SON DAKİKA
reklam
reklam

Almanya'da PKK'lılar teröre tepki için yürüyenlere saldırdı

Eklenme Tarihi: 28 Mart 2016, Pazartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 69893

ASCHAFFENBURG 

Almanya'nın Aschaffenburg kentinde herhangi bir dernek ve Sivil Toplum Kuruluşlarından bağımsız olarak düzenlenen ve yaklaşık 650 kişinin katıldığı, ''Hep birlikte teröre karşı'' etkinliğinde bir grup PKK sempatizanı yürüyüşü gerçekleştirenlere saldırdı.

Saldırıda yürüyüşü gerçekleştirenlerden yaralanan kimse olmazken, bir polisin hemen yanında patlayan torpil nedeniyle kısa süreli travma geçirdiği açıklandı.

Aschaffenburg polis sözcüsü AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Hep birlikte teröre karşı'' adlı yürüyüşün barışçıl ve sakin bir şekilde ilerlerken, PKK sempatizanı saldırganların yolun üzerinde bulunan köprüden taş ve torpillerle saldırdığını belirtti.

Saldırı sonrası havadan helikopter desteği alındığını ve saldırganların bir işyerine girdiklerini anlatan sözcü saldırganların kendi istekleri ile dışarı çıkmaması sonucu, operasyonla bu kişilerin geçici olarak gözaltına alınarak iş yerinden çıkartılmaya başlandığını kaydetti.

Yürüyüşe katılan Mahmut Akkaya kendilerini yaklaşık 40 kadar polisin koruduğunu, olayla ilgili saldırganlardan şikayetçi olacaklarını söyledi.

Serbest bırakıldılar

Aschaffenburg polisinin internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Hep birlikte teröre karşı'' etkinliğinde bir grup PKK sempatizanının yürüyüşü gerçekleştirenlere taş ve torpillerle saldırdığı ifade edildi.

Açıklamada, 32 PKK sempatizanı saldırganın gözaltına alındığı ve kimlik tespitinin ardından serbest bırakıldıkları belirtildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam