Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2020/03/15/oYstanbul_Sinopspor.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Klasman A'da heyecan dorukta - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Klasman A'da heyecan dorukta

Eklenme Tarihi: 15 Mart 2020, Pazar - 00:40   Okunma Sayısı: 182761
İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi'nde klasman grubuna kalan takımlar belli oldu. Klasman A grubunda mücadele edecek 8 takım kadrolarını takviye yaparak güçlendirdi.


İstanbul Futbolu'nun en üst düzey organizasyonu olan İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi'nde 8 eleme grubunda maçlar tamamlandı. Gruplarında ilk iki sırayı elde eden toplam 16 takım İstanbul Şampiyonluğu için 8'erli iki grupta mücadele edecek. Bugün Klasman A Grubundaki 8 takımı yakından tanıyacağız. Toplam 20 hafta süren zorlu mücadele sonunda 1.Grup birincisi Bakırköyspor, 2.Grup birincisi Nişantaşıspor, 3.Grup birincisi İstanbul Sinopspor, 4.Grup birincisi TED İstanbul Koleji Spor Kulübü, 5.Grup ikincisi İstanbul Kayaişehirspor, 6.Grup ikincisi Kuruçeşmespor, 7.Grup ikincisi Irmakspor ve 8.Grup ikincisi Beykoz 1908 AŞ. İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi Klasman A Grubunu oluşturdular. A Grubunda yer alan 8 takım tek devreli lig usulüne göre birbirleriyle karşılaşacaklar. Her takım grubundaki rakipleriyle bir kez karşılaşacak. Maçlar takımların ilçelerine göre, tarafsız olarak belirlenecek bir sahada oynanacak. A Grubunu birinci olarak tamamlayan takım, Klasman B Grubu birincisiyle İstanbul Şampiyonluğu için karşı karşıya gelecek. Ancak takımların hedefi sadece İstanbul Şampiyonluğunu elde etmek olmayacak. Klasmana kalan tüm takımlar, dereceye girerek Bölgesel Amatör Lige yükselebilmenin hesaplarını da yapacaklar. Bölgesel Amatör Ligi'nde İstanbul 3 grupta 13 takım ile temsil ediliyor. Gruplarında son iki sırayı elde edecek takımlar doğrudan Süper Amatör Ligine düşecek. Eğer bir İstanbul takımı BAL'dan 3.Lige yükselmeyi başarırsa, o zaman Süper Amatör Klasman grubundan bir takım daha BAL Ligine yükselebilecek. BAL'da bitime beş hafta kala oluşan puan durumuna göre Süper Amatör'den 4 takım BAL'a doğrudan çıkabilecek. 2 takım ise BAL takımıyla baraj maçı yapacak.  

Bakırköyspor

Süper Amatör Ligi 1.grupta Bakırköy ilçesinin temsilcisi Bakırköyspor, oynadığı 22 maçta 15 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak toplam 47 puanla en yakın takipçisi Kavacıkspor'ın 1 puan önünde grubunu lider olarak tamamladı. Yeşil-siyahlılar yedikleri 14 gole karşılık rakip filelere 50 gol gönderdiler. Bakırköyspor grubun son maçında deplasmanda Dolayobaspor'u Ozan Kırat, Engin Can Topal ve Anıl Uğurluel'in ayağından bulduğu 3 golle 3-1 mağlup etti. 1990-1993 yılları arasında 3 sezon Türkiye Süper Ligi'nde mücadele eden Bakırköyspor, 2006-2007 sezonunda Türkiye 3.Ligi'nden, İstanbul Süper Amatör Ligi'ne düşmüştü.


Beykoz 1908

Süper Amatör Ligi 8.grupta Beykoz ilçesinin temsilcisi Beykoz 1908, oynadığı 20 maçta 14 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak toplam 44 puanla lider Kartal Bulvarspor'un ardından grubunu ikinci olarak tamamladı. Sarı-siyahlılar yedikleri 22 gole karşılık rakip filelere 50 gol gönderdiler. Beykoz 1908 grubundaki son maçında deplasmanda Dikilitaş'ı Ali Ufuk Aytaç ve Nihat Gökmen'ın ikişer, Özgür Arslan ve Yusuf Güngördü'nün birer golüyle 6-0 mağlup etti. 1959-1966 yılları arasından 8 sezon Süper Lig'de mücadele eden Beykoz 1908, 2010-2001 sezonunda 3.Lig'den BAL'a, 2012-2013 sezonunda ise BAL'dan Süper Amatöre'e düşmüştü.

 

 

Irmakspor

Süper Amatör Ligi 7.grupta Zeytinburnu temsilcisi Irmakspor, oynadığı 20 maçta 12 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak toplam 42 puanla lider Dudulluspor'un ardından grubunu ikinci olarak tamamladı. Mavi-beyazlılar yedikleri 14 gole karşılık rakip filelere 41 gol gönderdiler. Irmakspor grubundaki son maçında evinde Okspor'a 3-2 yenildi. Takımın iki golcü ismi Ekrem İlbeyi ve Ali Bora'nın golleri mağlubiyeti engelleyemedi. Irmakspor daha önce 2016, 2017 ve 2019 sezonlarında da Süper Amatör Ligi Klasman Grubuna kalmayı başarmış, ancak BAL Ligi'ne yükselememişti.

 

İstanbul Kayaşehir

Süper Amatör Ligi 5.grupta Başakşehir temsilcisi İstanbul Kayaşehirspor, oynadığı 22 maçta 15 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak toplam 49 puanla lider İstanbul Bayburtspor'un ardından grubunu ikinci olarak tamamladı. Kırmızı-beyazlılar yedikleri 25 gole karşılık rakip filelere 43 gol gönderdiler. İstanbul Kayşehirspor grubundaki son maçında evinde Tunusbağıspor'u Salim Nuroğlu, Burak Tekin, Murat Bulgur ve Talha Can Vardar'ın golleriyle 4-0 mağlup etti. 2017-2018 sezonunda küme düşmekten bir puanla kurtulan, geçen sezon da ligi alt sıralarda bitiren İstanbul Kayaşehirspor, bu sezon BAL Ligi'ne yükselmenin hesaplarını yapıyor.


İstanbul Sinopspor

Süper Amatör Ligi 3.grupta Küçükçekmece temsilcisi İstanbul Sinopspor, oynadığı 22 maçta 15 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak toplam 49 puanla en yakın takipçisi Cevizli Anadoluspor'un 1 puan önünde grubunu lider olarak tamamladı. Sarı-mavili ekip yediği 12 gole karşılık rakip filelere 47 gol gönderdiler. İstanbul Sinopspor grubun son maçında evinde Gaziosmanpaşa'yı Ümit Murat Gültaş'ın iki, Okan Akgül, Furkan Organ ve Burak Şengül'ün birer golüyle 5-0 mağlup etti. İstanbul Sinopspor, geçen yıl grubunu 8 puan farkla lider tamamlamış ve Klasman Grubuna kalmıştı.

 

Kuruçeşmespor

Süper Amatör Ligi 6.grupta ligin yeni takımı Beşiktaş ilçesi temsilcisi Kuruçeşmespor, oynadığı 20 maçta 13 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak toplam 40 puanla lider Yeniköyspor'un ardından grubunu ikinci olarak tamamladı. Kırmızı-Lacivertliler yedikleri 25 gole karşılık rakip filelere 46 gol gönderdiler. Kuruçeşmespor grubundaki son maçında evinde, İstanbul ve Esenyurt Orduspor'a 1-0 yenildi. Takımın golcü ismi Selçuk Uğur 24 gol atarak grubun gol kralı oldu. Kırmızı-lacivertli ekip geçen sezon İstanbul 1.Amatör Liginde 4.Grupta şampiyon olarak Süper Amatör Lige yükselmişti.

Nişantaşıspor

Süper Amatör Ligi 2.grupta Şişli temsilcisi Nişantaşıspor, oynadığı 22 maçta 17 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak toplam 54 puanla en yakın takipçisi İstanbul Siirtgücüspor'un 5 puan önünde grubunu lider olarak tamamladı. Kırmızı-Mavili ekip yediği 17 gole karşılık rakip filelere 62 gol gönderdiler. Nişantaşıspor grubundaki son maçında evinde Ferahevlerspor'u, Gökhan Çavuş ve Alaaddin Kara'nın 2'şer, Vahap Deniz ve Abdülsamet Civelek'in birer golüyle 6-3 mağlup etti. Nişantaşıspor 1996-1997 sezonunda Türkiye 1.Ligi'nde mücadele etti. Kırmızı-Mavili ekip 2000-2001 sezonunda Türkiye 3.Ligi'nden Süper Amatör Lige düştü. Nişantaşıspor, geçen sezon ise grubunu 3.sırada tamamlayarak Klasman Grubuna kalamamıştı.

TED İstanbul Koleji

Süper Amatör Ligi 4.grupta Beykoz temsilcisi TED İstanbul Koleji, oynadığı 22 maçta 18 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak toplam 55 puanla en yakın takipçisi Gazi Mahallesispor'un 3 puan önünde grubunu lider olarak tamamladı. Kırmızı-Lacivertli ekip yediği 16 gole karşılık rakip filelere 57 gol gönderdiler. TED İstanbul Koleji grubundaki son maçında evinde Kocasinanspor'u Yasin Sakaloğlu'nun 2,Batuhan Fatih Çoban, Semih Küçük ve Ali Haydar Özgül'ün birer golüyle 5-1 mağlup etti. Kırmızı-lacivertli ekip geçen sezon İstanbul 1.Amatör Liginde 14.Grupta yenilgisiz şampiyon olarak Süper Amatör Lige yükselmişti. 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam