Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-basbakan-davutoglu-ypg-pyd-rusyanin-lejyoner-parali-askerleridir-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Başbakan Davutoğlu: YPG/PYD Rusya'nın lejyoner paralı askerleridir - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Başbakan Davutoğlu: YPG/PYD Rusya'nın lejyoner paralı askerleridir

Eklenme Tarihi: 16 Şubat 2016, Salı - 14:00   Okunma Sayısı: 65124

TBMM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin TBMM'deki Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Rus uçaklarının Suriye'de ellerindeki bütün bombaları atarak, envanterden düştüğü bombaları bitirdiğini söyledi.

Davutoğlu, "PYD özellikle Rusya-Türkiye arasında yaşanan gerilimden sonra, Rusya'nın bölgesel planlarının lejyoneri, paralı askeri haline gelerek, Türkiye'ye zarar vermeyi öncelik haline getirmiş durumda. YPG, PYD kesinlikle Kürtlerin temsilcisi değil, Suriye'nin temsilcisi değil, Rusya'nın lejyoner, paralı askerleridir" değerlendirmesinde bulundu.

"Kürtlerin devleti de koruyucusu da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir"

"Buradan Suriye ötesine, Irak ötesine ve her yere sesleniyorum" diyen Başbakan Davutoğlu, "Kürtleri kimse istismar etmeye kalkmasın. Kürtlerin devleti de hamisi de koruyucusu da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir" şeklinde konuştu.

"Kılıçdaroğlu ciddi ve tutarlı bir tutum takınamadı"

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Baykal, sınırımızda yaşanan gelişmeleri, Türkiye'nin ulusal güvenliği perspektifinden yorumlayarak, bir devlet adamına yakışan bir ciddiyetle konuştu, kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Baykal, Türkiye'nin aldığı tedbirlerin meşru ve gerekli olduğunu açıkça ifade etti. Sayın Kılıçdaroğlu ise laf kalabalığı yaparak, üste çıkma kurnazlığı yaparak, ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu durum karşısında ciddi ve tutarlı bir tutum takınamadı."

Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na açık bir çağrıda bulunduğunu belirterek, "Bizim darbe hukukunun izlerini silmeye yönelik çalışmamız hazır, siz de bir çalışmanız olduğunu iddia ediyorsunuz, eğer samimiyseniz hemen bugün arkadaşlarımız bir araya gelsinler ve bu amaca matuf bir çalışma grubu oluşturularak gecikmeden anayasa komisyonunun çalışmalarının bitmesini beklemeden gerekli adımları hep birlikte atalım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam