SON DAKİKA
reklam
reklam

Sanat Hukuku Enstitüsü Kuruldu

Eklenme Tarihi: 18 Ocak 2020, Cumartesi - 13:20   Okunma Sayısı: 164195
Sanatın hukuksal boyutlarını inceleyen ve sanatın farklı dallarında sanatsal faaliyetler icra eden sanatçıların dünyasının ihtiyaçlarını ve problemlerini daha hızlı bir şekilde belirleyerek çözüme kavuşturmaya önem veren Sanat Hukuku Enstitüsü bundan iki ay önce Av.Mustafa Zorbozan ve arkadaşlarınca Kasım 2019’da kurularak faaliyete geçti.

Sanat Hukuku Enstitüsü hukukun üstünlüğünü benimseyen, Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku alanında faaliyet gösteren, sanata ve sanat eserlerine değer veren, sanatsal faaliyetlerin gelişmesi ve etkinleştirilmesi için faaliyetler yürüten hukukçu ve sanatçılar tarafından Kasım 2019 tarihinde kurulan ve ulusal ve uluslararası anlamda çalışmalar yürütmeyi planlayan bir kurum. Sanat Hukuku Enstitüsü'nün amacı Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku alanında eğitim, seminer ve konferanslar düzenleyerek bu alanda kendisini geliştirmek isteyen hukukçulara rehberlik etmek, sanat ve sanat eserlerine destek veren kurum ve kuruluşlara profesyonel anlamda destek sağlayarak sanatçıların ve sanat eserlerin hukuki anlamda haklarının korunmasını sağlamak ve sanatsal faaliyetlerin etkinleştirilmesini ve geliştirilmesini sağlayacak çalışmalar yapmak.

Sanat Hukuku Enstitüsü kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Av.Mustafa Zorbozan Sanat Hukuku Enstitüsü ilgili olarak şu mesajı veriyor;

“Sanat, insan için yaşamın vazgeçilmez bir parçası, karakterini ve yaşama bakışını oluşturan değerlerin kaynağıdır. Sanatın aydınlatıcı ve birleştirici gücünden fazlasıyla istifade etme şansına erişen ulusların gelişim sağlaması ve yükselmesi ise kaçınılmazdır. Sanatın ve sanatsal faaliyetlerin toplumlar için bu denli öneminin yanı sıra toplumun yaşam damarlarından biri de hukuk ve adalete olan inançtır. Hukuk güvenliği, yargı erkine olan inanç ve hukuk devleti ilkelerinin bir arada kusursuzca yaşatıldığı ülkelerde refah seviyesinin, huzur ve güvenin, kişisel ve kültürel anlamda gelişimin üst düzeyde olacağı da şüphesiz bir gerçektir.

Bizler de Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku alanında uzmanlaşmış ve faaliyet gösteren hukukçular olarak, sanatın çeşitli dallarında faaliyet gösteren sanatçı arkadaşlarımız ile bir araya gelerek Kasım 2019 tarihinde Sanat Hukuku Enstitüsü'nü kurduk. Yönetim Kurulu ve komisyonlarımızda hukukçu arkadaşlarımızın yanı sıra sanatın farklı dallarında sanatsal faaliyetler icra eden sanatçı arkadaşlarımızın da bulunmasına sanat dünyasının ihtiyaçlarını ve problemlerini daha hızlı bir şekilde belirleyerek çözüme kavuşturma açısından özellikle önem verdik. Sanat Hukuku Enstitüsü olarak bir toplum için çok büyük önem arz ettiğini düşündüğümüz hukuk ve sanat kavramlarının birbirleri ile olan iş ve ilişkilerini ele alan faaliyetler düzenlemek, her iki kavramın ülkemizde ve dünyada temsil ettiği değerlerin yaşatılmasını ve korunmasını sağlamak üzere yola çıkmaya karar verdik. Bu doğrultuda Sanat Hukuku Enstitüsü olarak gerçekleştireceğimiz faaliyetler ile hukuk devleti ilkesinin en üst seviyede uygulanmasını, sanatsal faaliyetlerin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini, sanata ve sanatçıya destek veren kurum ve kuruluşların hukuki olarak profesyonel anlamda desteklenmesini ve Fikir ve Sanat Eserleri hukuku alanında çalışmalar yapılarak hem bu alanda kendisini geliştirmek isteyen hukukçulara katkı sağlanması hem de sanatçıların ve sanat eserlerinin haklarının etkin bir biçimde hukuki korumaya alınmasını sağlamayı hedefliyoruz.

Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku ile ilgili olarak mevzuatta yer alan hukuki boşlukların tespiti, sanat dünyasında yer alan meslek birlikleri ile orta çalışmalar yürütülerek yaşanan hukuki tabanlı sorunların tespiti ve raporlanması neticesinde hem bu sorunların çözümlenmesi amacıyla bir kamuoyu oluşturulması hem de yasal mevzuat değişikliği için, oluşturduğumuz çalışma grupları ile sonuca ulaşmak için uğraşacağız."

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam