupa 3.’sü oldu. Ferdi 18 Yaş Üstü Erkekler Kata kategorisinde Mustafa Oğulcan Alımcı 3., Ferdi 18 Yaş Üstü Bayanlar Kata kategorisinde de Havva Özgül 3. oldu. Bayanlar +68 Kilo Kumite kategorisinde mücadele eden sporcumuz Burcu Özlükan da Avrupa 3.’sü oldu” dedi.  

Turnuvada dereceye giren tüm sporcuları tek tek tebrik eden Çerkezköy Belediye Gençlik Spor Kulübü Başkanı Mehmet Şahin Yılmaz, “Çerkezköy'ün ismini ‘Sevdamız Çerkezköy’ sloganıyla ülkemize ve dünyaya tanıtacağız. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Vahap Akay'a kulübümüz adına teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

 

Çanakkale geçilmedi

 

Çanakkale Geçilmez Spor Kulübü sporcuları 10-11 yaş kızlar shobu ippon kumite -34'de Beyza Akkaya, 12-13 yaş kızlar shobu ippon kumite -52'de Güşta Şaşmaz, 14-15 yaş kızlar shobu sanbon kumite -47'de Zeynep Akkaya, 8-9 yaş kızlar shobu ippon kumite open'de İsra Ceren Karadayı birincilik elde etti. Ayrıca kumite 14-15 yaş Kızlar Takım müsabakalarında Zeynep Akkaya, Nisan Onar, Tuğçe Taşyapar ve Güşta Şaşmaz'dan kurulu Çanakkale Geçilmez ekibi ilk sırayı elde etti.

Son yıllarda pek çok spor dalında aldığı başarılarla isimlerini duyurmaya başlayan Çanakkaleli sporcular, karatede de yine büyük bir başarıya imza atarak ülkemize madalya ve kupalarla döndü. Çanakkale Geçilmez Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, 11. Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası’nda aldıkları 3 kupa ve 25 madalya ile bayrağımızı kürsüde dalgalandırmayı başardı. Çanakkaleli sporcular ve kulüpler, üst üste aldıkları başarılı sonuçlarla isimlerini ulusal ve uluslararası çapta duyurmaya devam ediyor. Makedonya’nın Üsküp şehrinde düzenlenen WSF 11. Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası’na katılan Çanakkale Geçilmez Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, bayrağımızı kürsüde dalgalandırdı. 9 sporcu ile katıldıkları şampiyonada 7 Altın, 9 Gümüş ve 9 Bronz madalya alan Çanakkale Geçilmez Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, biri WSF Avrupa Şampiyonluk Kupası olmak üzere toplamda 3 kupa ile yurda döndü.

Hendek'den beş madalya

 

Hendek Karate takımı sporcuları 12-13 yaş erkek wkf kumite -56'da İlker Eren Özel, 14-15 yaş erkek wkf kumite -57'de Anıl Kadir Benli birinciliği elde etti. Hendek Karate Takımı sporcuları katıldıkları Avrupa Shotokan müsabakasında fırtına gibi esti. 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam beş madalyayı şehrimize getiren sporcular göğsümüzü kabarttı. Üsküp’te şampiyon olan sporcular; İlker Eren Özel ve Anıl Kadir Benli, ikinci Sait Kaan Kuru, bronz madalyanın sahipleri Emirhan Hane ve İnci Varoğlu. Hendek Karate Takımı Antrenörü Nurkan Kayacık sporcularına, velilerine ve Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na teşekkür etti.

 

Ülkemizi temsil ettiler

 

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenen 11.Avrupa Shotokan Karate Şampiyonasında ayrıca ülkemizi temsil eden Tavşanlı Karate, Taçspor, 1903 Beşiktaş ve Kamil Üci Gençlik takımları da dereceye girerek Avrupa Şampiyonlukları elde ettiler. Tavşanlı Karate sporcuları, 14-15 yaş kızlar bireysel katada Zeliha Duymuş, 14-15 yaş kızlar shobu ippon kumite -54'de İrem Esen, 14-15 yaş kızlar shobu ippon kumite open ve 14-15 yaş kızlar wkf kumite -47'de İremsu Bilgi, 16-17 yaş kızlar wkf kumite -48'de Beyza Gün ilk sırayı aldılar. Taçspor takımından, 10-11 yaş erkek shobu ippon kumite -34'de Ateş Kuzey Sarp Ocak, 12-13 yaş kızlar shobu ippon kumite -43'de Nisan Onar, engelli erkek kata ve engelli erkek kumite'de Ali Emirhan Yeşilyurt ilk sırayı elde etti. Ayrıca kumite 12-13 yaş Kızlar Takım müsabakalarında Defne Çakalöz, Nisan Onar, İnciVaroğlu ve Güşta Şaşmaz'dan kurulu Taçspor takımı birinciliği kazandı. 12-13 yaş kızlar shobu ippon kumite -52'de 1903 Beşiktaş takımından İrem Arslan, 53 yaş üstü erkeklerde Kamil Üci Gençlik takımından Kamil Üci birinci oldular.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam