SON DAKİKA
reklam
reklam

VakıfBank çeyrek finalde

Eklenme Tarihi: 23 Şubat 2020, Pazar - 20:42   Okunma Sayısı: 280020
Rusya'nın Lokomotiv Kaliningrad takımını 3-0 mağlup eden VakıfBank Kadın Voleybol Takımı Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 11'inci kez çeyrek finale yükselmeyi başardı.

 


2020 CEV Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcilerimizden VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, B Grubu'ndaki son maçında karşılaştığı Rusya'nın Lokomotiv Kaliningrad takımını 3-0 mağlup etti.
VakıfBank Spor Sarayı'nda oynanan maçı 25-22, 25-11 ve 25-18'lik setlerle kazanan sarı-siyahlılar Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 11'inci kez çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Avrupa'nın en büyük kupasını dört kez müzesine götüren sarı-siyahlılar, Rusya temsilcisi Lokomotiv Kaliningrad karşısında ilk sette zaman zaman zorlandı. Rus takımında Kurilo 5 sayı ile en skorer isim olurken, Vakıfbank İsabella Haak ve Braga ile bulduğu sayılarla seti 25-22 kazanmayı başardı. İkinci sete etkili servis atarak başlayan Vakıfbank, özellikle 2'den Isabella Haka ile bulduğu sayılara, blok sayılarını da ekleyince 11-3 öne geçti. Ortadan Milena Rasic ile üst üste sayılar bulan sarı-siyahlılar, Maja'nın ace'leri ve Haak'ın 2'den bulduğu sayılarla seti 25-11 kazandı.
3.sette Lokomotiv Kaliningrad , Zaytseva ile etkili olurken, VakıfBank, Braga'ın 3 metre gerisinden yaptığı hücumlardan bulduğu sayılarla dengeyi kurup öne geçti. Vakıfbank bu sette 8 basit hata ile oynasa da, Haak ve Michelle ile bulduğu sayılarla seti 25-18 maçı da 3-0 kazanmayı başardı.

Özellikle 3.setteki performansı ile göz dolduran ve arka alan hücumlarıyla takımına ekstra sayılar kazandıran Brezilyalı smaçör Gabi maç sonunda Mücadelenin en değerli oyuncusu seçildi.

 

 

En skorer isim İsabella Haak

Üsküdar Bağlarbaşı'ndaki VakıfBank Spor Sarayı'nda oynanan ve Ivaylov Ivanov (Bulgaristan), Wim Cambre (Belçika) hakem ikilisinin yönettiği maçta, VakıfBank kadın voleybol takımı, Rusya'nın Lokomotiv Kaliningrad ekibini 25-22, 25-11 ve 25-18'lik setlerle 3-0 mağlup etti. VakıfBank karşılaşmaya Maja, Gabi, Zehra, Haak, Michelle ve Milena ilk altısı ile başlarken, liberoda Gizem görev aldı. Sarı-siyahlılarda; Maja 4 sayı, Gabi 14 sayı, Zehra 6 sayı, Haak 19 sayı, Michelle 11 sayı ve Milena 6 sayı ile maçı tamamladı. Konuk Lokomotiv Kaliningrad ekibi ise maça Kurilo, Zaytseva, Cleger, Kosheleva, Podskalnaia ve Drca ilk altısı ile başlarken liberoda Galkina oynadı. Rus ekibinde; Kurilo 8, Zaytseva 10, Cleger 4, Kosheleva 6, Podskalnaia 1, Drca 4, Orlova 2, Iurinskaia ve Voronkova 1 sayı ile maçı bitirdi.

 


Sezonun en iyi voleybolunu oynadık

CEV Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 11'inci kez çeyrek finale çıkan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın Başantrenörü Giovanni Guidetti, ''İlk set Kaliningrad gerçekten hatasız bir oyun sergiledi. Biz de tabii ki aynı şekilde harika bir oyun ortaya koyduk. Belki de bu maçta sezonun en iyi voleybollarından birini sahaya yansıttık. Bu yüzden oyuncularımı bu yüksek seviye voleybolu ortaya koydukları için tebrik ederim'' dedi. VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın pasörü Maja Ognjenovic ise ''İlk set biraz daha zorluydu ama en iyi oyuncumuzu ortaya koyma yolunu bulduk. Takım olarak hücumda çok iyiydik. Hangi pozisyon olursa olsun takım arkadaşlarım skor yapmasını bildi. Grup aşamasını lider olarak tamamlamak hedefimizdi ve bu hedefe ulaştığımız için çok mutluyuz. Çeyrek finaldeki rakibimizin kim olduğunu göreceğiz. Takım olarak gelişimimiz devam ediyor. Tüm kulvarda hedeflerimize ulaşmak için çok çalışıyoruz. Takım olarak buna odaklandık. Çünkü biz VakıfBank'ız. Dünyanın en iyi kulüplerinden birisi olarak hep zirvedeyiz. Zirvede kalmak için çalışıyoruz'' diye konuştu.

 

Maçın ilk seti çekişmeli geçti

 Karşılaşmanın ilk setine konuk ekip hızlı başladı. Kübalı oyuncusu Cleger Abel ve Kosheleva'nın sayılarının ardından, Maja'nın çift vuruş hatası bir anda skoru 3-0 Rus takımının lehine çevirdi. Kaçan servis ile VakıfBank ilk sayısını alırken, Kosheleva'nın pasör çaprazından bulduğu sayı ile durum 2-4 oldu. Zehra'nın orta hücumu, Gabi'nin ise plasesi ile 2 sayı bulan VakıfBank, farkı bire indirdi. Karşılıklı kaçan servislerin ardından Kurilo'nun 4'den bulduğu sayı ile fark yeniden 2 sayıya çıktı: 4-6. Lokomotiv'in Zaytseva ile bulduğu sayıya, VakıfBank, İsabella Haak'ın önce 2'den, daha sonra arka alandan bulduğu sayılarla skoru eşitledi: 7-7. Zaytseva'nın blok sayısına, sarı-siyahlılar, Gabi'nin 4'den hücumu, Zehra ve Gabi'nin blok sayılarıyla cevap vererek maçta ilk kez öne geçti: 10-8. Rus takımı Abel, Podskalnaia ve Kurilo ile ayakta kalmaya çalışırken, VakıfBank, Haak, Michelle, Maja ve Rasic'in sayılarıyla farkın kapanmasına izin vermedi: 15-14. Sonraki bölümde Gabi'nin sayısına, üst üste 4 sayı üreterek katkı sağlayan Haak'ın performansı ile durum: 19-16 oldu. Rus molasının ardından, Haak skor katkısına devam ederken, Rus takımın iki basit hatası skoru: 22-20 yaptı. Rasic'in arka alandaki boşluğa yaptığı plase ile 23.sayısını lana VakıfBank, Gabi ile 2'den, Zehra ile ortadan bulduğu sayılarla

ilk seti 25-22 kazanmayı başardı.

 

İkinci sette bambaşka bir VaıkfBank

 Maçın ikinci setine temsilcimiz hızlı başladı. Haak'ın arka alan hücumu, Maja'nın ace'si ve Zehra'nın blok sayısı ile sarı-siyahlılar 3-0 öne geçti. İlk Rus molasına kadar sadece Kosheleva ile sayı bulabilen Lokomotiv karşısında sadece bir servis kaçırarak, tek bir basit hata yapan VakıfBank, Haak ve Rasic'in sayılarıyla durumu: 9-2 yaptı. Bu bölümde etkili servis atan sarı-siyahlılar karşısında Rus takımı 3 basit hata ile oynadı. İlk Rus molasından, ikinci Rus molasına kadar geçen zamanda VakıfBank, rakibine hücumdan sayı bulma izni vermedi. Rus takımı, VakıfBank'ın 2 servis hatası ve bir de hücum hatası sayesinde 3 sayı alabilirken, temsilcimizde Rasic ortadan 3 sayı, Maja 2 ace, Haak bir blok, Zehra ortadan hücum, Michelle ise biri pasör çaprazında, diğeri blok sayısı olmak üzere 10 sayı bulunca skor bir anda 19-6 oldu. Maçın ikinci setinin 3.bölümünde ise Lokomotiv basit hatalarına devam ederken, Zaytseva'nın sayılarıyla direnmeye çalıştı. Lokomotiv'in skoreri Kosheleva sadece bir sayı üretebilirken, VakıfBank Haak ile sayılar bulmaya devam etti. İsveçli oyuncunun 3 metre gerisinden yaptığı arka alan hücumu ile 25.sayısını bulan VakıfBank bu seti de 25-11 kazanarak maçta skoru 2-0 yaptı.

 

VakıfBank rakibine şans tanımadı

Karşılaşmanın üçüncü seti, Rusları rakip sahadaki topa müdahalesi ve Gabi'nin sayısı ile başladı. Cleger Abel ve Zaytseva'bın sayılarına karşı VakıfBank iki basit hata yapınca, Ruslar 4-2 öne geçti. Haak'ın plasesi, Zehra'nın ortadan hücumu ile sarı-siyahlılar skoru eşitledi. Brezilaylı Gabi'nin arka alandan yaptığı hücumlardan bulduğu 2 sayı ve Michelle'nin 4'den sayısı ile Zaytseva'ya cevap veren temsilcimiz skoru 8-6 yaptı. İlk Rus molasının ardından VakıfBank Haak ve Michelle ile sayılar bulmaya devam etti. Rus takımında oyuna sonradan giren Orlova ve Voronkova'nın sayıları arayı kapatmaya yetmezken, sarı-siyahlılar Michelle ve Zehra'nın blok sayılarıyla skoru 16-10 yapınca ikinci Rus molası da gelmiş oldu. Mola sonrası Kurilo ve Zaytseva ile 3 sayı bulan Ruslara karşı VakıfBank, Michelle ve Hakk ile cevap verdi. Michelle 3 sayı, Haak ise 2 sayılık katkısına Rusların 2 basit hatası da eklenince temsilcimiz durumu 23-16 yaptı. Michelle'nin kaçan servisinin ardından, Rasic ortadan sayı bularak 24.sayıyı kazandırdı. İlk maç sayısı fırsatı Michelle'nin topunun filede kalmasıyla gecikirken, Zehra'nın plasesi seti ve maçı bitiren son sayı oldu. VakıfBank bu sette rakibinin basit hatalarından 6 sayı kazanırken, arka alandan 5, pasör çaprazından 4 sayı üretti.  

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam