SON DAKİKA
reklam
reklam

Modanın kalbi dijitalde atacak

Eklenme Tarihi: 14 Temmuz 2020, Salı - 10:20   Okunma Sayısı: 173908
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu, Sourcing Journal yayımları ve Foursource dijital platformunun işbirliği ile sanal ortamda gerçekleşecek olan “The First Digital Global Apparel Sourcing Expo 2020” üretici-imalatçı ihracatçılarına hitap edecek.

 

Türk moda endüstrisi, pandemi döneminde dijital fuarlarla ihracattaki kan kaybının önüne geçmeyi amaçlıyor. Türkiye’nin ilk dijital fuarını Haziran 2020'de Shoedex2020 Ayakkabı, Çanta ve Deri Aksesuarları Fuarıyla gerçekleştiren Türk Moda Endüstrisi, 15 Temmuz - 14 Ağustos 2020 tarihlerinde Global Apparel Sourcing Expo 2020 Fuarı'nda ihracatını arttırmak için efor sarf edecek. Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu (IAF), Sourcing Journal yayımları ve Türkiye’de bin 200’e yakın üyesi bulunan Foursource B2B dijital platformunun işbirliği ile gerçekleştirilecek Global Apparel Sourcing Expo 2020 Fuarı'na, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği üyelerinin katılımını organize etmek için çalışma başlattı. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Global Apparel Sourcing Expo 2020 Fuarı'na katılacak ilk 25 üyesi için katılım ücretine destek kararı aldı. Türk moda endüstrisi, 2019 yılında ülkemize 27 milyar doların üzerinde döviz kazandırdı.

 

 

İhraç ürünlerinde dijital fuarlar

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu, Sourcing Journal yayımları ve Foursource dijital platformunun işbirliği ile sanal ortamda gerçekleşecek olan “The First Digital Global Apparel Sourcing Expo 2020” Fuarında 120’den fazla ülkeden 15 bin satın almacının katılım sağlayacağı bilgisini veren Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, pandemi sonrasında, fiziki fuarları uzun bir süre daha gerçekleştirmenin mümkün gözükmediğini, bu süreçte ihraç ürünlerini pazarlamada dijital fuarların olmazsa olmaz konumuna geldiğine dikkati çekti.

  

Taleplerde artışlar yaşanmaya başladı

Pandemi dönemine Türk ihracatçılarının hızla uyum gösterdiğini dile getiren Sertbaş, “Global Apparel Sourcing Expo 2020 Fuarı'nı düzenleyen kurumların işbirliğinin oluşturduğu sinerji bu sürece dahil olma konusunda cesaretlendirdi. Bu işbirliği geniş bir network, veri bankası sağlıyor. Covid-19 sürecinde ilk aylarda konfeksiyon ürünlerine karşı bir talep düşüklüğü yaşandı. Zincir mağazalar kapandı. Haziran ayıyla birlikte dünya genelinde normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte mağazalar tekrar kapılarını açtı, alıcıların taleplerinde artışlar yaşanmaya başladı. İhracatçılarımızla, tedarikçilerimizi Global Apparel Sourcing Expo 2020 Fuarı’nda dijital ortamda buluşturacağız” dedi.

 

Hazır giyimin yüzü gülmeye başladı

Türkiye’nin Haziran ayındaki Hazır giyim ihracatının yüzde 25’lik artışla 1 milyar 353 milyon dolara, Ege Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin Haziran ayındaki ihracatının ise yüzde 29’luk artışla 104,2 milyon dolara çıktığı bilgisini veren EHKİB Başkanı Sertbaş ''Dünya genelinde Mart-Nisan-Mayıs aylarında ötelenen talep, Haziran ayında realize oldu. Hazır giyim sektöründe yüzler gülmeye başladı. Bu toparlanmanın Temmuz ayında da devamını bekliyoruz. Global Apparel Sourcing Expo 2020 Fuarı ihracatçı firmalarımıza yeni ihracat bağlantıları için fırsatlar sunacak'' dedi.

Kadın ürünleri reyonları süsleyecek

Global Apparel Sourcing Expo 2020 Fuarı Kadın reyonunda; kadın hazır giyim'e dair elbiseler, etekler, bluzlar, tişörtler, pantolonlar, ceketler, kazaklar, gömlekler, şortlar, kapüşonlular , trençkotlar, ceketler, deri ürünler, konsept giyime dair gece elbiseleri, parti kıyafetleri, gelinlikler, deniz kıyafetleri olan mayolar, bikiniler, tankinis, sörf wetsuites, aktif aşınmaya dair tayt, şort, sutyen, bisiklet şort, tee kes, rüzgarlık, performans tankları, tam fermuarlı kapüşonlular, iç çamaşırlara dair külot, bodysuits, bras, spor sütyenleri, bustiers, korseler, jartiyer, çorap, pijama, gecelikler, aksesuarlara dair, şapkalar, eşarplar, eldiven, gözlük, mücevher, çantalar yer alacak.

Erkek giyime ait tüm ürünler

Foursource B2B dijital platformunun işbirliği ile gerçekleştirilecek Global Apparel Sourcing Expo 2020 Fuarı'na, erkek giyimine dair hazır giyimde, t-shirtler, kazaklar, takım elbiseler, ceketler, gömlekler, şortlar, deri ürünler, trençkotlar, yağmurluklar, kapüşonlular, smokinler, pantolonlar, kravatlar, papyonlar, mayolar, dalgıç giysileri, denim Ceketler, denim gömlekler, kotlar, aktif aşınmaya dair süveterler, eşofmanlar, iç giyime dair, boksörler, innerwear, pijamalar, aksesuarlara dair şapkalar, bereler, eldivenler, atkılar, deri ürünler, çoraplar bulunacak.

Bebek ve çocuk giyim de unutulmadı

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu (IAF), Sourcing Journal yayımları ve Foursource dijital platformunun işbirliği ile düzenlenecek fuarda bebek ve çocuk ürünleri de yer alacak. Reyonlarda; bebek ceketleri, zıbınlar, bebek alt ürünleri, bebek giyim setleri, bebek paltoları, bebek patikleri, bebek kapüsolu, bebek uykutulumu, bebek kazak, bebek üst, bebek çamaşır, bez üstü şort, çoklu setler, unisex giyim, kız ve erkek çocuk elbise, etek, bluz, t-shirtler, pantolon, ceketler, palto, gömlek, kapüşonlu, iç çamaşırı, pijama, eşofman takımları, tayt, dar kot, jeans kot, atlet, konsept giyim, aksesuarlar, deniz giysisi, papyon, kravat, şapka, bere, eldiven, atkı, çanta, çorap ve başlıklar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

URGE Proje başvuruları başladı

İstanbul’da toptan üretim/pazarlama bölgelerinde faaliyet gösteren hazır giyim sektörüne yönelik dijital ihracat UR-GE (kümelenme) projesi başvuruları başladı. Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen 2010/8 sayılı “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi URGE Tebliği” kapsamında ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği koordinasyonunda 'Hazır Giyim Sektörüne Yönelik Dijital İhracat Kümelenme Projesi' hayata geçirilecek. Projenin son başvuru tarihi ise 24 Temmuz 2020 olarak belirlendi. Üç yıl sürecek proje kapsamında İstanbul’da toptan üretim/pazarlama bölgelerinde faaliyet gösteren hazır giyim firmalarının sürdürülebilir ihracatlarını artırmak ve uluslararası rekabet güçlerini geliştirmek için ihtiyaçları belirlenerek bunların proje kapsamında çözülmesi için kümeye özgü üretim, tasarım, pazarlama ve satış alanlarında dijitalleşme konularında eğitim ve danışmanlık programları ile birlikte yurt dışına yönelik pazarlama programları gerçekleştirilecektir.

 

 

 

 

 

Projeye Genel Katılım Şartları

Dijital İhracat UR-GE (Kümelenme) Projesine, İstanbul’da toptan üretim/pazarlama bölgelerinde hazır giyim sektöründe faaliyet göstermek, İHKİB üyesi ve en az limited şirket statüsünde olmak, başka bir UR-GE projesinde eş zamanlı yer almamak ve proje faaliyetleri için yüzde 25 katkı payını karşılamak şartları aranacak. Özel Katılım Şartları ise üretim, tasarım ve/veya pazarlama faaliyetlerini yerine getirmek, son 3 yılda ortalama 300 bin Dolar ihracat yapıyor olmak, tercihen yurt dışı fuarlara katılmış olmak, yurt içi marka tescili sürecini tamamlamış olmak, işletme bünyesinde tasarım departmanına sahip olmak ve işbirliğine açık olmak ve proje faaliyetlerini takip edecek en az bir personeli görevlendirmek şeklinde olacak.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam