SON DAKİKA
reklam
reklam

Kadıköy’ü tanıtıyorlar

Eklenme Tarihi: 18 Ocak 2020, Cumartesi - 13:22   Okunma Sayısı: 114751
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin Türk Sanat Müziği ve Kadınlar Tasavvuf Müziği koroları’nın ünü İstanbul sınırlarını aştı. Korolara bir ay içerisinde iki davet geldi

Eskişehir’den davet

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Kadınlar Tasavvuf Müziği korosunun ünü İstanbul sınırlarını aştı. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin Türk Sanat Müziği korosu gelen davet üzerine Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde bir konser verdi.

Tepebaşı Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen konserde koronun repertuarı Sadettin Kaynak’tan Avni Anıl’a musıkimizin birbirinden değerli bestekarlarının özel eserlerinden oluştu. Koristler Recep Tutal, Tülin Kayserili, Selda Seber, Sibel Aksoy, Mehmet Büyükyavuz, Mine Özdem, Nazmiye Özkal, Dilek Uygur, Haldun Oktar, Galip Peşluk, Meral Kurulay ve Zeynep Şener, eserleri titizlikle seslendirdi. Koro olarak da eserler büyük coşku ile söylendi. Sazlar; kemanda Hilmi Birol, udlarda Gülsen Yurdakul Kürkçü ve Ebru Yılmaz, ritmlerde Firdevs Erol ve Hülya Soyata koroya coşku ile eşlik etti.

Konser Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Selim Selimer, en yakın zamanda bu konserin akademik personele tekrarını arzu ettiklerini söyledi. Koro Başkanımız Tülin Kayserli kendi yaptığı tasarım konser ayakkabılarını Anadolu Üniversitesi Rektörü’nün annesi Zekiye Çomaklı’ya hediye etti.

Anadolu Üniversitesi Radyo TV bölümünde okuduğunu belirten Fulya Soyata, bu üniversitenin öğrencisi ve akademisyenlik yapmış bir hoca koro şefi olarak, Anadolu Üniversitesi’nde konser vermekten onur duyduğunu belirtti.

Konser sonunda Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap, günün anısına Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Şafak Ertan Çomaklı ve Eskişehir Milli Eğitim İl Müdürü Hakan Cırıt’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu ve teşekkür konuşması yaptı.

Rektör Yardımcısı Prof. Selim Selimer, günün anısına Kadıköy Halk Eğitimi merkezi müdürü Hülya Narsap’a ve Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Koro şefi Fulya Soyata’ya plaket ve çiçek takdim etti.

Konya’da ikinci konser

Şef Fulya soyata yönetimindeki Kadınlar Tasavvuf Müziği Korosu, Şebi Aruz etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz yıl olduğu gibi konser vermek için ikinci kez Konya’ya davet edildi.

Meram Halk Eğitimi Merkezi salonunda yaklaşık 750 kişilik öğrenci topluluğu karşısında verilen konserin ev sahibi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine Prof.Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptı.

Konserin repertuarı Yunus Emre’den Hz. Mevlana’ya ilahilerden oluştu. Koro üyeleri ve tüm sazlarının bayan olduğu konsere udlarda Gülsen Yurdakul Kürkçü, Şebnem Ünal, kanunda Nurfeza Ersan, ritmlerde Hülya Soyata yer aldı. Koro şefi Fulya Soyata da ritm sazda enstürman desteği ile hem çaldı,hem koroyu yönetti.

Tasavvuf korosunu solistleri Fikriye Koca, Sibel Aksoy, Tülin Kayserili ve Nursel Demirer konserde koro olarak seslendirdikleri eserlerin yanı sıra birer de solo eser seslendirdi. Koro şefi Fulya Soyata da, Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol, Canım Kurban Olsun Senin Yoluna, Aşkın Aldı Benden Beni, Güzel Aşıl Cevrimizi Çekemezsin Demedim mi, Şemi Ruhuna Cismimi Bari adlı birbirinden değerli ve zor ilahileri solo olarak seslendirdi. Salondan yükselen alkışlar ve tezahürat konserin ne kadar büyük ilgi gördüğünün göstergesiydi. Konseri izleyen öğrenciler çıkışta Tasavvuf korosu ile fotoğraf çektirme yarışına girdi.

Konser sonrası Konya Milli Eğitim İl Müdürü Seyit Ali Büyük, koro şefi Fulya Soyata ve koro üyelerini makamında ağırladı. Kendilerine hediye takdiminde bulunurken, “Tekrar bu güzel ve anlamlı konser için çok teşekkür ederim”dedi. Milli Eğitim şube müdürü Erkan Yakışır da koro üyelerine çeşitli hediyeler verdi. Ev sahibi lisenin yönetimi de Fulya Soyata ve koro üyelerine plaket takdim etti.

Prof.Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetimi koro üyelerine Konya’nın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdirerek ilin kısa bir tanıtımını yaptı.

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ-UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam