SON DAKİKA
reklam
reklam

Evde kal 'Kitap oku'

Eklenme Tarihi: 1 Nisan 2020, Çarşamba - 10:05   Okunma Sayısı: 97154
Gönüllü Hizmet Vakfı ve Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, koronavirüs salgını nedeniyle Ataşehir bölgesinde sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşların kitap ihtiyaçlarını karşılamak için el ele verdi.

 

 

Türkiye’nin ilk Gönüllülük Öğretmeni, Öğretim Görevlisi ve Yazar İnal Aydınoğlu’nun yazdığı Mutluluk Üzerine, Daha İyi Bir Yaşam Üzerine ve Yaşamın Anlamı Üzerine isimli kitaplarından oluşan set Evde kal 'Kitap oku' sloganı ile dağıtıldı. Üç farklı kitaptan oluşan 350 tane kitap setini Ataşehir Belediyesi aracılığıyla evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlara ulaştıran yazar İnal Aydınoğlu, başlattığı bu iyilik hareketiyle evde kalan kişilerin psikolojik olarak kendilerini iyi hissetmelerini ve mutlu olabilmelerini hedefliyor. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, Türkiye’nin ilk Gönüllülük Öğretmeni, Öğretim Görevlisi ve Yazar İnal Aydınoğlu, kurucusu olduğu Gönüllük Hizmet Vakfı’nın ve Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün aracılığıyla Ataşehir bölgesinde sokağa çıkamayan 65 yaş üstü ile kronik hastalığı olan vatandaşların evde daha iyi vakit geçirebilmeleri, kendilerini yalnız hissetmemeleri için yazdığı kitapları ulaştırdı. Gönüllülük, sevgi, mutluluk gibi temalar üzerine şimdiye kadar 14 kitap yazan İnal Aydınoğlu, ilk etapta “Mutluluk Üzerine, Daha İyi Bir Yaşam Üzerine, Yaşamın Anlamı Üzerine” olmak üzere 3 kitaptan oluşan 350 tane kitap setini belediye aracılığıyla ulaştırdı. Ay sonuna kadar 500 tane daha 3’lü kitap seti teslim edilecek. İnal Aydınoğlu, başlattığı bu iyilik hareketiyle evde kalan kişilerin psikolojik olarak kendilerini iyi hissetmelerini ve mutlu olabilmelerini hedefliyor.

 

Aydınoğlu'ndan destek

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’yle birlikte başlattığı iyilik hareketinin önemine vurgu yapan Gönüllü Hizmet Vakfı kurucusu 79 yaşındaki İnal Aydınoğlu, ''Yaşadığımız bu zor süreci, bende diğer vatandaşlarımız gibi evde geçiriyorum. Devlet büyüklerimizin çağrısına, tüm 65 yaş üstü vatandaşlarımızın uyması çok önemli. Evlerinden çıkamayan vatandaşlara Ataşehir Belediyesi aracılığıyla ‘Mutluluk Üzerine, Daha İyi Bir Yaşam Üzerine ve Yaşamın Anlamı Üzerine’ kaleme aldığım 3 kitabımı ulaştırmaya karar verdim. Psikolojik olarak hepimizin bu süreçte desteğe ihtiyacı var. Bende şimdiye kadar yazdığım tüm kitaplarda mutlu, huzurlu, sevgi dolu ve iyi bir yaşamın nasıl yaşanması gerektiğini anlattım. Yaşlılarımız şu an evdeyken kitaplarımı okuyarak kendilerini daha iyi hissetmelerini, toplumun önemli bir parçası olduklarını hissetmelerini istedim. Televizyona teslim olmayıp, aksine kitap okumayı tercih edecek kişiler, sağlıkları için evde kalmak zorunda oldukları süreyi yeni şeyler öğrenerek ve kendilerini iyi hissederek geçirmiş olacaklar'' dedi.

 

Toplam 14 kitabı bulunuyor

Gaziantepli ekonomist ve iş insanı İnal Aydınoğlu, 1978 yılında başladığı gönüllülük yolculuğunda bulduğu coşku, sevinç ve mutluluğu başka insanlarla paylaşma çabası içine girdi. Bu amaçla gazete ve dergilerde yazılar yazan, televizyon programları yapan, kurslar, seminerler, konferanslar düzenleyen İnal Aydınoğlu, Marmara Üniversitesi ve bazı özel üniversitelerde lisans ve yüksek lisans programlarında öğretim görevlisi olarak görev almakta. 

İnal Aydınoğlu’nun yayınlanmış; Sevgi Üzerine, Mutluluk Üzerine, Gönüllülük, Sevgi Liderliği, Karşılıksız- Bir Gönüllü Yolculuğu, İyi Yaşamak, Sevgi Kitabı, İçsel Yaşam Üzerine, Daha İyi Bir Yaşam Üzerine, Yaşamın Anlamı Üzerine, Yaşama Sevinci Üzerine, Kadın Erkek Üzerine, Bilinçli Yaşam Üzerine, Cömertlik isimli 14 kitabı bulunuyor.

 

Gönüllülük eğitimi

Yetişkinlere, gençlere gönüllülük dersi veren Aydınoğlu, bugüne kadar 10 binden fazla gönüllü eğitti. Üniversitelerde verdiği Topluma Hizmet Uygulamaları dersiyle ulaştığı üç binden fazla genç öğrencisi var. Kendisini iyi ve cömert olmak için eğitmekten hiç vazgeçmeyen İnal Aydınoğlu, ticareti bıraktığı günden itibaren gönüllülük çalışmalarına hız verdi. Ona göre insanın en güzel çağı yaşlılık, en verimli dönemi ise emeklilik olmalıdır. Aydınoğlu “Hayatta en büyük mutluluk, zevk aldığınız işleri yapabilmektir. Benim yaşımda benden çok daha büyük işlere yatırım yapan ya da bürokrasiyle uğraşan arkadaşlarım var. İşlerini bir türlü bırakamıyorlar. Oysa insanın kendine dönebilmesi, kendi istekleri konusunda çalışabilmesi için en ideali yaşlılık ve emeklilik dönemi. Emekli olan arkadaşlarım bütün gün bulmaca çözüyor. Benim deli gönlüm durduğum yerde durmama izin vermiyor. İş hayatını bıraktığımda tek amacım iyi bir gönüllü olabilmek ve gönüllülük duygusunu toplumda yaygınlaştırabilmekti” diyor. 

 

Eğitmenliğe adanan bir hayat

Kendisini gönüllülüğün ürettiği bir insan olarak tanımlayan İnal Aydınoğu 'Kadıköy’de kurucusu olduğum bir vakıfta 3 bini aşkın gönüllüye eğitim vermiş ve 16 mahallede gönüllü evleri ve mahalle gönüllülerini kurmuştuk. Her yıl binlerle ölçülen hizmetler yapıyorduk ve Kadıköy’ün sosyal yaşamında en etkili kurum KASDAV olmuştu. Kadıköylüler arasındaki iletişimi artırmak amacıyla yerel bir gazete yayınlamaya karar verdik.  Yayınlanan ilk yazım “Neden Gazete Kadıköy” oldu. Tam 16 yıl her hafta bu gazetede yazdım. Sonra Milliyet’te ve birçok dergide, gazetede yazılarım yayınladı. Bu tiryakilikle 20 yılda 14 kitaba ulaştım. Hayatımda aldığım en isabetli karar; yaşamımı gönüllülüğe, yazmaya ve eğitmenliğe adamak oldu'' dedi.

 

Daha çok sevmek

Yazarların kendi uyguladıkları, yaşadıkları, mutlu oldukları yolları bu inanç, anlayış ve deneyim zenginliği içinde okurlarına sunması gerektiğini savunan Aydınoğu şöyle devem ediyor; ''Ben ne akademisyen ne de araştırmacıyım. 10 yıl ticaret eğitimi görmüş, 51 yıl ticaret yapmış bir insanım. Tek çabam; daha çok sevmek, vermek, paylaşmak ve hiçbir karşılık beklememek üzerine. Bu nedenle tüm kitaplarımın ana konusu sevgi ve gönüllülüktür. Yayınlanan her kitabım ilk aylarda D&R ve önemli kitapçılarda okuyuculara sunulur, imza günleri yaparız. Daha sonra internetten satış yapan kitapçıların büyük bir bölümünde bulunur. Gönüllülüğü insanlığın kurtuluş, barış ve mutluluk yolu olarak görüyorum. Hayrına ve yararına inanıyor, yazıyorum''

 

Mutluluğun yolu


Mutlu yaşamın gizli sırrının olmaması gerektiğini savunan İnal Aydınoğu '' Mutluluk yolunu bulan anlatmalı, örnek olmalı. 13. kitabımın ismi “Ruhsal Değerlerimizin Aydınlığında İyi Yaşamak ”tır. Bir insanın iki dünyası vardır. Birincisi içinde yaşadığımız dünya, ikincisi iç dünyamızdır. Bu dünyadaki imtihanımız dünya değerlerinin esareti altına girip girmememizle ilgilidir. Dünyasal şeyler sınırlıdır. Aklımız, bedenimiz, nefsimiz dahil dünyasal tüm varlıklardan bir tekini bile alıp birlikte götürme olanağımız yoktur. Ruhumuzun değerleri ise sevgi, şefkat, merhamet, hak, hukuk, adalet gibi yüce değerlerdir ve sonsuzdur. Dünya hayatında mutluluğu bulabilmek ve iyi yaşama ulaşabilmek ancak dünyasal değerleri ruhumuzun ışığı ile aydınlatmak, kalp ve akıl dengesi içinde yaşamakla mümkündür'' şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam