SON DAKİKA
reklam
reklam

Gençlerin All Star heyecanı

Eklenme Tarihi: 23 Temmuz 2020, Perşembe - 10:58   Okunma Sayısı: 224994
Dünyanın en başarılı gençlik organizasyonu ödülüne sahip liselerarası müzik yarışması All Star heyecanı ile devam ediyor

İpana Türkiye Liselerarası Müzik Yarışması All Star heyecanı ile devam ediyor. Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğinde, End Productions tarafından gerçekleştirilen ‘’Dünyanın En Başarılı Gençlik Organizasyonu’’ ödülüne sahip Liselerarası Müzik Yarışması, yeni heyecanıyla heyecan kasırgası estiriyor. 1998-2019 yılları arasında, icra, kız solist, erkek solist, sahne performansı, orkestra, enstrüman ve özel ödüller kategorilerinde dereceye giren öğrenciler ve okulları, 10 milyon kullanıcılı ‘’Hadi’’ kanalı üzerinden tekrar yarışıyorlar. Tüm dallarda ödül alan gruplar içinden en iyilerin seçildiği ve Ataman Erkul’un canlı sunumuyla Salı ve Perşembe günleri Hadi uygulaması üzerinden başlayan yarışma dört bölümden oluşuyor. İpana Türkiye Liselerarası Müzik Yarışması All Star’da;

En İyi Sahne Performansı kategorisinde son 5 yılda dereceye giren okullar yarışıyor.'En İyi Sahne Performansı' kategorisinde son beş yılda dereceye giren Ankara, Bursa, Antalya, Giresun, Rize, İstanbul ve İzmir ve KKTC’den 16 okul yarıştı. Yarışmanın üçüncü bölümünde son beş yılda 'En İyi Erkek Solist' kategorisinde Trabzon, Samsun, Amasya, Bursa, İstanbul ve İzmir’den dereceye giren 18 öğrenci en iyi olmak için mücadele etti. Yarışmanın ikinci bölümünde son beş yılda ‘En İyi Orkestra’ kategorisinde Ankara, İstanbul ve İzmir’den dereceye giren 17 okul en iyi olmak için yarıştı. Yarışmanın ilk bölümünde ise ‘’En İyi Kız Solist’’ kategorisinde son beş yılda Ankara, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Tokat’tan dereceye giren 19 öğrenci, en iyi olmak için performanslarını sergiledi. Yarıştıkları dönemden sunumların ve hatırlatma videolarının izleyicilerle paylaşıldığı heyecan verici All Star etkinliğinde oylama 25 Temmuz’daki finale kadar sürecek. Oylama sonucu seçilecek en iyiler sürpriz ödüller kazanacak. Kategorilerde finale kadar sürecek oylamadan en fazla oyu alan okula ise İpana tarafından karaoke müzik stüdyosu kurulacak.

 

 

İzleyen de kazandı

 

İpana Türkiye Liselerarası Müzik Yarışması All Star heyecanı profesyonel olarak hazırlanan hatırlatma videolarının yanı sıra, sürpriz canlı bağlantılar ve eğlenceli sohbetler eşliğinde yapılacak yarışmada, her video gösteriminden sonra, izleyiciler arasında programın sonunda sekiz soruluk müzik içerikli bilgi yarışması yapılacak. Bu heyecana katılıp en iyileri belirlemek, eğlenmek ve destek olmanız için yapmanız gereken tek şey ‘’Hadi’’ uygulaması indirip, uygulama üzerinden İpana Türkiye Liselerarası Müzik Yarışması All Star’ı izlemek. All Star etkinliğinde oylama 25 Temmuz’daki finale kadar sürecek.

 

En iyi kız solist

 

Her bölümde farklı bir kategorinin değerlendirileceği All Star’ın ilk bölümünde, son beş yılda Kız Solist kategorisinde dereceye giren adaylar sunuldu. Son beş yılda Ankara, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Tokat’tan, Kız Solist kategorisinde dereceye giren 19 öğrenci, en iyi olmak için yarıştı. ilk bölümde oylanacak Kız Solist kategorisinde son 5 yılda dereceye giren isimler ve okullar şöyle: 2015 Yılı birincisi Özel Mef Lisesi’nden Selin Geçit, ikincisi İstanbul Kadıköy Lisesi’nden Jülide İpek Göztepe, üçüncüleri İstanbul Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi’nden Gözde Melsu ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi’nden Ceyda Zorer, 2016 Yılı birincisi Aydın Özel Değişim Anadolu Lisesi’nden Arya İkiz, ikincisi Diyarbakır İMKB Fen Lisesi’nden İrem Turhan, üçüncüsü İzmir Balçova Anadolu Lisesi & Özel Hatay Koleji’nden Dila Bahar, 2017 Yılı birincisi Bursa Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi/ Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Beste İrem Pehlivan, ikincisi Özel Alman Lisesi’nden Cemre Özen, üçüncüleri Tokat Güzel Sanatlar Lisesi’nden Nilay Çiğdem ve Ankara Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi’nden Serra Pirim, 2018 Yılı birincisi Özel Alman Lisesi’nden Cemre Özen, ikincisi Bursa Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi’nden Beste İrem Pehlivan, üçüncüleri Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi’nden Dilara Gür ve Ankara Güzel Sanatlar Lisesi’nden Güneş Uluçay, 2019 yılı birincisi Bursa Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi & Nilüfer Sınav Temel Lisesi’nden Beste İrem Pehlivan,ikincileri Avcılar Süleyman Nazif Anadolu Lisesi’nden Sıla Yaprak ve İzmir Özel Bornova Okyanus Anadolu Lisesi &Özel Mavişehir Okyanus Anadolu Lisesi’nden Zehra Kavut, üçüncüsü İstanbul Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi & 50. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer Meslek Lisesi ‘nden Şeyma Bayraktar.

 

En iyi orkestra

 

Her bölümde farklı bir kategorinin değerlendirildiği All Star’ın ikinci bölümünde, son beş yılda En İyi Orkestra kategorisinde dereceye giren adaylar sunuldu. Son beş yılda Ankara, İstanbul ve İzmir’den 17 okul, en iyi olmak için yarıştı. En İyi Orkestra kategorisinde son 5 yılda dereceye giren okullar şöyle:

2015 yılı birincisi Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi, ikincisi Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi ve üçüncüsü Ankara Atatürk Anadolu Lisesi, 2016 yılı birincisi Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi, ikincisi Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi ve üçüncüsü Özel Saint-Benoit Fransız Lisesi, 2017 yılı birincisi Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi, ikincisi Özel Saint Benoit Fransız Lisesi ve üçüncüsü Özel Takev Anadolu ve Fen Lisesi, 2018 yılı birincisi Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi, ikincileri Özel Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi ve Galatasaray Lisesi, üçüncüsü Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi, 2019 yılı birincisi Özel TAKEV Anadolu ve Fen Lisesi, ikincileri Özel Saint Benoit Lisesi ve Oğuzcan Polat Anadolu Lisesi, üçüncüsü TED Özel Atakent Koleji.

 

 

En İyi Erkek solist

 

İpana Türkiye Liselerarası Müzik Yarışması All Star heyecanı üçüncü bölümünde son beş yılda Trabzon, Samsun, Amasya, Bursaİstanbul ve İzmir’den 18 öğrenci, en iyi olmak için yarıştı. En İyi Erkek solist kategorisinde son 5 yılda dereceye giren okullar ve öğrenciler şöyle: 2015 yılı birincisi Samsun Özel Ses Okulları’ndan Taylan Buğra Bayri, ikincisi İstanbul Özel Açı Lisesi’nden Alican Hitit ve üçüncüsü İstanbul Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’nden Burhan Çatılı, 2016 yılı birincisi İstanbul İstek Bilge Kağan Lisesi’nden Onur Ata Çeliker, ikincileri İstanbul Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’nden Burhan Çatılı ve Amasya Güzel Sanatlar Lisesi’nden Onur Enis Bolay, ve üçüncüsü İzmir Büyükçiğli Özel Türk Anadolu ve Fen Lisesi’nden Berke Aydın, 2017 yılı birincisi Galatasaray Üniversitesi’nden Barış Alpönmez, ikincisi İzmir Anadolu Lisesi’nden Baran Kay ve üçüncüsü İstanbul Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’nden Burhan Çatılı, 2018 yılı birincisi İzmir Balçova Anadolu Lisesi’nden Çağlar Kazak, ikincisi İstanbul Çevre Koleji’nden Beycan Dağcı ve üçüncüleri Özel Bursa Sınav Koleji Anadolu ve Fen Lisesi’nden Eray Yılmaz ve İstanbul Gürlek Nakipoğlu Anadolu Lisesi’nden Arda Aker, 2019 yılı birincisi Galatasaray Lisesi’nden Arda Arslan, ikincileri İstanbul Kağıthane Anadolu Lisesi’nden Eyüp Yavuz Mercan ve Trabzon Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nden Eren Kant, üçüncüsü Bursa Özlüce Anadolu Lisesi’nden Yavuz Babür.

 

En iyi sahne performansı

 

Her bölümde farklı bir kategorinin değerlendirildiği All Star’ın, dördüncü bölümünde, son 5 yılda ‘’En İyi Sahne Performansı’’ kategorisinde dereceye giren adaylar sunuldu. Son 5 yılda Ankara, Bursa, Antalya, Giresun, Rize, İstanbul ve İzmir ve KKTC’den 16 okul, en iyi olmak için yarıştı. En İyi Sahne Performansı kategorisinde son 5 yılda dereceye giren okullar şöyle: 2015 yılı birincisi Ankara Alparslan Anadolu Lisesi, ikincisi Özel Şişli Terakki Lisesi, üçüncüleri KKTC Doğu Akdeniz Doğa Koleji ve İstanbul Oğuz Canpolat Anadolu Lisesi, 2016 yılı birincisi Giresun Güzel Sanatlar Lisesi, ikincisi İstanbul Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi ve üçüncüsü Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi, 2017 yılı birincisi Bursa Ahmet Erdem Anadolu Lisesi, ikincisi Antalya Atso Güzel Sanatlar Lisesi ve üçüncüsü Galatasaray Lisesi, 2018 yılı birincisi Ankara Alparslan Anadolu Lisesi & Teknofen Koleji, ikincisi Özel Bornova Okyanus Anadolu Lisesi ve üçüncüsü İstanbul Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi & Kadıköy Akşam Lisesi, 2019 yılı birincisi İstanbul Eyüboğlu Eğitim Kurumları, ikincisi İzmir Özel Bornova Okyanus Anadolu Lisesi & Özel Mavişehir Okyanus Anadolu Lisesi, üçüncüsü İzmir Özel Takev Anadolu ve Fen Lisesi

 

En İyi Enstrüman ve icra

 

All Star’ın, beşinci bölümünde En İyi Enstrüman kategorisinde, dereceye giren 7 ilden 18 okul ve öğrenci yarıştı. Her bölümde farklı bir kategorinin değerlendirileceği All Star’ın, beşinci bölümde, son beş yılda ‘’En İyi Enstrüman’’ kategorisinde dereceye giren adaylar sunulacak ve video oylaması başlayacak. Son beş yılda enstrüman kategorisinde dereceye giren İstanbul, Aydın, Antalya, İzmir, Trabzon, Tekirdağ ve Mersinden 18 öğrenci en iyi olmak için mücadele etti. Altıncı bölümünde, son 5 yılda ‘’İcra’’ kategorisinde dereceye giren İstanbul, Ankara, Karabük, Tekirdağ, Malatya ve Gaziantep'ten 18 okul en iyi olmak için yarıştı.

 

Elemeler video üzerinden yapıldı

 

Yarışmacılar adına katıldıkları okulun öğrencisi olmak şartıyla yarışmaya kabul edildiler. Yarışmanın elemeleri, okullar tarafından gönderilecek video performansları üstünden yapıldı. Müzik alanında profesyonel eğitim veren okullar yarışmacı oldukları takdirde, eşitlik ilkelerini korumak amacı ile kendi aralarında ayrıca değerlendirilecekler. Yarışma; icra, orkestra, kız solist, erkek solist, sahne performansı ve enstrüman dallarında yapıldı. Eserler, çok sesli müzik anlayışının ışığı altında hazırlandılar. Ülkemizde ve dünyada geçerli, çok sesli olmak kaydı ile, tüm müzik türleri (Rock, Pop, Türk Müziği, Jazz, Soul, Halk Müziği, R&B, Chill Out, Metal, Funky vs.) yarışmada yer aldı. Hedef, hangi türde olursa olsun, yarışma şarkısının en iyi şekilde icra edilmesi amaç edinildi. Yarışmada seslendirilecek şarkının, bilinen bir grubun ya da sanatçının, daha önce yayınlanmış, popüler bir şarkısı olması istendi. Seslendirilecek şarkı için dil kısıtlaması getirilmedi. Türkçe ya da yabancı bir dilde seçim yapılmasına izin verildi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam