SON DAKİKA
reklam
reklam

"Metrodaki Kemancı" 4 milyon dolarlık kemanıyla geliyor

Eklenme Tarihi: 6 Nisan 2016, Çarşamba - 09:00   Okunma Sayısı: 81642

İSTANBUL

"Metrodaki Kemancı" olarak tanınan Grammy ödüllü keman virtüözüJoshua Bell, Türkiye'deki konserlerine 4 milyon dolarlık kemanıyla çıkacak.

Bell, 15 Mayıs'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezinde, 16 Mayıs'ta Congresium Ankara'da hayranlarıyla buluşacak.

73 Organizasyon ve Piu Entertainment iş birliğiyle konser verecek sanatçı, Türkiye'deki konserlerine Antonio Stradivarius'un altın yıllarından kalan, 4 milyon dolar değerindeki 300 yıllık Stradivarius kemanıyla çıkacak.

Kemana 4 yaşında başlayan Joshua Bell, ilk çıkışını 17 yaşında Carnegie Hall sahnesinde St Louis Senfonisi konseriyle gerçekleştirdi. Dünyanın önde gelen şefleri ve orkestralarıyla çalışan sanatçı, Nicholas Maw'in kendisi için bestelediği keman konçertosunun kaydıyla Grammy ödülüne layık görüldü. Sanatçının John Corigliano'nun "Kırmızı Keman" filmine hazırladığı soundtrack Oscar kazandı.

Metro istasyonunda 45 dakika keman çaldı kimse tanımadı

Washington Post gazetesince 2007'de yapılan sosyal deneyle dikkatleri üzerine çeken Bell, bir metro istasyonunda 45 dakika boyunca Bach eserleri çalmış, bu süre içinde önünden geçen ve çoğu işe yetişme telaşında olan binden fazla kişi Joshua Bell'i tanıyamamıştı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam