Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2020/01/29/KLLL.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
İstanbullular Deprem Yardımları İçin Seferber Oldular - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

İstanbullular Deprem Yardımları İçin Seferber Oldular

Eklenme Tarihi: 29 Ocak 2020, Çarşamba - 10:57   Okunma Sayısı: 95453
Cuma günü Elazığ Sivrice merkezli 6,8 şiddetindeki depremde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, enkazdan bir kişinin daha cansız bedeninin çıkarıldığı açıklandı. Böylelikle depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi. Enkaz altındaki son kişinin çıkarılmasıyla arama kurtarma ekiplerinin bina içindeki çalışmaları sonlandı.

Depremin ardından hastanelere başvuran 1607 kişiden 1516'sının taburcu edildiği öğrenilirken, Elazığ ve Malatya'da incelenen 2 bin 945 binadan 87'sinin yıkıldığı, bunlardan 1287'sinin ağır hasar aldığı, 56'sının orta ve 876'sının az hasarlı olduğu, acil olarak yıkılacak 12 binanın tespit edildiği, 627 binanın ise hasar görmediği kaydedildi.

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından, 21'inin büyüklüğü 4'ün üzerinde 948 artçı sarsıntının meydana geldiği belirtildi.

İstanbul’da Deprem Seferberliği

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından, vatandaşlar yardım için büyük bir dayanışma örneği sergiliyorlar. İstanbul’un bir çok ilçesinde belediyeler ve dernekler yardım ve dayanışma kampanyası düzenliyorlar. Bu kampanyalardan birisini de Maltepe İlçe Eğitim Müdürlüğü düzenliyor.  ‘Kardeşlerimiz üşümesin’ adı verilen kampanyada deprem bölgesindeki öğrencilerin ısınma ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. Maltepe’deki tüm okulların destek verdiği kampanyada toplanacak olan battaniyeler AFAD’ın koordinasyonunda bölgeye ulaştırılacağı ve öğrencilere dağıtılacağı açıklandı. Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu kampanyaya tüm Maltepelilerin de desteğini beklediklerini söyledi. Aydoğdu, “Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz” dedi.

Merkezi Maltepe’de bulunan Umut Treni Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de depremin ardından bir yardım kampanyası düzenledi. Dernek Başkanı Burhan Güler gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi “Elazığ depremi hepimizi derinden vurdu, yurt içi ve yurt dışı tüm vatandaşlarımız seferber oldular oluyorlar da. Bunlar gerçekten çok güzel bir anda kenetleniyoruz. Bu beni çok mutlu ediyor birde işin başka yönü var Gölcük, Düzce ve Van depreminde olduğu gibi bizde elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz deprem olduğu an hepimiz yardım etmek için seferber oluyoruz. Umut treni olarak yine depremde mağdur olan dostlarımızın yanında ihtiyaçlarını karşılamak için bir kampanya başlattık. Bu kapsamda mont, bot,cocuk bezi ,mama,  ısıtıcı ,baston  ve engelli sandalyesi göndereceğiz. Dernek olarak toplanan yardımları Perşembe akşamı Malatya ve Elazığ’ya göndereceğiz.  Umut Treni Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Yalı Mah. İstasyon Cad.No.6 4.C’de bulunan dernek merkezimize yardımlarınızı iletin. Derneğimiz açık. “

Maltepe Belediyesinin başlattığı depremzedelere yardım kampanyasında da vatandaşların yoğun bir ilgi gösterdikleri öğrenildi. Maltepe Belediyesi, Elazığ’da meydana gelen depremin ardından, yaraları sarmak için bölgeye 2 araç ve 5 kişilik arama kurtarma ekibini gönderdi. Bu sabah saatlerinde 2 kamyonet ile yola çıkan arama-kurtarma ekibi, ilk etapta bölgeye 150 kilogram kuru gıda, 70 koli giysi, yorgan ve battaniye götürdü. Ayrıca bölgeye giden 5 kişilik arama-kurtarma ekibi de, T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) bünyesinde oluşturulan arama-kurtarma birimleriyle çalışmalara katıldı.  Yardım kampanyası 26 Ocak Pazar akşamına kadar devam etti. Afet bölgesine yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, mont, bot, çorap, atkı, bere, battaniye, kazak, çocuk bezi, çadır gibi öncelikli malzemeler başta olmak üzere ellerindeki malzemeleri, belediyeye bağlı Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün İdealtepe, Mızrak Sokak’ta bulunan “Giymiyorsan Giydir Mağazası”na teslim ettiler.

Kartal’dan depremzedelere yardımlar gönderilirken, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’de deprem bölgesine uğrayarak incelemelerde bulundu

Kartal’da da Elazığ'da eydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Kartal Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla tüm hazırlıklarını tamamladı.

Kartal Ekolojik Pazar alanında toplanan yardım malzemeleri ile birlikte Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğüne bağlı arama kurtarma ekipleri de Elazığ'a gitmek üzere hazır hale geldi. Vatandaşların deprem bölgesine yardımda bulunmak amacıyla acil ihtiyaçlar olarak belirlenen kazak, mont, bot, kışlık elbise gibi yardımlarını Kartal Ekolojik Pazar alanına getirerek yaptıkları ve yardımların deprem bölgesine iletilmeye başlandığı öğrenildi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel , Elazığ ve Malatya’da meydana gelen ve birçok vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gitti. Başkan Gökhan Yüksel'e CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Kartal'ın Orhantepe Mahalle Muhtarı Zeki Dağ eşlik etti.

Başkan Gökhan Yüksel, bölgede devam eden arama-kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyerek, vatandaşlarla görüştü, taziye ziyaretlerinde bulunarak yakınlarını kaybetmiş olan vatandaşların acısını paylaştı. Başkan Gökhan Yüksel, gerçekleştirilen temaslar kapsamında Kartal'da yaşayan Elazığlıların akrabaları ile de görüşerek ihtiyaçlarını not aldı.

Akrabaları Kartal'da olan Elazığlı mağdur ailelerle bir araya gelen Başkan Gökhan Yüksel, "Kartal'daki dostlarımızın, Kartal'daki komşularımızın, Elazığlı ya da Sivriceli olsun olmasın, onların destekleriyle buraya geldik. Onlar sağ olsunlar, seferberlik ilan ettiler. Biz de sizlerin acınızı paylaşmaya geldik. Orada çok sayıda da Sivriceli dostumuz var. Ama yardıma bütün Kartallılar katıldı." diye konuştu.

Deprem bölgesindeki gözlemleri hakkında basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Gökhan Yüksel, "Tüm ülkemize geçmiş olsun. Elazığ ve Malatya için zor bir durum. Türkiye'nin dört bir yanından yardım etmek isteyen çokça kurtarma ekibi, yardım yollayan belediyelerimiz, kurumlarımız ve devletin bütün kurumları burada hareket halinde. Ama önemli olan koordine olabilmek. Koordinasyon noktasında ciddi bir çaba var. Hala enkaz çalışmalarının devam ettiği noktalar bulunuyor. Bir yandan da hayatını kaybeden ailelere taziye ziyaretinde bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Devam eden çalışmalar ve bölgedeki son durum hakkında bilgi veren Başkan Gökhan Yüksel, "Yıkılan binalardan ziyade ciddi şekilde çatlaklar bulunan, ağır hasarlı binaların fazlalığı dikkat çekiyor. Bu yüzden insanlar evlerine girmeye korkuyorlar. Bu nedenle çadır ihtiyaçlarını görüyoruz burada. Hem AFAD, hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hem de devletin bütün kurumları ve yardım toplayan bütün belediyelerin desteğiyle buraya getirilen imkânlar, depremzedelere dağıtılmaya çalışılıyor. Tabi acı var burada, bir de korku var. Korku nedeniyle dışarıda kalan vatandaşların barınma ihtiyaçlarını koordine etmekle uğraşıyor bütün kurumlar. Biz de tüm dayanışmamızla ailelerin yanında oluyoruz, şu an itibariyle. Kartal'da sağ olsunlar bütün komşularımız hemen çağrımıza kulak verdiler. Bu noktada battaniyeler, ısıtıcılar, gıda yardımları ve kışlık bot gibi zaten daha önceden tarif ettiğimiz ihtiyaca yönelik malzemelerin toplanması için tüm Kartallılar seferber oldular. Zor günlerde bir arada olmayı başarabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm noktasında hızlı adımlar atmanın önemini vurgulayan Başkan Gökhan Yüksel, "İnsanların akın akın yardım için koştuğunu görmek, bizi hep umutlandırıyor. Fakat dersler çıkarmamız gerekiyor. Kartal'da da bir acı yaşamıştık. Bir binamız çökmüştü. Deprem noktasında diğer yerlerde yaşadığımız acılar var. Kentsel dönüşüm noktasında atılacak reel ve hızlı adımların daha da ilerlemesini bekliyoruz. Bu noktada biz de bina çökme olayının yaşandığı Orhantepe Mahallesi ile ilgili çalışmalarımızı Bakanlıkla işbirliği içinde sürdürüyoruz; fakat üzerinden bir yıl geçmesine rağmen somut adımları atmak kolay olmuyor. O yüzden aynı manzara Elazığ'da da var. Riskli yapılarla ilgili kentsel dönüşüm sürecinin hızlıca başlayabilmesi, biraz da finans kaynağı gerektiriyor. Hem Bakanlık hem belediyeler bir şekilde planları, dönüşümle alakalı adımları atsa bile şu an inşaat sektörünün durgunluğu bizi düşündürüyor. Özetle ülkemizin tamamında dönüşümle ilgili çok ciddi çözümler aramalıyız ve bu konuda fikir birliği yapmalıyız. Ülkece odaklanacağımız en önemli konu bu." ifadelerini kullandı.

Sancaktepe’den deprem bölgesine iki tır dolusu yardım

Sancaktepe Belediyesi de , Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremin yaralarını sarmak için yardım kampanyası başlattı. Belediye tarafından ilçe halkının katkılarıyla toplanan 2 TIR'lık, kışlık kıyafet, battaniye ve gıda malzemeleri, AFAD koordinesinde depremzedelere verilmek üzere yola çıkarıldı.

Cumartesi günü başlatılan ve 24 saat boyunca Sancaktepe İlçesi’nin belediye binası, Samandıra, Yenidoğan ve Sarıgazi Hacı Fitnat Camii önündeki çadırlarda 2 TIR yardım malzemesi toplandı. Sancaktepe Belediyesi ve ilçe halkının destekleriyle toplanan malzemeler, AFAD koordinesinde Elazığ ve Malatya’da ki depremzede vatandaşlara verilmek üzere Sancaktepe’den yola çıktı.

İlçe halkının tek yürek olarak katıldığı yardım kampanyasında deprem mağdurlarına yönelik olarak battaniye, kışlık kıyafet, ısıtıcı, hazır gıdalar başta olmak üzere giysi ve yiyecek yardımı da Elazığ ve Malatya’da ki depremzedelere ulaştırılacak.

Kadıköylüler depremzedelere yardım için kuyruk oluşturdular

Kadıköylüler, Elazığ ve Malatya’yı vuran 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Kadıköy Belediyesi’nin başlattığı “Kadıköy Paylaşıyor” yardım kampanyasına katkıda bulunmak için Kadıköy Belediyesi’nin Hasanpaşa’da bulunan binasına akın ettiler.

Kadıköy Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan yardım çağrısına katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar, Cumartesi sabahın erken saatlerinden itibaren belediyeye yardım malzemesi taşıdılar. Kadıköy Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Kadıköy Paylaşıyor” kampanyasında acil ihtiyaçlar gözetilerek; bot, mont, battaniye gibi kışlık kıyafetlerin yanı sıra bebek bezi, hijyenik ped gibi malzemeler toplanmakta. Vatandaşların belediyeye ve dış birimlere getirdiği malzemeler, belediye personeli tarafından tasnif edilerek kolilendi.

Öte yandan  Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir arasında 25 Ocak Cumartesi günü saat 20.00’de gerçekleşen maçın öncesinde, taraftarların deprem bölgesine ulaştırmak istedikleri yardım malzemelerini almak üzere Yoğurtçu Parkı girişine de toplama noktası oluşturuldu. Kadıköy Belediyesi, taraftarların getirdikleri malzemeleri bu noktada topladı. Yardımların bir bölümünün deprem bölgesine gönderilmeye başlandığı ve yardımların gönderilmeye devam edildiği öğrenildi.

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam