SON DAKİKA
reklam
reklam

Engelleri kaldıran turnuva

Eklenme Tarihi: 26 Mart 2020, Perşembe - 10:07   Okunma Sayısı: 157111
TESYEV ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi destekleri ile bu yıl 3.’sü düzenlenen “Yavuz Kocaömer 3. Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası” birçok ilden gelen özel sporcuların katılımı ile yapılırken, bir kez daha sporun gücü tüm engelleri kaldırdı.

 

 

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) ve Türkiye Paralimpik Komitesi'nin sponsorluğunda Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Antalya ili Kemer ilçesi Kiriş Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı bir otelde düzenlenen 3. Yavuz Kocaömer Masa Tenisi Turnuvası, 180 sporcunun katılımı ile sona erdi. Şampiyonaya mental, down sendromlu ve otizm olarak üç ayrı klasmanda sporcular katıldı. Şampiyona sonunda kendi yaş gruplarında dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi. Müsabakalarda dereceye giren sporcular arasında yapılacak seçmeler sonrasında Milli takım sporcuları belirlenecek. 3. Yavuz Kocaömer Masa Tenisi Turnuvası, 49 ilden 180 özel sporcu, 150 antrenör ve idareci ve 100 özel sporcu ailesi olmak üzere toplam 430 kişinin katılımı ile gerçekleşti. Şampiyona açılış törenine TESYEV ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, TOSSFED Asbaşkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Özel Sporcular ve aileleri katıldı. Federasyon Başkanı Birol Aydın konuşmasında farklı illerden gelen spor kulüplerine ve protokole hoş geldiniz dileklerinde bulundu.

Kıyasıya bir yarışma

Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen özel sporcularla Türkiye Şampiyonası yaptıklarını belirten Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, '' Yavuz Kocaömer Masa Tenisi Bölge ve Türkiye Şampiyonalarında, Özel Sporcularımıza göstermiş olduğu desteklerden dolayı TESYEV ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Sayın Yavuz Kocaömer ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Ocak ayında yapmış olduğumuz bölge şampiyonalarından finale çıkan kardeşlerimiz bugün yine aynı salonda kıyasıya bir yarışma var. Otizmliler, down sendromlular ve mentaller ayrı ayrı yarışıyorlar. Kıyasıya bir yarışma ve heyecan var. Buradan çıkacak çocuklarımız inşallah bundan sonraki dönemlerde gerek Avrupa'da gerek dünyada gerekse paralimpik oyunlarda ülkemizin milli takımlarını oluşturacak" dedi.

Sadece spor değil, rehabilitede var

Son yıllarda bu tür turnuvalara katılımın yüksek olmasının artık engellilerin evden çıktığı ve spor yaptığını gösterdiğini vurgulayan Birol Aydın, "İşte burada spor sayesinde çoğu engeli aşan çocukları görmüş oluyoruz. Gerçekten iyi bir heyecan var. Engellilerin bu kadar hızlı ilerlemesini belki federasyon olarak biz de inanamıyorduk. Şimdi burada salon dışındaki o annelerin heyecanını gördüğüm zaman gerçekten özel sporcular federasyonu çok doğru bir misyonu üstlenmiş. Dışarıda maçı kazanırken bir annenin ağlamasını, 'oğlum kazandı' diye sevinmesini görmek, bir annenin 'benim çocuğum da bir şeyler yapabiliyor' demesi gerçekten spor dışında bir rehabilite olayını da gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Dünya'nın en samimi ve en güzel işi

TESYEV ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer ise katılımcı kulüplere hoş geldiniz dileklerinde bulunarak; “Özel bireylerimizin hayatın her alanında yanında olmanın Dünya’nın samimi ve en güzel işi. Son yıllarda özel bireylerimizin spor alanındaki başarıları ile ön plana çıkmasından mutluluk duyuyoruz, eğitim noktasında ise kendini bilmez insanların onları ötekileştirmek istemesini nefret ile kınıyoruz” diyen Kocaömer, bu can bu bedende olduğu sürece sizlerin yanında, sizlerin arkanızda olacağız’’ dedi.

 

Otizmliler dört kategoride yarıştı

3. Yavuz Kocaömer Masa Tenisi Turnuvası'nda Otizmliler branşı 8 - 18 yaş bayanlar kategorisinde; Ecren Kılıç (Sakarya Sapanca Özel Çocuklar Spor ve Müzik Kulübü Derneği), Serra Özgencay (İzmir Mavi Ege GSK), Leyla Dilan Menzi (İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü), 19 Yaş ve üstü bayanlarda; Lara Samsunlu (İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü), Nihal Dolat (Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü), Madina Sadigova (Antalya Gençlik ve Spor Kulübü), 8 - 18 yaş erkeklerde; Burak Burç (Samsun Zafer İş Okulu Spor Kulübü), Uğur Efe Aydoğan (Antalya Otisium Otizm Yaşam Spor Kulübü), Cemal Ege Darcan (İstanbul Anka Sporla Yaşam GSK), 19 yaş ve üstü erkeklerde; Arda Barış Yıldız (İstanbul Kağıthane Belediyesi Spor Kulübü Derneği), Oğuzcan Demirkol (İstanbul Truva Otizm GSK), Ataberk Çakmaktaşı (Ankara Başkent Otizm Gençlik ve Spor Kulübü) dereceye giren isimler oldular.

Down sendromlularda büyük heyecan yaşandı

3. Yavuz Kocaömer Masa Tenisi Turnuvası'nda Down sendromlular branşı, 8 - 18 yaş bayanlar

kategorisinde İpek Seyna Gülcü (Ankara Elele Özel Eğitim Spor Kulübü), Gizem Kaçaman (Mersin Çankaya İş Okulu Spor Kulübü), Beyza Yurtoğlu (Kırıkkale Efe Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Derneği), 19 yaş ve üstü bayanlarda; Benay Balcı (Antalya Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü),

Merve Peker (Çorum Zübeyde Hanım Gençlik ve Spor Kulübü), Zehranur Ünal (Kırıkkale Deniz Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Derneği), 8 - 18 yaş erkeklerde; Hamza Dönmez (Bursa Saadet Öcal Giray Özel Sporcular Spor Kulübü), Mert Uruk (Kocaeli Yaşama Sevinci Zihinsel Engelliler Kulübü),

Mümin Güleş (Samsun Atak Spor Kulübü), 19 yaş ve üstü erkeklerde; Salih Can Öztankal (Samsun Özel Yıldızlar Spor Kulübü), Erman Çetiner (Kırklareli Gençlik Spor Kulübü), Enes Yılmaz (Trabzon A.S.P) dereceye giren isimler oldular.

Mentaller derece için ter döktü

3. Yavuz Kocaömer Masa Tenisi Turnuvası'nda mentaller branşı, 8 - 18 yaş bayanlar kategorisinde;

Ebru Acer (Ankara Şehit Hakan Kabil Spor Kulübü), Tuğçe Kaya (Ankara Ziçev), Betül Kaya (Ankara Ziçev), 19 yaş ve üstü bayanlarda; Sümeyye Şentürk (Sakarya Özel Yıldızlar Gençlik ve Spor Kulübü),

Gamze Şentürk (Antalya Alanya Özel Sporcular Spor Kulübü), Gamze Nur Dalgıç (Sinop Özeller Spor Kulübü), 8 - 18 yaş erkeklerde; Yusuf Caner Atacihan (Rize Özel Sporcular Spor Kulübü), Mücahid Bulur (Sivas Yibo Spor Kulübü), Murat Pusatlı (Bursa Nilüfer  İş Okulu Spor Kulübü), 19 yaş ve üstü erkeklerde; Garip Olcaş (Yalova Özel Yıldızlar Spor Kulübü), Utku Caberoğlu (Kırklareli Spor İhtisas Spor Kulübü), Dindar Mühürdaroğlu (Hakkari Polis Gücü Spor Kulübü) dereceye giren isimler oldular.

 

TESYEV engelleri kaldırıyor

Bu yıl 20. Yılını kutlayan TESYEV, Türkiye’de engellilerin engelsiz insanlarla birlikte yaşamın her alanında aktif bireyler olarak yer almalarını sağlamak için aralıksız çalışıyor. Engellilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek, sosyal alandaki desteklerimizle kendilerini ifade edebilen, özgüvenlerini kazanmış mutlu bireyler olarak çağdaş Türk toplumunda kendilerine sağlam ve başarılı bir yer edinmelerini sağlamak için sayısız projeler üretiyor.

 

Beş yıl önce Lüleburgaz'da tanışmıştık

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Down Sendromlu Masa Tenisi sporcuları için ilk kez 2015 yılında Lüleburgaz LYFA Spor Salonunda Milli Takım Seçme Kampı düzenlemiş, biz de kampı takip etmiştik. O kamp sayesinde, aileleriyle birlikte gelen özel sporcuların Milli formayı giyebilmek için verdikleri heyecan görme imkanı bulmuştuk. Özel gençlerin, özel insanların spor yapmasını çok önemli buluyorum. Daha önemlisi spor yapan özel sporcu kardeşlerimizin desteklenmesi ve çalışma alanlarının geliştirilmesidir. Özel sporculara destek veren tüm kurum ve kuruluşları kutlar, sporculara da başarılar dilerim.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam