SON DAKİKA
reklam
reklam

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Birbirimizin evi, birbirimizin yurdu olmalıyız

Eklenme Tarihi: 25 Mart 2016, Cuma - 18:00   Okunma Sayısı: 63043

DİYARBAKIR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Biz aralarına ayrılık gayrılık girecek kardeşler topluluğu olamayız. Birbirimizin evi, birbirimizin yurdu olmalıyız. Cizre'de bir kardeşimizin burnu kanadığı zaman Edirne'deki kardeşlerimiz ızdırap duymalı." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere, yaklaşık 5 ay önce güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarla PKK'lı teröristlerden arındırılan Diyarbakır'ın Silvan ilçesine gelen Prof. Dr. Görmez, İlçe Müftülüğünü ziyaret etti.

Selahaddin-i Eyyubi Camiinde cuma namazını kıldıran Görmez, cuma hutbesinde, Silvanlılara seslenerek, yaşanan terör saldırıları nedeniyle geçmiş olsun dileklerini bildirdi.

"Cenab-ı Hak şehirlerimize, beldelerimize bir daha bu tür kötülükleri yaşatmasın. Bu beldeler sıradan beldeler değildir. İslam ile aziz olmuş, İslam'ın izzetli mesajını taşımış, tarih boyunca bu mesajı başka dünyalara taşımış alimler, arifler yetiştiren bir beldenin sakinlerisiniz" diyen Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz aralarına ayrılık gayrılık girecek kardeşler topluluğu olamayız. Birbirimizin evi, birbirimizin yurdu olmalıyız. Cizre'de bir kardeşimizin burnu kanadığı zaman Edirne'deki kardeşlerimiz ızdırap duymalı, İzmir'de bir kardeşimizin ayağına diken battığı zaman Silvan'daki kardeşlerimizin kalbi yaralanmalı. Aynı şekilde Şam'da, Halep'te, Bağdat'ta, Yemen'de, Sana'da, Afrika'da, dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman bir kardeşimizin başına bir bela, bir musibet geldiği zaman hep birlikte hareket etmeliyiz. İmanın binasını güçlü kılmalıyız. İslam'ın binası güçlü, izzetli, şefkatli ve merhametli olmalı."

Prof. Dr. Görmez, hutbenin sonunda Kürtçe "İslam olmazsa özgürlük olmaz, iman olmazsa özgürlük olmaz, tevhit olmazsa özgürlük olmaz. Kurtuluşumuz iman, İslam ve tevhittedir. Allah-u Teala kardeşliğimizi daim kılsın" sözlerine yer verdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde esnafı ziyaret etti ve vatandaşlarla sohbet etti.

Teröristlerce bomba yüklü araçla Mermer Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıyı kınayan Görmez, şunları kaydetti:

"Biz bu programı tertip ettikten sonra yakında Mermer Karakolu'na gerçekten insanlık dışı, hunharca katliam teşebbüsünü duyduk. Bundan dolayı çok büyük bir üzüntü duyduk. Öncelikle orada canlarını kaybeden evlatlarımıza, ciğerparelerimize, şehitlerimize, bugüne kadar can veren bütün milletimizin güvenliği, selameti, birliğimiz ve beraberliğimiz için hayatını feda eden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onların yakınlarına, ülkemize, milletimize başsağlığı diliyorum."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam