SON DAKİKA
reklam
reklam

Online kampta Türk imzası

Eklenme Tarihi: 1 Haziran 2020, Pazartesi - 03:59   Okunma Sayısı: 159869
Online platformda çevrimiçi oturumlar sayesinde Avrupa'nın 15 yaş altı Masa Tenisi Milli takım sporcularını bir araya getiren Türk projesi ETTU Web kampı Avrupa Masa Tenisi'ne damgasını vurdu.


ETTU Gençlik Komitesi üyesi Samet Polat tarafından tasarlanan ETTU Web kampı 2020'ye 19 ülkeden toplam 57 Milli takım sporcusu ve 30 antrenör katıldı. Proje yönetim ekibinde Avrupa Masa Tenisi Federasyonu Gelişim Sorumlusu Prof. Neven Cegnar ve projenin mimarı Samet Polat görev aldı. Antrenör kadrosunda ise 5 ülkeden, 6 milli takım antrenörü yer alırken, ülkemiz adına Babür Üstündağ görev yaptı. Ülkemizin genç yeteneklerinden Uğurcan Dursun, Emir Baha Sönmez, Umut Baha Dursun, Hakan Işık ve Feyza Demir de Türkiye’yi temsilen bu projeye katıldılar.

Avrupa çapındaki 15 Yaş Altı Milli Takım sporcularını hedefleyen projede, 2 hafta boyunca antrenörler online bir platformda sporcularla buluştu. Bu platformda haftada 6 gün, birer saatlik masa dışı antrenmanlar; gölge antrenmanı, ayak çalışmaları vb. dışında teorik eğitimler de gerçekleşti. Proje kapsamındaki eğitimlere, ülkemizin Bayan Milli Takımı ve 2019 Avrupa Gençler 2.si olan Ece Haraç ve Özge Yılmaz ikilisinin yanı sıra, 7 kez Olimpiyatlara katılan ve bu alanda rekoru elinde bulunduran efsane sporcu Zoran Primorac, eski Dünya 2 numarası ve 12 Avrupa Şampiyonası madalyası sahibi Tamara Boros, 3 Avrupa Şampiyonluğu bulunan eski Fenerbahçe sporcusu Elizabeta Samara, 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonu Ho Tin Tin ve 2019 Fransa Şampiyonu Marie Migot misafir olarak katıldılar.

 

Avrupa sporcularına sahip çıktı

Avrupa arenasında ülkemiz adına ilk projesini gerçekleştiren Polat “Birçok ülkeden, birçok sporcu koronavirüs salgını ile normal hayat tarzından oldukça farklı bir süreç yaşıyor. Psikolojik olarak zorlanılan bu dönemde, Avrupa olarak sporculara sahip çıkıldığını, onların desteklendiğinin gösterilmesi gerekliydi. Bu kapsamda, yapmış olduğum çalışmayı kendilerine ilettim ve projenin uygulanmasına karar verildi. Dünya ve Avrupa çapında yaşanılan bu zorlu süreçte, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nun sunduğu katkı ciddi anlamda takdir edildi. Ayrıca, çalışmalarda birçok ülkedeki çocuğa mutluluk veren bir çalışma yaptığımızı görmekten gurur duyuyorum. Çalışmalarımıza ciddi anlamda destek olan Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Veli Ozan Çakır, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanımız Fatih Karaca, çok değerli hocamız M. Babür Üstündağ ve babam Soner Polat olmak üzere çalışmalarımızda destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Türkiye’nin adını onurla ve gururla temsil ettik

Böyle bir projede yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen M.Babür Üstündağ ise ´Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu Başkanı Samet Polat´ın gerçekleştirdiği, onurla ve gururla görev aldığım projemizde çok büyük başarı elde ettik. Dünya için zor olan bu süreçte Türkiye’nin adını onurla ve gururla temsil ettik, son çalışmamız ardından tüm katılımcılar tarafından alkışlarla tebrik edildik. Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanımız Sn. Fatih Karaca ve proje liderimiz Samet Polat başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum´ diye konuştu.

Birçok sporcuya yardımcı olduk

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Fatih Karaca ise bu değerli projeyle ilgili “Türkiye olarak Avrupa’daki güçlü ülke imajımızı hissettirdiğimiz bu zorlu süreçte, hem sağlık hem de spor alanında Avrupa’ya liderlik edebilen bir ülke olduğumuzu ispat ettiğimizi düşünüyorum. Olimpik bir spor olan masa tenisinde, Dünya çapında sayılan bir Federasyon olarak, koronavirüs sürecinde aldığımız inisiyatif ile evlerinde kalmak zorunda olan birçok genç sporcuya yardımcı olduk, bu sadece ülkemiz değil, Avrupa için de çok önemli bir girişim oldu. Eğitim, Spor gibi faaliyetlerin yeni şartlar altında, yeni bir yön aradığı bu dönemde ülkemizin, masa tenisinde Avrupa’nın liderliğini yaptığını söyleyebilirim. Proje Yönetim ekibinde ve Antrenör ekibinde de temsil edilmemiz, çalışmalarda 5 Milli sporcumuzun da bulunması çok önemli bir başarıdır. Bu çalışmadan dolayı mutlu ve gururluyum, emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


Antrenör ekibimiz harika

 Projeye 19 ülkeden 57 katılımcı ile başladıklarını söyleyen Proje lideri Samet Polat, ''Proje ekibimizle bir çerçeve yaptık, egzersizlerimiz arasında aerobik - kardiyo ısınma egzersizleri, aerobik ve anaerobik özel dayanıklılık egzersizleri, fitness tekrarlayan kuvvet egzersizleri, gölge eğitimi, durumsal ayak eğitimi şematik ve yarı şematik, durumsal çeviklik egzersizleri, ileri - geri, yanal, kombine, plyometrik egzersizler, stabilizasyon egzersizleri, propriosepsiyon ve masa tenisi germe egzersizleri bulunuyor. Her antrenör farklı bir konuda sporcuları bilgilendiriyor. ETTÜ Geliştirme Müdürü Neven Cegnar ile çalışmak bir ayrıcalık olduğunu belirtmeliyim. Ayrıca antrenör ekibimiz de oldukça harika” diye konuştu.

 


 

Beş ülkeden 6 antrenör

 ETTU tarafından hayata geçirilen ve Samet Polat tarafından geliştirilen Web Kampında Proje Lideri Samet Polat'ın dışında; ETTU Geliştirme Müdürü Prof. Neven Cegnar, Türkiye'den Milli antrenör Babür Üstindağ, Almanya'dan Lara Broich, İngiletere'den Marcus Gustafson ve İsrail'den Omer Gendler yer alacak. Oyuncular ve antrenörler antrenman seansları için Zoom programını kullanacak.

Antrenörler video konferansı ayarlayacak ve bağlantıyı oyunculara gönderecek, ardından oyuncular oturuma katılacak. Her oyuncu ve teknik direktör kamp başlamadan önce Zoom'a kayıt yaptıracak.

 


Tamara Boroş misafir oldu

 Proje direktörlüğünü aynı zamanda projeyi de tasarlayan ETTU Gençlik Komitesi üyesi Samet Polat'ın yaptığı ETTU Web Kampı 2020'ya sürpriz isimlerde konuk olarak katıldı. Kampın ikinci konuk sporcusu, kariyeri başarılarla dolu olan Hırvat kadın Masa Tenisçi Tamara Boroş oldu. 2002 yılında ITTF Dünya sıralamasının 2 numaralı oyuncusu olan Hırvat Tamara Boroş, 2003 yılında ise Paris'teki Dünya Şampiyonasında bronz madalya kazanarak Dünya Şampiyonalarında madalya kazanan son Avrupalı kadın Masa Tenisçi unvanını aldı. Avrupa Masa Tenisi Şampiyonalarında 12 madalya kazanan Boroş, 2015 yılında Avrupa Masa Tenisi Onur Listesine girmeye hak kazandı. 19 ülkeden toplam 57 Milli takım sporcusu ve 30 antrenörün katıldığı Türk projesi ETTU Web Kampı 2020'de tek Türk antrenör olarak görev yapan Babür Üstündağ'ın dersine konuk olan Boroş, kampa katılan 15 yaş altı sporcularına tecrübelerini ve deneyimlerini aktardı. Çalışmanın sonunda Proje direktörü Samet Polat'ın sorularını yanıtlayan Almanya U23 Milli takımının antrenörlüğünü yapan Tamara Boroş, karantina günlerinde özel devlet izni ile çok sıkı önlemler altında ama çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Kampa katılan 15 yaş altı sporculara öğütler veren Boroş ''Kaç kez düşerseniz düşün, tekrar ayağa kalkın. Çalışmayı asla bırakmayın ve fizik gücünüzü mutlaka arttırın. İyi sonuçlar birden veya hemen gelmez. Ama kendinizi her zaman fit tutun, doğru zaman gelecektir'' diye konuştu.

Türk projesi ETTU Web Kamp 2020'ya ayrıca, 2019 Fransa Şampiyonu, 2012, 2013 Yıldızlar Avrupa ikincisi ve 2015 Avrupa Gençler finalisti Fransız Marie Migot ve kariyerinde üç Avrupa Şampiyonluğu bulunan Romen Elizabeta Samara da konuk olarak katıldı.

 

Beş Türk sporcu katıldı

 ETTU Web kampı 2020'ye 15 yaş altı kategorisinde erkeklerde Uğurcan Dursun, Umut Baha Dursun, Hakan Işık ve Emir Baha Sönmez, kızlarda ise Feyza Demir katılıyor. Bu yıl gençler Türkiye Şampiyonluğunu kazanan Uğurcan Dursun aynı zamanda kendi kategorisi olan Yıldızlarda Ferdi Seçme Turnuvasında 2. En İyiler Yarışmasında ise 3.oldu. 2018 Küçükler ve 2019 Yıldızlar Türkiye Şampiyonu Hakan Işık bu yıl, Yıldızlar Ferdi Seçmelerinde 1., En İyilerde 2. sırayı aldı. Bu sezon Yıldızlar En İyiler Yarışmasını ilk sırada tamamlayan Umut Baha Dursun Ferdi Seçmelerinde 5.oldu. Bu sezon Yıldızlar Ferdi Seçmelerinde 3.olan Emir Baha Sönmez yine bu yıl Yıldızlar En İyiler Yarışmasında 4.lüğü elde etti. Feyza Demir ise bu yıl Yıldızlar kategorisinde hem Ferdi Seçmelerini, hem de En iyiler Yarışmasını birincilikle tamamladı.

 

19 ülkeden 57 Milli sporcusu

 ETTU Web kampı 2020'ye İrlanda'da Earley Sophie, Letonya'dan LininaFranciska, Spalis Arturs, Almanya'dan Stortz Jele, Griesel Mia, İspanya'dan Coll Silvia, Berzosa Daniel, Slovenya'dan Tokic Sara, Moltara Enya, Podobnik Miha, Slovakya'dan Wiltschkova Dominika, Goldir Jakub, Romanya'dan Mei Rosu Bianca, Teglas Andrea, Ungvari Evelin, Chirita Iulian, Movileaunu Darius, Istrate Andrei, Estonya'dan Litvinova Arina, Pukk Markkos, Bulgaristan'dan Persova Viktoriya, Velichkov Yoan, Makedonya'dan Stojanovska Sara Angel, Stojanovska Sara Sacho, Jovanoska Fani, Bogoeska Vase, Jakimovski Aleksandar, Tilovski Nenad, Ivanov David, Stojcev Luka, Galler'den Hursey Anna, Hetherton Rhys, Kosova'dan Hashani Shega, Hajdari Blendi, İngitere'den Piggott Ben, Green Connor, Thomis Felix, Piwowar Jakub, Marriot Amy, Litvanya'dan Mikalauskyte Marija, Lakatcenko Lukas, Karadağ'dan Bajovic Andrea, Milosevic Andrej, Rusya'dan Danilova Vasilisa, Yusupova Karina, Perfilev Alexej, Bannikov Vladislav, Ryzhov Sergey, Jersey'den Silcock Hannah, Portekiz'den Matilde Pinto, Guilherme Paulo, Arnavutluk'tan Marvi Gjata katılıyor.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam