Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2020/07/13/Living_Room_Cup__1.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Rekabetin en tatlı hali - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Rekabetin en tatlı hali

Eklenme Tarihi: 13 Temmuz 2020, Pazartesi - 09:54   Okunma Sayısı: 133276
Değişik spor branşlarının dünyaca ünlü sporcuları evlerinden yaptıkları egzersiz hareketleriyle spor severlere meydan okudular.

Dünyaca ünlü isimler iç mekan sporunun daha da yaygınlaşması, bilinirliğinin artması ve günlük bir alışkanlık haline gelmesi amacıyla çok güzel bir etkinliğe imza attılar. 'Nike The Living Room Cup' adıyla düzenlenen yarışmaya, dünyanın dört bir yanındaki spor severler, ünlü yıldızlara meydan okuyabilmek için katıldılar. “The Living Room Cup” haftalık spor karşılaşmalarıyla, spor severlerin Nike’ın profesyonel sporcularına karşı yarışabilecekleri yeni bir alan sunmuş oldu.

Profesyonel sporcular, iç mekanlarda yapılan sporu günlük bir alışkanlık haline getirme konusunda

sosyal mesaj vermek için bir araya geldi. Elbette ki sporun vazgeçilmezi olan rekabet olgusunun işin içine girmesiyle son derece zevkli ve çekişmeli bir yarışma ortaya çıkmış oldu. Rekabetin aynı zamanda spor dünyasını tanımlayan bir özellik olması yarışmaya ayrı bir hava katarken, sadece kişisel en iyinize karşı değil, aynı zamanda başkalarına karşı da dostça bir rekabetin yaşanmasını sağladı. Dijital egzersiz serisi Living Room Cup, dünyaca ünlü Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo ile başladı. Juventus'un yıldızı kampanyayı 22 yaşındaki İtalyan paralimpik sporcu Beatrice Maria Adelaide Marzio Vio'ya devretti. Dijital egzersiz serisi, profesyonel kariyerine Manchester City’de devam eden Leroy Sane’den sonra, 100 metreyi 11 saniyenin altında koşan ilk İngiliz kadın unvanını taşıyan, 14 yaşından beri İngiltere ulusal sprint şampiyonu olan Dina Asher Smith ve Kuzey İrlandalı profesyonel golfçu Rory Mcilroy ile devam etti. “The Living Room Cup” dijital egzersiz serisi yarışması 1991 doğumlu orta mesafe koşucusu Caster Semenya, Liverpool takımının Hollandalı yıldız futbolcusu Virgil Van Dijk, 600’ler kulübüne adını yazdırmış profesyonel buz hokeyi oyuncusu Rus Alexander Ovechkin ve Rumen tenisçi Simona Halep ile son buldu. Yarışmacılar mümkün olduğunca çok tekrar yapmaları için 45 saniyeyi en iyi şekilde kullanmaya çalıştılar. Rekabetin en üst düzeye çıktığı dijital egzersiz serisi gerçek bir All Star şölenine dönüştü. Oyuncular sonuçlarını #evdehareket, #dünyaiçinhareket, #playinside ve #thelivingroomcup etiketlerini kullanarak Instagram profillerinde paylaştılar.  

 

 

Ronaldo ile başladı

 

The Living Room Cup dijital egzersiz serisi yarışması dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo ile başladı. Juventus'ün Portekizli yıldızı instagram sayfasından karın antremanı çalıştığı bir video yayınlayarak yarışmayı başlattı. Ronaldo, takipçilerine kendisine karşı koyabilmeleri için bir hafta süre tanıdığını, daha sonra ise yarışmayı yeni bir sporcuya devredeceğini paylaştı. Rekabet avantajı sağlamaya yardımcı olacak özel egzersizler Nike Training Club uygulaması ile takip edildi. Kariyeri başarılarla dolu olan Ronaldo, “Hey millet, aktif kalman için yeni bir meydan okumam var. Salon Kupası. Karın kası egzersizi (core crusher) rekorumu kırabilir misin? Bana ne olduğunu göster” notuyla paylaştığı videoda 45 saniyede 142 kez karın kası egzersizi yaptı. Ronaldo, yarışmayı 22 yaşındaki dünyaca ünlü İtalyan paralimpik sporcu Beatrice Maria Adelaide Marzio Vio’ya devretti. Ancak Ronaldo egzersizi 45 saniyede 176 kez yapan Caster Semenya'ya geçildi.

 

Vio'ya Türkiye'den meydan okuma

 

İç mekan sporunun daha da yaygınlaşması amacıyla düzenlenen The Living Room Cup dijital egzersiz serisi yarışmasının ikinci konuğu olan Beatrice Vio, full body antremanı çalışmasının videosunu paylaşarak takipçilerini kendisine meydan okumaya davet etti. Vio’ya meydan okuyan ilk isimlerden biri milli güreşçimiz  Yasemin Adar, meydan okuyan bir diğer isim ise Milli Voleybolcu Ebrar Karakurt oldu. 22 yaşındaki dünyaca ünlü İtalyan paralimpik sporcu Beatrice Maria Adelaide Marzio Vio tam vücut hareketi egzersizi ile 20 tekrar yapmayı başardı. İtalyan sporcu yarışması futbolcu Leroy Sane'ye devretti. Orta sahada görev yapan Alman futbolcu Leroy Sane, Schalke 04'de başladığı profesyonel kariyerine Manchester City'de devam ediyor. İç mekan sporunun daha da yaygınlaşması amacıyla düzenlenen The Living Room Cup dijital egzersiz serisi yarışmasının üçüncü konuğu olan Leroy Sane side-step basamak egzersizi ile 45 saniyede 100 tekrar yaptı.

 

 

 

Kendi branşlarının egzersizlerini yaptılar

 

The Living Room Cup dijital egzersiz serisi yarışmasının dördüncü konuğu olan Dina Asher Smith, dağcı tırmanışı antrenmanını çalıştığı videosunu paylaşarak takipçilerini kendisine meydan okumaya davet etti. Dina Asher Smith, dağ tırmanışı egzersizi ile 45 saniyede 175 tekrar yaparak, spor severlere meydan okudu. Meydan okumalar ile birlikte hareket edip, ter atıp, biraz da eğlenebileceğini belirten Dina Asher Smith, kampanyanın başladığı günden bu yana dünyanın dört bir yanından insanları iletişimde tuttuğunu söyledi. Dünyanın dört bir yanındaki sporcuların ve spor severlerin takip ettiği The Living Room Cup'da, beşinci haftanın konuğu üç büyük turnuva şampiyonluğu bulunan, Tiger Woods’un da yer aldığı 25 yaş altında en az üç büyük turnuva kazanan golfçüler listesinde yer alan, Kuzey İrlandalı profesyonel golfçü Rory Mcilroy oldu. Mcilroy, 45 saniyede 22 plank hareketi yaparak başlattığı kampanya ile meydan okudu.

 

 

 

 

Hiperandrojenik sporcu Semenya meydan okudu

 

The Living Room Cup'da, altıncı haftanın konuğu 2012 ve 2016’da kadınlar 800 metrede olimpiyat altın madalyası kazanan atlet Caster Semenya olurken Güney Afrikalı sporcu Ronaldo’nun başlattığı meydan okumaya katıldı ve aynı hareketi 45 saniyede 176 kez yaparak Portekizli yıldızın 45 saniyede 142 olan rekorunu geride bıraktı. Rekorunu Instagram’dan Ronaldo’yu da ekleyerek paylaşan Semenya; “Cristiano’ya bu daveti için teşekkür ederim. O bir canavar ve elinden gelenin en iyisini yaptı. Ben de 45 saniyede 176 yaptım. Pazar günü için çok kötü değil.” sözlerini kullandı.
Kadınlarda androjen yani erkeklik hormonlarının yapımının artış göstermesi sonucunda sorun yaşayan Hiperandrojenik sporcu, testosteron seviyesi yüksek olduğu gerekçesiyle Dünya Atletizm Birliği tarafından hormon dengeleyici ilaç kullanmaya zorlanmıştı. Bunu reddeden 29 yaşındaki sporcu, IAAF tarafından olimpiyat ve dünya şampiyonası dahil 400 metre üstündeki yarışmalara katılması yasaklanmıştı.

 

 

Dünyanın ünlü yıldızlarını geçen olmadı

 

Dijital egzersiz yarışmasının yedinci konuğu Liverpool takımında görev yapan Hollandalı futbolcu Virgil van Dijk oldu. Profesyonel kariyerine 2011 yılında Groningen kulübünde başlayan Van Dijk, daha sonra sırasıyla Celtic, Southampton, Liverpool kulüplerinde oynadı. 2019 Ballon D'or'da yarışmasında ikinci olan Hollandalı yıldız Liverpool'da UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupa kazandı. The Living Room Cup'da supine core passes egzersini yapan ünlü futbolcu 45 saniyede 30 tekrarla meydan okudu. The Living Room Cup dijital egzersiz serisi yarışmasının sekizinci konuğu olan Rus profesyonel buz hokeyi oyuncusu ve Ulusal Hokey Ligi Washington Capitals kaptanı Alexander Ovechkin

set of lateral burnouts egzersini yapan ünlü buz hokeyi oyuncusu 45 saniyede 91 tekrarla meydan okudu. Dijital egzersiz yarışmasının dokuzuncu konuğu Simona Halep oldu. 2008 yılında Fransa Açık'ta finalde vatandaşı Elena Bogdan'ı yenerek kadınlarda şampiyonu olan Rumen tenisçi, 2012 sonunda ilk 50 içindeydi, Ağustos 2013’te ise ilk 20'ye, ardından Avustralya Açık'ta çeyrek finale ulaşmasıyla Ocak 2014’ten sonra ilk 10'a girdi. Halep, 45 saniyede diagonal shuffle egzersizini 32 tekrarla tamamlayarak takipçilerine meydan okudu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam