SON DAKİKA
reklam
reklam

Başbakan Davutoğlu: Türkiye bir bütün olarak Haleplilerin arkasındadır

Eklenme Tarihi: 9 Şubat 2016, Salı - 13:00   Okunma Sayısı: 58334

TBMM

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Suriye halkının yaşadığı acıları her zeminde dile getirerek duyarlılığı artırmaya çalıştığını belirterek, "Gözler kör olmuşsa gönülleri açmaya çalışıyoruz. Gönüller, yürekler daralmışsa onlar adına biz yüreklerimizi genişletmeye çalışıyoruz" dedi.

"Maalesef yanı başımızda yaşanan acılar gün geçtikçe büyüyor" ifadesini kullanan Davutoğlu, insanların can vermeye, şehirlerin yıkılmaya, kitlelerin evlerinden olmaya devam ettiğini söyledi.

Esad rejimi ve Rusya'nın mazlum ve masum insanların ocağını başlarına yıkmak için her gün bombalar yağdırdığını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

Düşünün, bir halk, Halep; İran, Rusya, Suriye güçlerinin yoğun baskısı altında hala direnişini sürdürüyor. İkinci dünya savaşından bu yana insanlık bu kadar zulüm ve acıya şahit olmadı. Son gülerde Halep ağır saldırılara maruz kalırken biz Halep'in acısını yüreğimizde hissediyoruz. Orada bugün Rus uçaklarının bombaları altında Rabbine ve tarihine sığınarak bekleyen Halepliler hiç mahzun olmasınlar. Türkiye bir bütün olarak arkalarındadır. Nasıl onlar Kahramanmaraş'ın yanındaydılar, Gaziantep direnişine destek verdiler, Şanlıurfa'nın şanlı yürüyüşüne dualarıyla, yürekleriyle katıldılar, bizim için de artık Halep bütün bu ünvanlarla anılacaktır. Gazi, kahraman, şanlı Haleptir. TBMM'den şanlı, kahraman, gazi Halep'e buradan selam ediyoruz. Gün gelecek bu zulüm bitecek."

 

Birlik, huzur ve demokrasi eylem planı

Terörle en etkin şekilde mücadele sürdürülürken, bur yandan da terörden zarar gören vatandaşların mağduriyetini giderecek her türlü tedbirin alındığını ifade eden Davutoğlu, "Şimdi, hazırladığımız bu eylem planının adını, bundan sonra, 'Birlik, huzur ve demokrasi eylem planı' olarak ilan ediyorum. Bundan sonra hep böyle anacağız" diye konuştu.

"Gereken tedbirler alınacak"

Yerel yönetimleri güçlendiren Büyükşehir Yasası'nın, özellikle büyükşehir belediye başkanı muhalefetten olan birçok yerde istismar edildiğine dikkati çeken Davutoğlu, "Bunların hepsinin titizlikle takibi sağlanacak, yatırım ve altyapı hizmetlerine yönelmeleri için gereken tedbirler alınacak" dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam