SON DAKİKA
reklam
reklam

Sezon resmen sona erdi

Eklenme Tarihi: 1 Temmuz 2020, Çarşamba - 10:58   Okunma Sayısı: 356615
Korona virüs sebebiyle üç aydır oynanamayan Masa Tenisi Lig maçları Federasyonun kararı ile sona erdirildi. Ligin son haliyle dereceye girenler bir üst lige çıkarken, küme düşme bu yıl için kaldırıldı

 

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu, pandemi sebebiyle 16 Martta durdurma kararı aldığı Lig maçları ile ilgili kararını açıkladı. Daha önce iki kez ileri bir tarihe ertelenen Lig maçlarıyla ilgili olarak Federasyon Ligleri son haliyle tescil etme kararı aldı. 1.Lig, 2.lig ve 3.Lig'de dereceye giren takımlar bir üst lige alınırken, kulüplerden gelen yoğun talep sebebiyle, bu yıla mahsus olarak küme düşme kaldırıldı. Süper Lig gelecek sene erkeklerde ve kadınlarda 19'ar takımla oynanacak ve 2020-2021 sezonunda 6 takım 1.Lig'e düşürülecek. Federasyonun internet sitesinden Camiamıza Duyuru başlığı altında yapılan açıklamada ‘Federasyonumuz; dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgını süresince "toplum sağlığını" ön planda tutarak hareket etmiş olup, bu süre içerisinde Ligler iki defa ertelenmiştir. Ancak gelinen süreçte liglerin devam edip etmemesi noktasında bir karar verilmesi elzem olduğundan konu hakkında kulüplerimizin de görüşlerine başvurulmuş olup büyük çoğunluğu liglerin "devam etmemesi" yönünde görüş bildirmiştir’ ifadelerini kullandı.  Alınan kararlar doğrultusunda Türkiye Masa Tenisi Federasyonu,  Avrupa kupalarına katılımın mevcut playoff sıralamasına göre olacağını duyurdu.  Buna göre Süper Lig erkeklerde Fenerbahçe, kadınlarda ise Bursa Büyükşehir Belediyespor Masa Tenisi Süper Ligi 2019-2020 sezonunu birinci sırada tamamlamış oldular. Süper Lig'de olduğu gibi Masa Tenisi 1.Ligi, 2.Ligi ve 3.Liginde de bu sezon geçerli olmak kaydıyla küme düşme kaldırılırken, alt liglerde dereceye giren takımlar bir üst lige terfi etti.

 

Bursa Büyükşehir'den çifte zafer

 

Bursa Büyükşehir kadın Masa Tenisi tarihinde üçüncü kez şampiyonluğa ulaştı. Bursa ekibinin 3.Lig'de yer alan B takımı da hem normal sezonu, hem de playoff grubunu lider bitirerek Bursa'ya çifte zafer mutluluğu yaşattı. Masa Tenisi’nin Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’yle birlikte son dönemlerde büyük ivme kazandığını söyleyen kulüp başkanı Gökhan Dinçer, yetiştirdikleri sporcularla çıtayı daha yukarı taşıyacaklarını belirtti. Asıl hedeflerinin ülke sporuna sporcular kazandırmak olduğunun altını çizen Dinçer; “ Masa Tenisi  takımımız federasyonun ligleri tescil etmesiyle  Süper Lig’i birinci sırada tamamladı. Keşke salgın ve pandemi gündemde olmasaydı da şampiyonluk kupasını Bursa’ya kazandırsaydık. Buna çok yaklaşmıştık. Yine de hak ederek ligi birinci sırada tamamladık. İnşallah önümüzdeki sezonda Avrupa’da ülkemizi temsil edeceğiz.  Yine alt yapımızdan yetiştirdiğimiz genç sporcularımızla 3. Lig’de mücadele etmiştik. Onlarda tescil edilen ligi birinci sırada tamamlayarak 2.Lig’e yükseldiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın ve Büyükşehir Belediyemizin verdiği imkanlar doğrultusunda altyapıda ne kadar doğru işler yapmış olduğumuzu göstermiş olduk. Bu konuda branştan sorumlu yöneticimiz Metin Biberci’nin ve baş antrenörümüz Ersin Sunay’ın da büyük emekleri var. İnşallah bütün branşlarımızda kendi yetiştirdiğimiz sporcularla başarılar elde etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

  

 

 

 

 

Kocasinan iki takımla mücadele etti

 

Liglerde iki takımla mücadele eden Kayseri temsilcisi Kocasinan Belediyesi, Süper Ligi 4. sırada tamamlarken, 1.Lig'de bulunan B takımı yenilgisiz şampiyon oldu. Türkiye’yi Avrupa Kupasında temsil edecek olan Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi A Takımı, Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle liglerin mevcut haliyle tescil edilmesiyle birlikte 2019-2020 Danyal Çiper Sezonu’nda oynadığı 11 maçta 7 galibiyet alarak topladığı 18 puan ile Süper Ligi 4’üncü olarak tamamladı.

Milli Takıma en çok sporcu gönderen kulüp olduklarını vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Öncelikli olarak Milli Takım sporcularımızı ve Milli Takım Antrenörü Halil Adak’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Masa Tenisi takımımız; Kayserispor’dan sonra Süper Lig’de oynayan ikinci takımımızdır. Masa Tenisi B Takımımız ise bu sezon Türkiye 1.Ligi’nde yine lider tamamladı. Takımlarımızın Masa Tenisi'nde elde ettiği başarılar Kayseri’nin masa tenisinde çok ileri seviyede olduğunun bir göstergesidir. Kulübümüz sayesinde Kayseri, masa tenisinde her zaman Türkiye sıralamasında en başarılı il oluyor. Milli Takıma en çok sporcu gönderen takım olarak gururluyuz. Sporcularımız, ay yıldızlı formayı layıkıyla taşıyıp, İstiklal Marşımızı Uluslararası camiada okutturarak, her defasında bizim gururumuz oluyorlar. Bizlere bu gurur yaşattıkları için Kayseri ve ülkemiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Gerek Kocasinan Belediyesi olarak gerek ise şahsım olarak her zaman sporcularımızın yanındayız” diye konuştu.

 

Süper Ligin yenileri

 

2019-2020 sezonun Federasyon tarafından tescil edilmesiyle 1.Lig'den Süper Lig'e yükselen takımlarda belli oldu. Erkeklerde Çorum Belediyesi, şampiyonluğa ulaşırken, 2017'den itibaren her yıl şampiyon olarak en alt ligden 1.Lig'e gelen Kuzey Kıbrıs temsilcisi Lefke Avrupa Üniversitesi ve Balıkesir Bu Piliçspor, gelecek sezon Türkiye Süper Ligi'nde mücadele edecekler. Kadınlar 1.Ligi'nde ise Kocasinan Belediyesi (B) takımı sezonu şampiyon olarak kapattı. Ancak kral gereği Kocasinan Belediyesi'nin Süper Lig'de de takımı olduğu için Süper Lig'e yükselemedi. Dereceye giren

Merit Grup Real Mardin, Fatihspor ve Birevim Gençlik takımları Süper Ligin yeni takımları oldu. Süper Lig'den bu yıl küme düşme olmadığı için 2020-2021 sezonu 19'ar takımla oynanacak. Ancak sezon sonunda 6'şar takım 1.Lige düşecek.

 

Playoff sıralaması esas alındı


Süper Lig, 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig'de sıralama normal sezon puan durumu yerine, playoff grubu puan durumu esas alındı. Küme düşmenin bu yıl olmadığı 2.Lig'de erkeklerde ANKA Spor averajla şampiyonluğa ulaştı. Dereceye giren Tokat Belediyesi Plevnespor ve İstanbul DSİ, 1.Lig'e yükselen takımlar oldu. Kadınlarda ise Hatay ASP, averajla şampiyonluğu elde etti. Dereceye giren Büyük Kolej, Malatya Büyükşehir, Tan Halkoyunları ve Masa Der (A) takımı 1.Lig'e yükseldiler.Küme düşmenin bu yıl olmadığı 3.Lig'de erkeklerde Darüşşafaka, şampiyon oldu. Vakfıkebir 14 Şubat, Hazerspor ve KBS Samsun VMTD, 2.Ligin yeni takımları oldu. Bu arada sıralama playoff grubu bu durumu esas alındı. By durumda normal sezonu 6.sırada tamamlayan Vakfıkebir 14 Şubat ikili averajla ikinci sırayı elde etti. Normal sezonu ikinci sırada kapatan KBS Samsun VMTD ise playoff hesaplamasında 4.olabildi. Kadınlar 3.Liginde Bursa Büyükşehir (B), şampiyonluğa ulaştı. Dereceye giren Ispartes, Özel Sporcular Takımı, Şafaktepe, Aydın Gençlik, Birevim Ebuaş, Muğla Büyükşehir ve Çorum Belediyesi 2.Lig'e yükseldiler.
 

 

 

 

 

 

Real Mardin Süper Lig'de

 

Mardin 'in Masa Tenisi'ndeki temsilcisi Merit Grup Real Mardin Masa Tenisi Kulübü büyük bir başarıya imza atarak Türkiye Süper Ligi'ne yükseldi. Normal sezonu 13 maçta 12 galibiyet elde ederek ikinci sıradan playoff grubuna kalan Real Mardin, maçların pandemi nedeniyle sonlandırılması üzerine Türkiye Süper Ligi'ne yükseldi. Mardin'in Masa Tenisi sporunda köklü bir maziye sahip olduğunu söyleyen Masa Tenisi Antrenörü İzzet Atasever, '' 2020-2021 sezonunda Türkiye Süper Ligi'nde mücadele edeceğiz. Kulübün bu başarısında alt yapıdan yetişen sporcuların payı çok büyük oldu.

Başta Mardinli Milli sporcu Simge İnal olmak üzere, bu sezon takımımızda görev yapan Müge Sayar Kızıl ve Nur Erçen'i canı gönülden tebrik ediyorum. Alt yapı çalışmalarımız da kesintisiz devam ediyor.

Bireysel sporcuların desteklenmesi durumunda nasıl başarılar kazanacaklarını kanıtlamış olduk. Hedefimiz Mardin'i Avrupa Kupalarında temsil etmek'' dedi.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam