SON DAKİKA
reklam
reklam

Kadıköy’ün sanatçı öğretmenleri

Eklenme Tarihi: 3 Aralık 2019, Salı - 10:25   Okunma Sayısı: 355421
Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi’ öğretmenlerinden oluşan “Öğretmenler Tiyatro Grubu” Kadıköy Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap’ın desteğiyle önemli bir başarıya imza atıyor

 

 

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi bünyesinde görev yapan öğretmenlerden oluşan “Öğretmenler Tiyatro Grubu” “Necati Bey’i Görmek İstiyorum” isimli tiyatro oyununu başarıyla sergiledi.

Salonu dolduran tiyatro severler, beklentilerinin çok ötesinde bir sahne performansına tanık oldu.

Eminim ki salona gelenlerin büyük bölümü bu kadar mükemmel, profesyonel tiyatro ekiplerini aratmayacak kadar başarılı bir ekiple karşılaşacaklarını ummuyordu.

Gerek sahnede gerek sahne gerisinde görev yapanların tamamı, yönetmeninden ışıkçısına kadar hepsi öğretmen.

Sanatçı öğretmenler mesleki çalışmalarından arta kalan zamanlarda belki de ailelerini ihmal etme pahasına çalışmalarını büyük bir özveriyle ve hiçbir karşılık beklemeden sürdürüyor.

 

Kadıköy ilçe milli eğitim müdürü Sadık Aslan’ın Kadıköy’de öğretmenlerin sanatsal faaliyetlere katılımına büyük önem vermesi ve tiyatro grubunun çalışmalarını desteklemesi de bu tiyatro grubunun başarılı işler çıkarmasında oldukça etkili olmuş.

2003 yılından bu yana geniş bir kadroyla çalışmalarına devam eden Öğretmenler Tiyatro Grubu, bu güne kadar “Lüküs Hayat”, “Bahar Noktası”, “Sevgili Doktor” ve “Bir Evlenme Teklifi” gibi seçkin tiyatro eserlerine hayat vermiş.

Grup dört yıldır Kadıköy halk Eğitim Merkezi’nde çalışıyor. Tamamı öğretmenlerden oluşuyor yönetmen ve yönetmen yardımcısı bile öğretmen, Kadıköy ilçe milli eğitim müdürü Sadık Aslan Kadıköy’de öğretmenlerin sanatsal faaliyetlere katılımına büyük önem veriyor ve tiyatro grubumuzun çalışmalarını da destekliyor.

Öğretmenler Tiyatro Grubu’nun en büyük destekçilerinden biri de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap.

Hülya hanımın davetiyle topluluğun provalarını izledik ve provada aydığımız elektrik, bize “Bu oyunu mutlaka izlemeliyiz” dedirtti.

Halya Narsap hocamız kurum müdürlüğünü bir kenara bırakmış, tiyatro grubunun her daim yanında olarak onlara omuz vermeyi kendine görev bilmiş.

Oyunu izlediğimizde aldığımız keyif , bu kararımızın boş olmadığını, aksine ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi gösterdi.

Gerçekten,. Abartı değil, sahnedeki ve sahne gerisindeki öğretmen dostlarımızı bu özverili çalışmaları nedeniyle bir kez daha kutluyoruz.

Umarız ve dileriz ki bu sanat dostu arkadaşlarımızın sayısı artar, öğretmen veya başka meslek grubundan insanlar sanata sarılır da güzellikler artar.

Çalışmalarına Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde devam eden grubun amacı sahneledikleri oyunları Türkiye’nin her yerindeki meslektaşlarına ve öğrencilerine ulaştırmak.

Oyunun konusu kısaca şöyle;

Namuslu ve dürüst bir memur olan Şefik Şaşmaz, “yoğun iş temposu” nedeniyle yorgunluğunu atmak için bir dinlenme tesisinde bulunan bölge müdürüne, eksik bir imzayı attırmak için bu tesise gider. Fakat içeri bir türlü alınmaz. Oysa imzayı attırmayı kafasına koymuştur. Tesiste kalan diğer konukların da bu durumun içine karışmasıyla komik ve tuhaf olaylar gelişir.

Valentin KATAEV’in yazdığı eseri, Göksel KORTAY,  Kemal UZUN tiyatro sahnesine uyarlamış.

Tiyatro ve Drama Eğitmeni Hasan PARLA oyunun yönetmeni, yardımcılığını ise rehber öğretmen Rana ÖĞRETİR yapıyor. Oyunun dekoru da yönetmenimiz Hasan PARLA tarafından tasarlanmış

Dramaturg: Cihat ÜNAL   (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni)

Makyaj: Belgin BULUÇ   (Rehber Öğretmen)

Ses: ve Işık: Kağan ÖZTOP  (Drama Eğitmeni)

Oyuncular ve hayat verdikleri karaklerler şöyle;

 

Şefik Şaşmaz: Turgay Nail BEZEK  (Beden Eğitimi Öğretmeni)

Doktor: Ayşe ÇELİK    (Sınıf Öğretmeni)

Necati Gazioğlu: Fevzi ŞENGELİR    (Elektrik  Elektronik Öğretmeni)

Figen Durmaz: Filiz ÖZDEMİR   (İngilizce Öğretmeni)

Ayten: Hülya Umay ŞAHİN    (Özel Eğitim Öğretmeni)

Frou Gerta: Canan ÇELİK     (Emekli)

Cevher Şaşmaz: Sevilay ALTUNKAYA   (Sınıf Öğretmeni)

Rahmi Durmaz: Osman TOSUN    (Elektrik Elektronik Öğretmeni)

Hakan: Yahya MEŞİNCİGİLLER    (Mobilya ve İç Mekan Tasarım Öğretmeni)

Murat Yılmaz: Sedat BULUÇ   (Konaklama ve Seyahat — Drama Öğretmeni)

Alev Yılmaz: Meral YAZICI   (Matematik Öğretmeni)

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ-UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam