SON DAKİKA
reklam
reklam

Ankara'da terör saldırısı

Eklenme Tarihi: 18 Şubat 2016, Perşembe - 08:00   Okunma Sayısı: 61987

ANKARA

Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015'teki terör saldırısından 4 ay sonra yine başkentte, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Yaşanan terör olaylarına karşılık, terörü bitirmek için başlatılan kararlı operasyonlarla güvenlik güçleri, geçen temmuz ayından itibaren yoğun bir mücadele sürdürüyor.

Başkentte tren garı önündeki saldırıdan 4 ay sonra, ikinci terör saldırısı gerçekleşti. İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta saat 18.31'de, askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Hayatını kaybedenlerin ve yaralıların bulunduğu bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, patlamanın olduğu yerde çalışmalarına başladı.

Olaya ilişkin ilk açıklamayı yapan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin de yaralandığını söyledi. Öte yandan Kılıçlar, "Patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği tahmin ediliyor" ifadesini kullandı.

Daha sonra Valilikten yapılan açıklamada ise terör saldırısında ilk belirlemelere göre 18 kişinin hayatını kaybettiği, 45 kişinin ise yaralandığı aktarıldı.

Bu arada, İçişleri Bakanlığı ile TBMM arasındaki refüjde bulunan şüpheli paket de kontrollü şekilde patlatıldı.

Genelkurmay Başkanlığınca olaya ilişkin yapılan açıklamada, bugün saat 18.31'de, TSK personelini taşıyan servis araçlarına, trafik ışıklarında bekledikleri esnada bir terör saldırısının düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, "Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

30 kişi taburcu edildi

Genelkurmay Başkanlığınca, Ankara'daki terör saldırısında yaralanan 61 kişiden 30'unun taburcu edildiği, 31 yaralının 8'inin GATA'da, 23'ünün ise sivil hastanelerde tedavi altında olduğu bildirildi.

Kan ihtiyacı yok

Türk Kızılayı, kan stoklarının yeterli olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığınca yapılan açıklamada, patlamadan 4 dakika sonra ilk ambulansın olay yerine ulaştığı, hemen ardından 32 ambulansın da olay yerine giderek yaralı sevklerini süratle gerçekleştirdiği belirtildi.

Ayrıca olayda yakınlarının sağlık durumu hakkında bilgi almak isteyenlerin, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184'ü arayabileceği aktarıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da 14 hastanede 61 yaralı bulunduğunu, bunların büyük çoğunluğunun tedavileri birkaç günde tamamlanacak hafif veya orta düzeyde yaralılar olduğunu dile getirdi.

7 savcıdan heyet oluşturuldu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da düzenlediği basın toplantısında olaya ilişkin bilgi verdi.

Saldırıyı henüz kimin gerçekleştirdiğine dair bir bilgi bulunmadığını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Şu andaki belirlemelerimize göre 28 vatandaşımızı kaybettik. 61 vatandaşımız da yaralı. Vefat edenler arasında asker kardeşlerimiz olduğu gibi sivillerin de olduğunu tahmin ediyoruz. Ayrıca olay çok kısa süre içerisinde olay yeri inceleme birimleri tarafından kontrol altına alındıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcımızın başkanlığındaki 7 kişilik bir savcılar heyeti tarafından bütün detaylarıyla soruşturulmaya başlandı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu yurtdışı ziyaretlerini iptal etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a yapacağı ziyareti iptal etti. Yazılı bir açıklama yapan Erdoğan, "Ahlaki ve insani hiçbir sınırı olmayan bu saldırıları gerçekleştiren piyonlarla ve onların arkasındaki güçlerle mücadelemizi her gün daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Terör örgütlerini kullanarak Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırabileceklerini sananların yanıldıklarını göreceklerini vurgulayan Erdoğan, "Her şehidimiz ve her gazimiz, bu toprakların ilelebet vatanımız olduğunun, bayrağımızın inmeyeceğinin, ezanlarımızın susmayacağının, ülkemizin bölünmeyeceğinin, devletimizin yıkılmayacağının birer ispatıdır" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Merkezi'nde patlamaya ilişkin bilgi alan Başbakan Ahmet Davutoğlu da Brüksel ziyaretini iptal etti.

Güvenlik toplantısı yapıldı

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında, Davutoğlu ve ilgili yetkililerin katılımıyla yapılan güvenlik toplantısında patlama ele alındı.

Patlama sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik başta olmak üzere pek çok siyasetçi, terörü lanetleyen açıklamalar yaptı.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı üzerine, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) terör saldırısı nedeniyle olağanüstü toplandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam