SON DAKİKA
reklam
reklam

'Ailem, hayatım burada, hepsi beni Türkiye'ye bağlıyor'

Eklenme Tarihi: 25 Mart 2016, Cuma - 18:00   Okunma Sayısı: 73253

İSTANBUL

Türkiye'de yaşayan İsrail asıllı Yahudi müzisyen Yinon Muallem, "Kimseye, 'Sen Müslümansın, sen Yahudisin, bu yüzden seni sevmiyorum' diyemeyiz. Ben Türkiye'de yaşıyorum, birçok Müslüman arkadaşım var, eşim de Müslüman. Terör olayları oluyor dünyada. Mesela 'IŞİD yaptı, bütün Müslümanlar böyle' demek hiç insani bir şey değil. Böyle örgütlerin kendi yarattığı bir din olduğunu düşünüyorum, bana göre Kur'an ya da Tevrat'a hiç bakmıyorlar." dedi.

İsrailli müzisyen, bestekar ve perküsyoncu Yinon Muallem, 2002 yılından beri Türkiye'de yaşadığını belirterek, "İstanbul'a, İstanbul Sazendeleri grubu ile çalmak için, müzik için geldim. Geldiğimde birkaç ay kalacağımı düşünüyordum çünkü dilim yoktu, arkadaşlarım yoktu, kültürü bilmiyordum." diye konuştu.

Muallem, Türkiye'de yaşadıkça arkadaşlar edindiğini, Türkçeyi öğrendiğini ve 2008 yılında da Türk eşiyle evlendiğini söyledi.

"Ailem, hayatım burada, hepsi beni Türkiye'ye bağlıyor." diyen Muallem, şunları aktardı:

"Türkiye'de kaldığım sürede müzik çalışmalarımı yaparken öğrendiğim şiirlerden, İstanbul'dan, seslerden etkileniyorum. Burada ne hissettiysem albümde yer alıyor. Türkiye'de yaşamaya başladığımdan beri etkilendiğim çok şey olduğu gibi ben aynı zamanda Yahudiyim, İsrailliyim, orada yaşadıklarımdan da bir şeyler aldım. Bu hissettiklerimi bir araya getirerek kendi bestelerimi yaratıyorum."

"Yunus Emre'yi Abant Gölü'ndeki bir imamdan öğrendim"

Son olarak "Meetings of Hearts/Kalplerin Buluşması" adlı bir albüm hazırladığını söyleyen Muallem, şu bilgileri verdi:

"Albüm projesi, bir kış mevsiminde gittiğim Abant Gölü'nde yaşadıklarımdan sonra başladı. Karlı bir gündü. Bir tepede bulunan camiye çıktım, caminin yanında bir adam vardı. Bana 'Merhaba, nasılsınız? Buyrun bir çay içelim' dedi. Kim olduğunu sorduğumda caminin imamı olduğunu öğrendim. Girdim, hanımı bize bitki çayı getirdi, kalp üzerine muhabbet ettik. Konuşurken İsrailli olduğumu söyleyerek, '12 yıldır burada yaşıyorum ama üzülüyorum Ortadoğu'da yaşananlara. Birbirimize acı çektiriyoruz. İsrail'de de Filistin var, her yerde böyle. İnsanlar birbirini sevmiyorlar' dedim. Bana 'Evet haklısın' dedi ve Yunus Emre'nin 'Yaratılanı severim, yaradandan ötürü' sözünü paylaştı. Yunus Emre'nin bu sözünü ilk defa bu imamdan duydum." 

'"Kalplerin Buluşması" albümü Nisan ayında yayımlanacak

"Meetings of Hearts/Kalplerin Buluşması"albümü, Nisan ayının ilk haftası müzikseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam