SON DAKİKA
reklam
reklam

Evde espor heyecanı

Eklenme Tarihi: 6 Temmuz 2020, Pazartesi - 10:01   Okunma Sayısı: 120432
Koronavirüs salgını sebebiyle evlerinde kalan espor tutkunları için Boyner'in düzenlediği Game Cup büyük ilgi gördü

Espor karşılaşmaları arasında en çok tercih edilen iki oyun olan FIFA 20 ve Counter Strike: Global Offensive oyunlarını kapsayan Boyner Game Cup mücadelesi karantina döneminde evlerinden çıkamayan gençler için güzel bir etkinlik oldu. Evde vakit geçiren milyonlarca genç, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte online oyunlarda boy gösteriyorlar. Bazen ymeden, içmeden geçen saatlerce mücadele heyecanı da ikiye katlıyor. İşte Boyner de vakitlerini evlerinde geçiren oyuncular için Boyner Game Cup e-spor turnuvası düzenledi. Boyner’in düzenlediği bu e-spor turnuvasında mücadele edilebilecek iki farklı oyun bulunuyor: Counter Strike: Global Offensive ve FIFA 20. Ülkemizde bir hayli popüler olan bu iki oyundan bir tanesini seçen gençler başvurularını tamamlayarak oyuna katıldılar. Beş kişiden oluşan takımlarla mücadele edilen CS:GO takımlarında 2 bin 560 oyuncu, FIFA20 oyununda ise 498 tekil oyuncu yer aldı. 22 günde yapılan bin 44 maçta, 37 bin 536 dakika oyun oynandı. Turnuvanın canlı yayınlanan final yayınını 921 kişi izlerken, turnuva boyunca Discord uygulamasında 18 binden fazla mesaj yanıtlandı. Turnuvanın en uzun maçı “Paskes” ile “Hodrimeydan” takımları arasında 31-29 olarak gerçekleşirken, en kısa maç “Staysafe” ile “Eaglehill” takımları arasında 16-0 şeklinde yaşandı. Turnuvanın en çekişmeli maçı ise “Arena Bulls” ile “Team Sparatan” arasında oynandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kazananlar ödüllerini aldılar

 

Boyner’in düzenlediği bu e-spor turnuvası Counter Strike: Global Offensive ve FIFA 20 oyunlarını kapsadı. Görev tabanlı birçok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunu olan Counter Strike: Global Offensive ilk sırayı Team Spartan elde etti. Arena Bulls takımı ikinci sırayı alırken, FLASHERS üçüncü oldu. Turnuva sonunda Team Spartan, 10 bin TL değerinde Boyner hediye çeki, Arena Bulls, 7 bin 500 TL değerinde Boyner hediye çeki, FLASHERS ise 5 bin TL değerinde Boyner hediye çeki kazandı. FIFA serisinin 27. oyunu olan ve futbol simülasyon video oyunu olarak tasarlanan FIFA20'de

birinciliği Bekije kazandı. KTzn_91 ikinci, SYHD-3 ise üçüncü oldu. Turnuva sonunda

Bekije, 3 bin 500 TL değerinde Boyner hediye çeki, KTzn_91, 2 bin 500 TL değerinde Boyner hediye çeki ve SYHD-3 adlı oyuncu bin 500 TL değerinde Boyner hediye çeki kazandı.

 

CSGO takım maçları yapıldı

 

Bir takım oyunu olan Counter Strike: Global Offensive, 5'e 5 formatında özel turnuva sunucularında oynandı. CS: GO’da turnuva katılabilmek için 18 yaşından büyük olma şartı getirildi. Katılan takımların oyuncu sayısı ise en az 5, bir tanesi yedek olmak üzere en fazla 6 oyuncudan oluşabildi. CS: GO turnuva formatı 30 turdan oluştu. 16 tur kazanan ilk takım galip sayıldı. Skorlar 15’e 15 olması durumunda 6 ek tur oynandı. 4 skora ilk ulaşan takım mücadeleyi kazanmış sayılıp bir üst tura çıkmaya hak kazandı. Taraf seçme grup finallerinden itibaren bıçak turu ile belli oldu. Her turda hazırlık süresi 20 saniye, her turda satın alma süresi 20 saniye olarak belirlendi.

 

FIFA 20 ferdi olarak düzenlendi

 

Futbol oyunu olan FIFA 20, 1'e 1 formatında düzenlendi. FIFA 20 turnuvası, Ultimate Team olarak oynandı. Toplamda 12 dakika sürecek olan maçların zorluk seviyesi dünya klası olarak belirlendi. FIFA 20 turnuvasının formatı, yarı final karşılaşmalarına kadar tek maçın en iyisi (Bo1) olarak oynandı.  

Yarı final üç maçın en iyisi (Bo3) şeklinde yapıldı. Final ise beş maçın en iyisi (Bo5) şeklinde oynandı.

 

Espor tutkunlarından büyük ilgi

 

COVID-19 salgınından korunmak için evlere kapandığımız döneme moral ve motivasyon katmak amacıyla yaşama renk katan etkinlikler düzenleyen Boyner, e-spor turnuvası ile oyun severlere de elini uzattı. Boyner’in pandemi dönemine renk katmak üzere düzenlediği ve oyun severler tarafından büyük ilgiyle karşılanan e-spor turnuvası Boyner Game Cup sona erdi. Turnuva boyunca, CS:GO’da 5 kişilik takımlar FIFA 20’de ise tekil oyuncular kıyasıya mücadele etti. Heyecan dolu turnuvanın ardından paylaşılan rakamlar katılımcılar arasındaki rekabetin boyutunu gözler önüne serdi. Toplam 5 bin 859 kişinin başvuruda bulunduğu turnuvada, 3 bin 58 bireysel oyuncu 22 günde yapılan bin 44 maçta, 37 bin 536 dakika oyun oynadı.

 

Genç bir katılımcı profili yarıştı

 

Rekor sayıda başvuruyla başlayan ve 22 gün süren Boyner Game Cup turnuvasında e-spor tutkunları, en sevilen oyunlardan CS:GO ve FIFA 20 ile sınırsız rekabetin keyfini yaşadı. Tüm takımlar ve oyun severler, toplam 30 bin TL değerinde ödül havuzundaki ödüller için kıyasıya mücadele etti.

Turnuvaya en çok 18-22 yaş arasında oyuncu katıldı. Boyner Game Cup’ta yaşanan mücadelenin boyutunu rakamlara yansıtmak amacıyla bir infografik çalışması yapıldı. İnfografikte yer verilen yaş dağılımı bilgilerine göre turnuvada genç bir katılımcı profili yarıştı. Turnuvaya yüzde 48 oranıyla en çok 18-22 yaş arasında oyuncu katıldı. 22-25 yaş arasında katılımcılar yüzde 35 ile ikinci grubu oluştururken, bunları yüzde 13 ile 25-29 yaş arasındaki katılımcılar izledi.

 

Turnuva finalleri canlı yayınlandı

 

Beş kişiden oluşan takımlarla mücadele edilen CS:GO takımlarında 2 bin 560 oyuncu, FIFA20 oyununda ise 498 tekil oyuncu yer aldı. 22 günde yapılan bin 44 maçta, 37 bin 536 dakika oyun oynandı. Turnuvanın canlı yayınlanan final yayınını 921 kişi izlerken, turnuva boyunca Discord uygulamasında 18 binden fazla mesaj yanıtlandı. Turnuvanın en uzun maçı “Paskes” ile “Hodrimeydan” takımları arasında gerçekleşirken (31 - 29), en kısa maç “Staysafe” ile “Eaglehill” takımları arasında yaşandı (16 - 0). Turnuvanın en çekişmeli maçı ise “Arena Bulls” ile “Team Sparatan” arasında oynandı.

 

Yeni modlar eklendi

 

FIFA 20 oyununda öncelikle VOLTA Football adlı yeni bir içerik eklendi. Portekizce'de "geri dönüş" anlamına gelen mod, FIFA serisiyle ilişkilendirilen geleneksel maçlardan ziyade sokak futboluna yönelmekte. Profesyonel futsal kurallarının yanı sıra kalecisiz, üçe karşı üç veya kalecili dörde karşı dört ve kalecili beşe karşı beş mod seçeneklerini içermekte. Bu modda taktik veya takım oyunu yerine beceri veya bağımsız oyuna önem verilmekte. Oyuncular, kendi oyuncularını cinsiyet, kıyafet, ayakkabı, şapka ve dövmelere göre kişiselleştirme seçeneğine sahip olabiliyor. Böylece oyuncular artık kendi karakteri ile oynanacak olan VOLTA Football'da bir hikâye moduna sahip olacak. Geleneksel 11'e 11 modunda birebir ve topsuz alanları öne çıkaran değişiklikler yapıldı. Serbest vuruşlarda ise uygulanacak top fiziğinde güncellemeler yapıldı.

 

 

Global Offensive'de yeni harita

 

Serinin önceki oyunları gibi Global Offensive, görev tabanlı birçok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunu. Oyuncular ilk önce görevleri tamamlamak veya düşman takımı yok etmek için teröristler veya terörle mücadele ekibi takımlarından birini seçerler. Örneğin, yıkım haritalarında teröristler bomba kurmaya çalışırken, terörle mücadele bombanın kurulmasını engellemeye veya kurulmuş bombayı imha etmeye çalışır. Global Offensive'e önceki oyunlardaki görevlere ek olarak silah yarışı denilen bir mod eklenmiş, bu modla birlikte klasik Counter-Strike haritalarının yanında farklı haritalar da oyuna dahil edilmiş. Önceki oyunlarda olduğu gibi, bir tur görevlerin tamamlanmasıyla veya düşman takımın imha edilmesiyle sona erer ve yeni bir tur başlar. Tur bitmeden ölen oyuncular, dirilmek için turun bitmesini beklemek zorundadır. Oyuncular önceki turdaki performansına göre alacağı parayla silah ve ekipman satın alabilir.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam