SON DAKİKA
reklam
reklam

Renklerin mükemmel sinerjisi

Eklenme Tarihi: 29 Mayıs 2020, Cuma - 08:03   Okunma Sayısı: 121887
Tıpkı doğa gibi kışın yorgunluğunu atarak ilkbaharın ilk günlerinde evinizi canlandırabilir, tasarım ötesi zamansız çizgileri, renklerin mükemmel sinerjisi ile buluşturabilirsiniz

 

 

Koronavirüs süreci nedeniyle zor günlerden geçen mobilya sektörü toparlanma sinyallerinin ilk işaretlerini vermeye başladı. Baharı evlerine getirmek isteyenler ise bu fırsatı değerlendirmeye başladılar bile. Siz de evinize, baharı getirmek istiyorsanız, ev tekstillerinden, boyalardan, mobilyalardan, duvarlardan, aksesuarlardan, halılardan ya da çiçeklerden birini veya bir kaçını seçerek işe başlayabilirsiniz. Değişim için, baharı yansıtan koltuk örtüleri, ince battaniyeler, dekoratif yastıkları kullanabilirsiniz. Doğal malzemelerden üretilen kumaşları tercih edebilirsiniz. Boya, her zaman evinize canlı renk seçenekleriyle evinize hoş bir görüntü getirecektir. Odanızın sadece bir duvarını, boyayarak ya da duvar kağıdı kullanarak yeni bir odak noktası elde edebilirsiniz. Duvarda kullandığınız rengin hakim olan renge uyumlu olmasına dikkat edin. Yeni odak noktasına tablolar asabilir, raflar yerleştirebilirsiniz. 'Tebdili mekanda ferahlık vardır' demiş Atalarımız. Bu nedenle, mobilyalarınızın yerini değiştirmeniz bile size ve evinize iyi gelecektir. Mobilyaları köşe açılarını kullanarak yerleştirmeyi deneyin. Dar bir yaşam alanında diyagonal olarak yerleştirilen bir kanepe, mekanı daha geniş gösterecektir. Duvarlarınız, baharın geldiğini gösteren en güzel sanat alanlarıdır. Basit çerçevelere sevdiğiniz renk ve desenlerde resim ya da fotoğraflar yerleştirebilirsiniz.
Evinizdeki aksesuarları yenileriyle değiştirebilirsiniz. Baharın tazeliğini yansıtmak için, birbirine uyumlu objeleri bir araya getirebilirsiniz. Kışın yorgunluğu en fazla halılardadır. Halınızı temizlemeye göndermek için bahar, tam bir fırsattır. Halıları temizlemeye göndererek yerlerine ince kilimler yayabilirsiniz. Bitkiler ve çiçekler her zaman mekana taze bir nefes getirir. Cam bir vazoya yerleştireceğiniz bitkiler oldukça şık duracaktır. Eğer canlı bitki bakımı konusunda tereddüdünüz varsa, gerçeklerinden ayırt edilemeyecek süs bitkileri de kullanabilirsiniz.

 

Tasarım ötesi özel mobilyalar

2000’lerin başında kişiye ve mekana özel mobilyalar üretmeye başlayarak sektöre yeni bir soluk kazandıran Art Design, Kalamış’ta yeni showroom’u açtı. Art Design Kalamış showroom’da, korona süreci boyunca üzerinde çalışılan yeni tasarımlar da ilk kez görücüye çıktı. 2020 yılının sektör için çok zorlu geçtiğine dikkat çeken Art Design Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Terzi, “Son 20 yıldır büyük bir atak sergileyen ve ihracatını 200 milyon Dolardan 3,5 milyar Dolara çıkaran mobilya sektörü, diğer birçok sektör gibi zor bir 2020 yılı geçiriyor. Yılın ilk 2 ayına hem KDV indirimi hem de ihracattaki başarılarla iyi başlamıştık. Ancak akabinde ülkelerde ardı ardına ve ülkemizde de mart ayı itibariyle görünmeye başlayan koronavirüs nedeniyle iç pazarda ve ihracatta küçülme yaşadık. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Kalamış’ta yeni showroom’umuzu açarak ülke ekonomisine güvenimize tam olduğunu gösteriyoruz” dedi.

 

Bu sene hedef iç pazar

Özellikle yazlık evlere, home office çalışma düzenine özel tasarımlara odaklandıklarını söyleyen Turgay Terzi, profesyonel iç mimar ekibi ve zanaatkarların ellerinde şekillenen tasarım mobilyalarıyla ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ettiklerinin altını çizdi. Yeni tasarımlarını ilk kez Kalamış showroom’da sergilediklerini belirten Terzi, “İleri teknolojinin her geçen gün hayatımızın akışına daha fazla dahil olduğu günümüzde Art Design olarak Ar-Ge çalışmalarımıza hız kattık. Tasarımlarımıza bazı yenilikler katmaya karar verdik. Örneğin; yemek masanızın altına gizlenen aydınlatma ve priz seçenekleriyle masanızı ofis masası olarak da kullanabileceksiniz” dedi. Mobilyaların göz alıcı şıklığından bir şey kaybetmeden tasarlandığını belirten Terzi, yeni tasarımlarla evlerin home office çalışmaya uygun hale geldiğini sözlerine ekledi.

 

''Amaç sektöre yenilik katmak''

2000’li yılların başında Rıza Terzi tarafından kurulan Art Design, bugün Avrupa’dan Türki Cumhuriyetlere kadar birçok ülkeye en trend mobilyaları ulaştıran bir marka haline geldi. Yönetim Kurulu Başkanlığını Turgay Terzi’nin üstlendiği Art Design, hep sektöre yenilikler katma amacını güdüyor. Önce sektörde kişiye ve mekana özel mobilyaları gündeme getirdi, daha sonra hayallerdeki dekorasyon 3D çizimle müşterilere yaşatıldı, Art Deco ve Luxury Modern kavramları ilk defa uygulanmaya başladı. Kaliteli işleri ve tasarımlarıyla, ciddi bir tüketici grubu oluşturan marka, Kalamış showroom’da en trend modellerini sergilemeye başladı. Bağdat Caddesi’nin en dikkat çekici noktasında bulunan showroom’u ve Art Design’ın gelecek hedeflerini Turgay Terzi ile konuştuk.

 

''İhracatımız yavaşladı ama iç pazarda güçlü kaldık''

Koronavirüs sürecinin tüm sektörleri olduğu gibi mobilya sektörünü de ciddi şekilde etkilediğini belirten Art Design Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Terzi, ''Beklenmeyen bu durum karşısında hepimiz hazırlıksızdık. Ancak birçok ekonomik durgunluk süreçlerinden geçtiğimiz için hızlıca toparlandık diyebiliriz. Koronavirüs süreci ilk günlerde etkisini göstermese de mart sonu itibariyle bu etkiyi daha fazla hissetmeye başladık. Gümrüklerde yaşanan sıkıntılar ve iş yaptığımız ülkelerde de koronavirüsün görünmesi, birtakım tedbirlerin alınması nedeniyle ihracatımızı yavaşlattı. İç pazarda ise güçlü bir satın alıcımız var. Müşterilerimiz yıllardır bizden alışveriş yaparlar. Yaptığımız işlerle ve sektöre kazandırdığımız yeniliklerle sektörde kendi yerini sağlamlaştıran bir firma olduk. Bu süreçte 'Satışlarımız bir anda bıçak gibi kesilir' gibi bir beklentimiz varken, aksine devamlı olan müşterilerimizin siparişlerini hazırladık'' diye konuştu.

 

''Bağdat Caddesi’nin en güzel noktasında konumlandık''

Kalamış’ta bir showroom açma kararını 2019’un ikinci yarısında verdiklerini söyleyen Art Design Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Terzi, ''Hemen showroom hazırlıklarına başlamıştık. Biz hiçbir zaman birden çok yerde showroom açma telaşı yaşayan bir marka olmadık. Her zaman sağlam adımlarla ilerledik, ürünlerimiz bizi anlatan en iyi enstrümanlar oldu. Bir anlamda ortaya koyduğumuz kaliteli işlerle, işimizle var olduk. Evet, bir showroom açacaktık ama bunun en doğru yerde olmasını istedik. İnce eleyip sık dokuyarak Kalamış’ta showroom açmaya karar verdik. Kalamış showroom’umuzu açacağımızı duyan tüm müşterilerimiz büyük bir ilgi gösterip memnuniyetlerini dile getirdiler. Bağdat Caddesi’nin mobilya showroom’u açısından en güzel noktasında konumlandık. 2020/2021 sezonu için hazırladığımız yeni mobilyalarımızı da görücüye çıkardık. Yeni sezon ürünlerimiz müşterilerimiz tarafından tam not aldı'' dedi.

 

''Mekana ve kişiye özel ürünler tasarlıyoruz''

Müşterilerin kendilerine hangi tür ihtiyaçlarla geldiğinin tasarımları belirlediğine dikkat çeken Art Design Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Terzi, '' Biz daha çok mekana ve kişiye özel ürünler tasarlayan bir markayız. Tasarımlar, müşterinin bize hangi ihtiyaçlarla geldiğine göre değişir. Örneğin; son günlerde evlerinde daha rahat koltuklara yer açmak isteyenler bizimle irtibata geçiyorlar. Biliyorsunuz, koronayla birlikte evlerimiz aynı zamanda ofisimiz de olmaya başladı. İş verimliliğini artıracak modellerle daha çok ilgileniyorlar. Evlenecek çiftler için evlerini A’dan Z’ye döşeyecekleri için yatak odası, oturma odası gibi tüm gruplarla yakından ilgileniyorlar'' şeklinde konuştu.

''Bu yaz ev yenilemelerinde hareketlilik yaşanabilir''

Yaz dönemine girdiklerini ancak geçen senenin rakamlarını yakalayabilmenin çok zor olduğunu söyleyen Art Design Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Terzi, ''Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bunun için Kalamış’ta yeni mağazamızı açıp yeni modellerimizi görücüye çıkardık. Evlerinde vakit geçirmek zorunda kalan insanlar evlerinde neleri değiştireceklerine dair bir liste dahi hazırlamışlar. Ben bu yaz ev yenilemesinde bir hareketliliğin söz konusu olduğunu düşünüyorum. Satışlarımız artacaktır. Uygun fiyatlar ve ödeme koşullarıyla hem yazlıklarda hem de kışlıklarda mobilyaların değişimi olacak'' dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam