SON DAKİKA
reklam
reklam

Genç girişimcilere dijital platform

Eklenme Tarihi: 22 Temmuz 2020, Çarşamba - 11:13   Okunma Sayısı: 137092
Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu üyeleri için hazırlayacağı özel veri tabanlı dijital platform ile Türkiye ihracatına katkı sağlayacak büyük bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor

Kısa adı YES olan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu Avrupa’da 21 üye ülke ve 23 STK ile çalışmalarını sürdürüyor. Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu Başkanı Gürkan Yıldırım, ithalat ve ihracat yapacak girişimcilere yol haritası olacak nitelikte bir veri tabanı hazırlıkları içinde olduklarını belirtti. Gürkan Yıldırım, Avrupa’da çok güçlü bir kuruluş olan ancak ülkemizde yeteri kadar bilinmeyen YES For Europe’u iş dünyasına daha iyi tanıtmak amacıyla, YES’in web sitesini yenileyerek, doğru ve sağlıklı bilgiye ulaşmayı kolaylaştıracak bir çalışma tasarladı. Bu çalışma, YES üyeleri ile hangi alanlarda ne tür işbirlikleri yapılacağına dair bilgileri içeriyor.  Özel veri tabanlı hazırlanan bu dijital platform, tüm üyelere amaca yönelik bilgi akışı sağlayacak. AB’ye inanan Avrupa Genç Girişimcileri’nin çatı konfederasyonu “YES For Europe”, 200 milyar Euro’luk ticari hacme sahip önemli bir konfederasyon. 1988 yılında Brüksel’de kurulan ve ilk kez Türkiye’nin başkanlık ettiği konfederasyonun, bugün Türkiye ve Avrupa’da beş yüz binin üzerinde üyesi var.

 

Ülkeler arası ticaret hacmi artacak

 

Pandemi döneminde başlatılan web sitesi ve sosyal medya hesaplarının yenilenme sürecinin haziran ayında tamamlanacağını belirten Yıldırım, bu çalışmayla aktif olmayan üye ülkeleri sürece dahil etmeyi amaçlıyor. Yes For E-export&import uygulamasının alt yapısını güçlendirmeye yönelik bu çaba ülkeler arası ticaret hacmini de artıracak nitelikte. Yıldırım “Türkiye ile Avrupa arasındaki iş hacmini nasıl arttırabiliriz. Türkiye’deki pazarları Avrupa’daki üyelerle, Avrupa’daki pazarları Türkiye’deki üyelerle en kolay nasıl ilişkilendiririz kaygısıyla hazırlanan veri tabanı çalışması; ithalat ve ihracat yapacak olan kişilere sağlıklı bilgi akışını sağlayacak” dedi.

 

Sağlam bir alt yapı ve geliştirilmiş veri tabanı

 

Siteye girildiğinde üye ülkelerdeki STK’ların kim olduğuna, kaç üyesi olduğuna, üyelerin hangi sektörlerde varlık gösterdiğine, ithalat ve ihracat paylarına, şirketlerin vizyon ve misyonlarına, cirolarına, şirket bünyesinde kiminle iletişime geçileceğine dair detaylı bilgiye ulaşılabilecek. Web sitesinin taslağını oluşturan ve değerli bilgiler içeren platformda, üyelerin son yıllarda kaç defa bir araya geldiklerinden toplantı içeriklerine kadar her türlü bilgi mevcut olacak. Yıldırım ‘’Ticaret hacminin artması ancak sağlam bir alt yapı ve veri tabanı geliştirilmesiyle mümkün. Bu çerçevede konfederasyon üyesi olan 23 STK’nın sektörel dağılımı, ciro ve istihdam niteliği detaylandırılacak. Çalışma sonucunda ülkeler arasındaki arz ve talebi analiz ederek ne tür fırsatlar elde edileceğine yoğunlaşacak’’ dedi. Ülkelerin lider STK’lar ile temsil edildiğini sözlerine ekleyen YES For Europe (Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu) Başkanı ve TÜGİAD Başkan Yardımcısı Gürkan Yıldırım, başlattığı bu çalışma sayesinde Avrupa’nın mikro ve makro ekonomisinin de daha net görülebileceğini ifade etti.

 

 

Başkanlığını TÜGİAD yapıyor

 

Bünyesinde 21 ülkeden, 500 binin üzerinde genç girişimci bulunan, Avrupa genç girişimcileri resmi çatı konfederasyonu YES For Europe’un başkanlığını tarihte ilk kez TÜGİAD kazandı.

TÜGİAD Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Yıldırım, oy birliği ile Başkanlığa seçildi. Yıldırım “Ülkemizdeki genç girişimcilerin lider sesi TÜGİAD’ın dönem başkanlığına oy birliği ile seçilmesi bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Türk genç girişimcilerinin Avrupa’daki sesi olmaya devam edeceğiz. Bu yeni ticaret köprülerinin kurulması anlamında çok önemli” dedi. “

Avrupa Birliği’ne ve vizyonuna inancımız tamdır” Gürkan Yıldırım şunları söyledi: “En büyük ticari ortağımız olan Avrupa Birliği’nde Türk genç girişimcilerini Avrupa’daki her platformda destekleme mücadelemize şimdi daha güçlü devam edeceğiz. Avrupa Genç İş Adamları Konfederasyonu olarak önümüzdeki görev süresi boyunca, gerçekçi ve ciddi hedeflerimiz var”

 

 

“Genç girişimcilerin Avrupa’ya açılan kapısı”

 

TÜGİAD olarak yapacakları faaliyetlerden de bahseden Yıldırım sözlerine şunları ekledi: “2020 Eylül ayında İstanbul’ da uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir EYEC (Geleneksel YES For Europe toplantısı) organizasyonu düzenleyeceğiz, bu organizasyona tüm ülkelerden en yüksek seviyede katılım sağlayacağız. Devletimizle koordine halinde ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz.’
Yes For Europe Başkanlığına Seçilen Gürkan Yıldırım’ı tebrik eden TÜGİAD Genel Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu da, “TÜGİAD Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası Genç İşadamları Derneğidir. Ülkemizi yıllardır G20 Genç Girişimciler ittifakında, ve YES for Europe (Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonunda) başarı ile temsil etmekte ve bayrağımızı buralarda dalgalandırmaktayız. Yıllardır süregelen bu mücadelemiz ve çalışmamızın sonunda YES for Europe gibi çok önemli bir organizasyonun başkanlığı ülkemiz adına almış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız. Bu başkanlık ile ülkemizin yıllardır sürdürmüş olduğu AB tam üyelik sürecinde genç iş dünyası adına çok önemli katkı koyacağımızı düşünüyorum. Başkanlık sürecinde TÜGİAD adına çok emek harcayan ve başkanlığı yürütecek olan Genel Başkan Yardımcımız Gürkan Yıldırım’ı tebrik ediyor ve süreçte katkı koyan Genel Sekreterimiz Rupen Mıhçiyan’a teşekkür ediyorum. Tekrar ülkemize hayırlı olsun” dedi.

 

Genç girişimcilerinin Avrupa Birliği içerisindeki sesi

YES For Europe Başkan Yardımcılıklarına Portekiz, İspanya, Polonya, Almanya seçilirken; İtalya ise Muhasip Üyeliğe seçildi. 1998 yılında Brüksel merkezli kurulan Avrupa Genç İş Adamları Konfederasyonu (YES For Europe), genç girişimcilerinin Avrupa Birliği içerisindeki en gür sesi ve destekçisidir. Konfederasyon, genç girişimcilerin, Avrupa Parlamentosu ve üye ülkelerin hükümetlerini nezdinde lobi faaliyetlerini yürütmekte ve dünya genelinde üyesi olan tüm genç girişimcileri küresel organizasyonlarla bir araya getirmekte, genç girişimcilerin yeni iş planlamalarına ışık tutmakta ve finansmana erişimini sağlamak adına faaliyetler düzenlemektedir. YES For Europe, Avrupa'nın en büyük ve en dinamik genç girişimciler konfederasyonudur.

 

Piyasaların normalleşmesine katkı sağlayacak

 

Gürkan Yıldırım, YES For Europe bünyesinde toplam 2 milyon 500 bin üyesi bulunan, 200 milyar avroluk ticaret hacmine sahip 21 ülkeden 23 STK'nın bulunduğunun altını çizerek, Türkiye'nin ihracatının artması, ülkeye döviz girdisinin sağlanması için tüm Türk firmalarıyla işbirliğine hazır olduğunu belirtti. Türkiye'nin tekstil, inşaat, hafif ve ağır sanayi anlamında başarılı bir ülke olduğunu belirten Yıldırım, "YES For Europe üyeleri her şeyi bizimle paylaşıyor. Elimizde ciddi bir network var. Bu veri tabanı çalışması bize fayda sağlayacak" değerlendirmesinde bulundu. AB ülkelerinin bir kısmı direkt fon olmak üzere kimisinin 400, kimisinin ise 700 milyar avroluk bir kaynağı piyasalara yönlendireceğini açıkladığını, Almanya'nın bu rakamı 1 trilyon avroya çıkardığını anımsatan Yıldırım, bu durumun da piyasaların bir nebze olsun normalleşmesine katkı yapacağını söyledi.

 

 

 

 

 

E-fuar simülasyonu hazırlanıyor

 

"Dijitalleşme uçsuz bucaksız bir konu. E-fuarlar ve onun simülasyonunu önümüzdeki ay yapmaya başlayacağız" diyen Gürkan Yıldırım, şöyle devam etti: "Ziyaretçi simülasyonu yapacağız. Denemesini de yapacağız. İnşallah toparlanma olur ve normale döneriz, ama biz dijital olarak başlatacağız. Sizi dijital olarak Almanya, Fransa, İngiltere'ye götüreceğiz. 2 ay sonra başlamayı hedefliyoruz." Nilüfer Çevikel de dijitalleşme çalışmalarında DOSABSİAD olarak aktif rol oynamak istediklerinin altını çizerek, "Sanal fuarcılıkla ilgili çalışıyoruz. Bir süre seyahatlerin, müşteri ziyaretlerinin yapılamayacağını öngörmüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Gürkan Yıldırım da, YES For Europe'nin başkanı olarak, tüm DOSABSİAD üyelerine ve Türk firmalarına her türlü desteği vermeye hazır olduğunu aktararak, "Ben orada olduğum sürece 500 milyon kişilik Avrupa pazarı da tüm üyelerinize açıktır. Elimizden gelen destek neyse sonuna kadar

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam