SON DAKİKA
reklam
reklam

Berlin Konser Evi sütunları can yelekleriyle donatıldı

Eklenme Tarihi: 15 Şubat 2016, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 61735

BERLİN

Çinli sanatçı Ai Weiwei, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Konser Evi'nin dış sütunlarını sığınmacıların kullandığı can yelekleriyle donattı.

Ai, Avrupa'daki sığınmacı krizine sanatla tepki gösterdi.

Avrupa’ya gitmek isterken denizde boğularak hayatını kaybeden sığınmacıları anmak için Konser Evi’nin girişindeki sütunlara çok sayıda can yeleği giydiren Ai, sütunların arasına da bir şişme bot yerleştirdi. Ai, botun üzerine “#Güvenligeçiş” yazısını koydu.

Ai'nin bu çalışması için Midilli adasında biriken yaklaşık 14 bin can yeleği getirildi.

Çalışmasını, bugün Konser Evi’nde düzenlenecek "Barış için Sinema (Cinema-for-Peace)" galası için yapan Ai, bir süre önce de geçen yılın eylül ayında Yunanistan’a geçerken boğulan ve cansız bedeni Bodrum kıyısına vuran Aylan bebeği anımsatır şekilde poz vermiş ve bu eylemi tartışmalara yol açmıştı. Ai'nin ayrıca Midilli adasında sığınmacılar için bir anıt yapmayı planladığı bildirildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam