SON DAKİKA
reklam
reklam

ATAŞEHİR BELEDİYESİ 11. ÇEVRE ŞÖLENİ YAPILDI

Eklenme Tarihi: 8 Haziran 2020, Pazartesi - 10:36   Okunma Sayısı: 1147100
Çevre konusunda toplumsal duyarlılığın artarak devam etmesi, gelecek nesillere yaşanılabilir, sağlıklı, yeşil ve temiz bir dünya bırakılması amacıyla her yıl düzenlenen Ataşehir Belediyesi Çevre Şöleni’nin bu yıl 11.’si yapıldı.

“5 Haziran Dünya Çevre” günü kapsamında gerçekleştirilen şölende bu yıl dünya genelinde yaşanan koronavirüs nedeniyle okullar arası çevreci yarışmalar, oyunlar, atölyeler ve gösteriler yapılamasa da bu günün anlam ve önemini unutmamak adına Ataşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden online atölyeler, Çevre TIR’ı gezisi ve çevre konulu sohbetler yapıldı.

Farkındalık yaratmak amacıyla 4 Haziran Perşembe ve 5 Haziran Cuma günü Çevre TIR’ı orkestra eşliğinde müzikler çalarak Ataşehir’in mahallelerini gezdi.

Çevre TIR’ı üzerinden; doğal enerji kaynaklarının korunması, atıkların kaynağında ayrı toplanması ve geri dönüşüm konularında bilinçlendirme ve farkındalık kazandırmak amaçlı vatandaşlara anonslar yapıldı.

Bu özel günde çocuklar da unutulmadı. Ambalaj atığı şekilde giyinmiş maskotlar, çocuklara ambalaj atıklarının değerlendirilebilir birer kaynak olduğu ve geri dönüşümün önemi konusunda bilgilendirici kitaplar dağıttı. Aynı zamanda maskotlar çocuklarla birlikte şarkı söyleyerek bu günü kutladılar.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, “Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler ve sosyal mesafe kuralları gereği hem Dünya Çevre Günü’nü hem de çevre şölenimizi farkı şekilde kutluyoruz. Bu süreç bizlere doğanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Sosyal izolasyon amacıyla tüm dünyanın evine çekildiği bu süreçte doğanın yeniden uyandığına ve canlandığına hepimiz tanıklık ettik.. Ataşehir Belediyesi olarak gelecek nesillere yaşanabilir, sağlıklı ve temiz bir çevre bırakmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

6 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.00’da Ataşehir Belediyesi’nin instagram hesabı üzerinden; Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ile Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Bağdatlıoğlu Kartal, “Yeşillenen Sohbetler” başlıklı çevre konulu sohbet gerçekleştirecekler.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam