SON DAKİKA
reklam
reklam

Kahve Aşkını Şef Aydan Üstkanat ile Buldu

Eklenme Tarihi: 25 Şubat 2020, Salı - 11:17   Okunma Sayısı: 196861
Şef Aydan Üstkanat’ın mutfaktaki aşk dolu birliktelikleri aradığı sosyal medya yarışması “Aşkını Arıyor” bu yıl dördüncü kez mutfaklara konuk oldu.

14 Şubat Sevgililer Günü’nden esinlenilerek oluşturulan ve mutfaktaki en iyi malzemelerin eşleşmesi üzerine kurgulanan tematik yarışmanın bu yılki başrol oyuncusu “Kahve” oldu. Kahvenin aşkının arandığı yarışmanın kazananları Şef Aydan Üstkanat ile 22 Şubat Cumartesi günü Cafê B Emirgan’da bir araya geldi. Buluşmanın en beğenilen tarifi ise Vildan Akyol’un ‘kahve ve martini’ tarifi oldu.

Mutfaktaki aşk dolu birliktelikleri arayan Şef Aydan Üstkanat’ın her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği sosyal medya yarışması ‘Aşkını Arıyor’ bu yıl dördüncü kez düzenlendi. Bu senenin konsepti kahvenin yanına yakışan en özel birlikteliklerin arandığı yarışmaya yoğun ilgi gösterildi. Bine yakın tarifin mücadele ettiği yarışmada, 10 katılımcının tarifi ödül kazandı. Ankara, İzmir, Edirne, Kahramanmaraş gibi birçok farklı şehirden kazananların bir araya geldiği buluşmanın en beğenilen tarifi ise ‘kahve ve martini’ oldu. Yarışmanın en beğenilen tarifinin sahibi Vildan Akyol’a Şef Aydan Üstkanat tarafından kahve makinesi hediye edildi.

Yarışmaya yoğun bir katılım olduğunu ve kazanan tarifleri seçmekte çok zorlandığını belirten Üstkanat, “Bundan tam 4 yıl önce başladığımız Aşkını Arıyor yarışmasının bugün geldiği nokta beni çok mutlu ediyor. En güzeli de bu etkinliklerde reklamcıların, ajansların, dergicilerin, markaların gözünün katılımcılara dönmesi. Etkinliklerde ön plana çıkan isimlerin hayatına küçük bir dokunuş oluyor ve onlar için aslında büyük bir değişim başlıyor. Kazananlar için yeni yol ayrımları olabiliyor. Benim için bunun değeri çok büyük. Zaman ayırıp beni takip eden çok güzel ve yetenekli insanlar var, onların sadece fark edilmesi gerekiyor o kadar” dedi.

Bir fotoğraftan daha fazlası

Fotoğrafın tutkusunun ve etkisinin kazanmak için çok önemli olduğunu da dile getiren şef Aydan Üstkanat “Önemli olan reçetede yer alan malzemeye eşlik edecek diğer malzemelerin oluşturduğu kombinasyon. Ve elbette bu kombinasyonu fotoğraflamak, bu mükemmel uyumu o karede yansıtmak. Basit ama ilham veren, fark yaratan tariflerin şansı daha fazla. Bu yıl temamız olan kahveyse farkını gerçek anlamda ortaya koydu.” dedi.

Kazananlar

Vildan Akyol - @vildanakyol / kahve-martini (martini shake)

Özge beğendik - @ozgebeyendik / havuç - kahve (kek geliyor)

Şölen Bazoğlu - @sholeninthekitchen / kahve - hurma (raw hurmalı toplar)

Elif Karaer - @elifsskitchen / tereyağı - kahve (kahveli mereng)

Şimal Çınar - @80_20bites / kakule - kahve (Kahveli irmik helvası)

Özge Bingöl - @osgebingol /kahve-tereyağı (muffin)

Gamze Olgun - @gamzemutfakta / kahve-ceviz (ekmek)

Dorinela Hamamcı - @dorinelahamamci / kahve-mandalina (mandalinalı kek)

Sezin Ölmez - @cute_little_fairy/ kahve-Hindistan cevizi yağı (kırmızı kek)

Aylin Kestek - @bakedbyaylin / kahve-çikolata (çikolata)

 

 

 

Aydan Üstkanat hakkında:

Yemek denilince akla gelen bütün detaylarına emek veren, ahlaklı tüketim felsefesini benimsemiş bir yemek filozofu. Şef, yemek fotoğrafçısı, yemek stilisti, yemek yazarı, reçete danışmanı. Star Gazetesi’nde 14 yıldır sürdürdüğü gazeteciliğinin yanı sıra, 18 yıllık dergicilik geçmişi bulunuyor. Şu an Lezzet Dergisi’nin başyazarı ve yemeklerinin fotoğraflarını her zaman kendisi çekiyor.  Reaktif Hipoglisemi olunca çok sevdiği çikolatalar ve reçeller hayatından çıktı. Şekersiz bir gurme mutfağı yaratarak, kitabını yazdı. 2014 senesinde Gourmand tarafından dünyanın en iyileri arasındaydı ve En İyi Şef Yazarı seçilen 3 kişiden biri oldu. 2017 yılında çıkardığı UN tarihi, tarifi kitabıyla, yine Gourmand tarafından en iyi yemek fotoğrafçısı olarak dünyanın en iyileri arasına girdi. Yemek yazılarında pek de bilinmeyen veya unutulmuş lezzetleri tatmanız için keşifler yapar. Bazen de tam tersi, çok bilinen yemekleri, tatlıları, hamur işlerini önce yapıp, sonra bir bir anlatarak evde sizlerin de kolayca yapabilmesi için ayrıntılı olarak kaleme alır, fotoğraflar. Yedi yemek kitabı var, hepsini herkes yapabiliyor, reçeteleri gerçek. Çok iyi bir sosyal medya kullanıcısı.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam