SON DAKİKA
reklam
reklam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu: İŞKUR, 2015'te 889 bin kişiyi işe yerleştirmiştir

Eklenme Tarihi: 16 Mart 2016, Çarşamba - 08:00   Okunma Sayısı: 68551

ANKARA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 79 milyon kişiye hizmet veren Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR), 70 yıldır Türkiye ve insanları için çalışmanın, ülkenin istihdam kapısı olmanın haklı gururunu yaşadığını ifade etti.

Soylu, İŞKUR'un kuruluşunun 70. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kurumun Türkiye'nin istihdam politikalarının belirlenmesinde önemli bir yeri olduğunu belirtti.

"İş ve İşçi Bulma Kurumu" adıyla 1946 yılında kurulan İŞKUR'un, istihdam piyasasının bütün bileşenlerine hizmet verdiğini vurgulayan Soylu, şu değerlendirmede bulundu:

"Son yıllarda köklü bir yeniden yapılanma sürecine giren İŞKUR, 2003'ten bugüne kadar 1 milyon 700 binin üzerinde kişinin faydalandığı aktif istihdam programları ile iş arayan vatandaşlarımızın nitelik eksikliği ve mesleksizlik sorununu çözerek işgücü piyasasında etkin bir konuma gelmiştir. Beceri geliştirme ve meslekleştirmenin temel taşıyıcısı olan İŞKUR, halen bu hizmetlerini mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları ve girişimcilik eğitim programları ile devam ettirmektedir."

"Açık iş sayısı 2 milyon 43 bin 256'ya çıkarıldı"

Bakan Soylu, İŞKUR'un kurumsal kapasitesinin arttırıldığını ve daha etkin bir yapıya kavuşturulduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

"İŞKUR, 2002 yılında 125 bi̇n 71 kişiyi işe yerleştirirken, 2015 yılında 889 bin 640 kişiyi işe yerleştirmiş, aynı yılda işe yerleştirme oranını ise yüzde 41,8'e taşımıştır. Kurum önemli bir açılımı da açık iş konusunda gerçekleştirdi. Kayıtlı iş arayanla işçi arayanı buluşturmak için işyerlerindeki açık iş sayısını da takip eden İŞKUR, 2002'deki 139 bin 205 açık iş rakamını 2015 sonu itibarıyla 2 milyon 43 bin 256'ya çıkarmıştır. Bugün 81 ilde il müdürlükleri ve hizmet merkezlerinde 8 bin çalışanı ile 79 milyon vatandaşımıza hizmet veren İŞKUR, 70 yıldır bu ülke ve insanlarımız için çalışmanın Türkiye'nin istihdam kapısı olmanın haklı gururunu yaşamaktadır."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam