SON DAKİKA
reklam
reklam

3.Köprüye Adım Adım

Eklenme Tarihi: 8 Aralık 2014, Pazartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 172099

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'e bakan kuzey tarafında yapımına başlanan İstanbul’un üçüncü köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün güzergâhı, Avrupa Yakasında Sarıyer'in Garipçe Köyü ile Anadolu Yakasında Beykoz'un Poyrazköy’ü birbirine bağladı. Köprünün Cumhuriyetin ilanının 92. yıl dönümü olan 29 Ekim 2015 tarihinde hizmete açılması planlanmakta iken köprü inşâasına bire bir tanık olan Garipçe Köyü ve Poyraz Köyü sakinleri, kendilerini oldukça şanslı hissediyor.



1973 yılında faaliyete geçen Boğaziçi Köprüsü ve 1988 yılında tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden sonra İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprü ünvanını alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde, çoğunluğu Türk mühendislerden oluşan bir ekip tarafından yüksek mühendislik ve teknoloji ile yapımı son sürat devam ediyor.


3. Köprü Projesi’nde sona adım adım yaklaşılırken, kulelerin inşaatı hızla devam ediyor. Köprünün zeminini oluşturacak tabliyelerin denizdeki saldan kaldırılması ve yerleştirilmesi aşamasında kullanılacak dev vinçler inşaat alanına getirilmesiyle,  her biri 900 ton kaldırma kapasiteli dev vinçlerin montajlarına başlanmıştı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü şimdiden ödüle doymuyor

3. Boğaz Köprüsü, üzerinden 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolunun aynı seviyede geçtiği dünyanın ilk köprüsü olacak. 59 metrelik genişliği, 1408 metrelik ana açıklığı ile dünyanın en uzun ve en geniş asma köprüsü ünvanını alacak. Ayrıca 320 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip köprüsü olacak. Türkiye’nin en prestijli projelerinden biri olarak kabul edilen 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, uluslararası ekonomi dergisi EMAE Finance tarafından verilen ‘Finansman Ödülü’ün sahibi oldu.

Kaynak: tünaydın gazetesi
Editör: Ayşe DURSUN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam