Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2020/01/23/Zor_Durumdaki_KoYpegYin_KurtulusY_OYykuYsuY.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Zor Durumdaki Köpeğin Kurtuluş Öyküsü - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Zor Durumdaki Köpeğin Kurtuluş Öyküsü

Eklenme Tarihi: 23 Ocak 2020, Perşembe - 10:57   Okunma Sayısı: 126639
Doğamızın özel canlılarından birisi de köpekler,kimi zaman arkadaş oluyoruz, kimi zaman da bir hav sesi bizi irkiltebiliyor. Şimdi size Kartal’da su içtiği plastik şişeye kafası sıkışan bir sokak köpeğinin tam Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince tam 1 hafta süren arama çalışmalarının ardından gerçekleştirdikleri operasyonla kurtarılma öyküsünü paylaşacağız.

İSTANBUL

Kartal’ın Aydos Ormanı’nda yaşayan sokak köpeğinin kafası, su içmeye çalıştığı sırada 5 litrelik plastik su şişesine sıkışır. Bunu gören hayvansever Cevahir Yedibela ise durumu Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bildirir ve harekete geçen ekipler tarafından zor durumdaki hayvanın kurtarılması için çalışma başlatılır.

Hayvan dostu Cevahir Yedibela ile birlikte Aydos Ormanı’nda nöbet tutmaya ve arama çalışmalarına başlayan Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaşadığı olay sonucu ürkekleşen ve sürekli insanlardan kaçan köpeği yakalamak için 1 hafta boyunca arama çalışmaları yürütürler.

Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı toplama ekipleri köpeği yakalamak için son çare olarak ise orman içerisinde pusu kurmak ve sakinleştirici iğne kullanmak zorunda kalır. Bunun sonucunda yakalanan sokak köpeğinin kafasındaki plastik şişe, veteriner kontrolünde çıkarılır ve Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde yapılan ilk kontrollerin ardından, özel bir veteriner kliniğine yatırılmak üzere hayvansever Cevahir Yedibela’ya teslim edilir.

Hayvansever Cevahir Yedibela, “ Şu an köpeğimiz özel bir klinikte, kısırlaştırılması da yapıldı ve iyi durumda.”

Ormandaki sokak hayvanlarına gönüllü olarak baktığını belirten hayvansever Cevahir Yedibela, “Ormanda yüzlerce köpeğe bakıyorum, bu da onlardan birisi. Köpeğin kafasına su şişesi sıkıştığını öğrendiğimde her gün ormana gitmeye başladım. Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü toplama ekiplerine de duyarlılıkları için çok teşekkür ediyorum, bir hafta boyunca her gün aramalarda bana destek oldular ve benimle birlikte aradılar. Şu an köpeğimiz özel bir klinikte, kısırlaştırılması da yapıldı ve iyi durumda. Tamamen iyileştiğinde yeniden ormana geri bırakacağız.” diye konuştu.

Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Çoban “Özellikle ormanda köpek besleyen vatandaşlarımızın 5 litrelik şişelerini bu alanda kullanmamaları gerekiyor. Hayvanlar beslenmek için ya da su içmek için şişeye kafasını soktuğu sırada sıkışabiliyorlar. 5 litrelik şişeler bu konuda tehlike arz ediyor, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için daha büyük ebatlardaki şişeler kullanılabilir.”

Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Çoban ise: “Vatandaşımız ormanda kafası plastik şişeye sıkışan bir köpekle karşılaştığı için bize başvuruda bulundu. Ekiplerimiz de 1 haftalık çalışmalarının ardından ormanda pusu kurup sakinleştirici iğneyle köpeği yakaladılar. Hayvanın boynuna sıkışan şişe, veteriner arkadaşımız tarafından çıkarıldı ve hayvana yapılan sağlık kontrolünün ardından bir sıkıntı olmadığını gördüğümüzde Cevahir Hanım’a köpeği teslim ettik.” dedi.

Sokak hayvanlarını besleyen hayvan dostlarının da çeşitli konularda duyarlılık göstermesi gerektiğini vurgulayan Mustafa Çoban, ”Özellikle ormanda köpek besleyen vatandaşlarımızın 5 litrelik şişelerini bu alanda kullanmamaları gerekiyor. Hayvanlar beslenmek için ya da su içmek için şişeye kafasını soktuğu sırada sıkışabiliyorlar. 5 litrelik şişeler bu konuda tehlike arz ediyor, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için daha büyük ebatlardaki şişeler kullanılabilir.” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam