SON DAKİKA
reklam
reklam

Fatih Ali Düşmez'i ağırladı.

Eklenme Tarihi: 28 Temmuz 2020, Salı - 10:07   Okunma Sayısı: 115182
İASKF’nin Ağustos ayında yapılacak olan genel kurulu öncesi Fatih Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği üyeleri, İASKF başkan adayı Ali Düşmez’i Fatih'de ağırladılar.

8 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşecek olan İASKF Olağan Genel kurulu öncesinde TASKK ve İASKF Başkanı Ali Düşmez ve ekibi Fatih ilçesine bağlı spor kulüplerini ziyaret etti. Fatih Kulüpler Birliği üyesi kulüplerin başkanları ve yöneticileri, yaklaşan İASKF Olağan Genel Kurulu öncesinde Ali Düşmez Başkanlığındaki İASKF Yönetim Kurulu Fatih'deki Pembe Köşk Kafe'de ağırladılar. Fatih kulüplerini bir araya getiren kahvaltılı toplantı Fatih Kulüpler Birliği Başkanı Gökhan Ceyhan'ın açılış konuşması ile başladı. Daha sonra söz alan TFF Başkan Vekili, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, başkanlığı döneminde yaptıklarını anlattı. Çalışmaktan başka kozunun olmadığını, geldiği yeri de unutmadığını söyleyen Düşmez, kendisine yapılan eleştirilere de sert çıktı. Düşmez “Ben hiç bir şeye aday olmadım. TFF’ye de yedekten girdim. Sadece dürüst olmayı  amaçlıyorum. Geldiğim noktayı unutmadan hep Ali Düşmez olmaya çalışıyorum. Çalışmaktan başka benim kozum yok. Çok zengin değilim ki cami, okul yapayım, ismimi vereyim. Sizler gibi hizmet yaparak bu dünyada itibar, öbür dünyaya giderken arkamızdan dua kazanmaya çalışıyoruz. Gittiğim her yerde söylüyorum: Şampiyonluk hiçbirşey değildir. Gençlere spor yaptırmak ana  hedefimiz olmalıdır. Şampiyonluğun feriştahını  da gördüm Sarıyer’de, Yeniköy’de. Hiçbiri aklmıda kalmadı. Bu mantıkla arkadaşlarımla birlikte sizlere hizmet etmekten başka bir şey düşünmüyoruz. Fahri yapı. Arkadaşlarım ve ben bu işten maddi bir huzur hakkı, ıvır zıvır almadık. TFF’deyim. Her yerde söylüyorum, spekülasyonları  duyuyorum bir kuruş huzur hakkı almam. Ben yönetim kurulu  üyesiyim. Alırsam o zaman ben memur olurum.” Şeklinde konuştu.

 

Bizler burada fahri yürütülen bir iş yapıyoruz

 

Geçmişte İASKF seçimlerinin sadece 70 kişi ile yapılabildiğini söyleyen Ali Düşmez, kendisinin aday olmasıyla bu rakamın binleri geçtiğine değindi. İstanbul Amatör Futbolunun İASKF’nin ne anlama geldiğini, derneğin hak ve hukukunu öğrenme şansı yakaladığının altını çizen Düşmez ''İASKF Başkanı olarak bu görevle İstanbul’a hizmet edebilirsiniz ama İASKF Başkanı Amatör Kuruldan onay alıyor. Amatör Kurul onay  vermedikten sonra ASKF bir şey yapamaz. Onay olmadan İl Temsilcisi kafasına göre bir şey yapamaz. Oralarda olmasak sesimizi oralara yetiştiremeyiz. Bir de şöyle bir gözlemim var. Yıllarca Hüdaverdi Talay ile Orhan Saka'nın çekişmelerini  görmüş bir kardeşiniz olarak bunun çok sıkıntısını da gördüğümüzü söyleyebilirim. Neticede bir yerlerde liderlik görevi yapıyorsan insanları ikna etmen durumun var. O fitne İstanbul’u çok geriye götürdü. Türkiye’de, ilçelerde, ülkede kısır çekişmeleri reddediyorum. Burası hem Amatör Kurul Başkanından hem  de TASKK’tan direktif alan bir ünite. Oraya, o basamaklara bundan sonra da inşallah arkadaşları çıkarmamız bizim hem gücümüz hem de avantajımız olacaktır. Daha evvel her İstanbul ASKF Başkanı TFF’de yönetici olamıyordu. Ayağı olmayan bir adam, kolu arkaya bağlanmış bir arkadaş olursunuz. Bu tamamen yanlış bir algıdır. Bizler burada fahri yürütülen bir iş yapıyoruz. TFF Başkan Vekili olmak benim için  çok değerli. Neden değerli? Çünkü hizmetin  orada başladığını düşünüyorum. Hizmetten başka bir şey düşünmeyen insanlar olarak daha iyi bir formül varsa o formülün her zaman altına imza atarım” şeklinde konuştu.

 

 

 

İnsanlar koltuğa güç verebilirse bu gücü hizmete çevirebilirsiniz

 

Fatih ilçesine seçim için gelmediğini vurgulayan Düşmez “Seçim için gelmedim. Neden gelmedim? Bizler bir sene evvelden ziyaretlere başlarız. Pandemiden evvel 10-12 ilçeye  gittik. Martta pandemi patlayınca Fatih programımız pandemiye  takıldı. Pandemi 4 ayımızı yok etti. Bu sürece gelmiş olduk. Onun bilinmesini istiyorum. Hayatımda seçim için gidip oy istemedim. Çünkü siyasetçi değilim. Şirketimde  de hiçbir zaman  malın pazarlığını yapmadım. İnsanlar sizin fikir ve düşüncelerinizi  tanıdıktan sonra mal alındığını, oy alındığını bilenlerdenim. Çok güzel  mal demekle o mal alınmaz. Ben ancak fikirlerimizi, düşüncelerimizi arkadaşlarımızla birlikte  sentez yaptığımız söylemlerimizi burada sizlerle bölüşüyorum. Gücümüzü, ne yapabileceğimizi anlatmak, teveccüh olursa devam etmek yoksa ceketimi giyip gitme düşüncesindeyim. Bu koltuktan güç almayı  reddediyorum. İnsanlar koltuğa güç verebilirse bu gücü hizmete çevirebilirsiniz. Birileri sizi oraya getirir ama  orada tutamaz. Ben birileri tarafından buralara  getirilmiş olsaydım  başka yerlerde de olabilirdim. Benim gücüm sadece sizlerden  ve  arkadaşlarımızdan  aldığım hizmet aşkımdır. Enerjim bittiği anda bu işi bırakmayı düşünürüm. Bunu da en iyi arkadaşlarım değerlendirir” diye konuştu.

 

Asil yedek ayrımı yapmadan çalıştık

 

İASKF’de göreve geldiği günden beri yönetim kurulu üyeleri arasında asil- yedek ayrımı yapmadan çalıştıklarını kaydeden Düşmez “Bizde asil- yedek liste yoktur. Kulüplere de tavsiye etmem. Yedek kulübesinden girer as  olursunuz. Ben TFF’ye de, Sarıyer’e  de yedekten girdim. 20  dakika şans verildiği zaman futbolcu gibi ya çarşaflarsın ya da 20 dakikada yıldız olursun. Burayı  da böyle görüyorum. Bende asil- yedek yok. Benim yönetimime gelenler bilir. Ama maalesef Türk toplumunun bir sıkıntısı var. Egolarımız yüksek. Biz girince bütün kafalar bize çevrilsin istiyoruz. Günlük dünyada bunun önemi yok. Apoletsizliği  tercih ediyorum. Apolet önemli  değil. Profesyonelde de böyle, amatörde de. Hedefe oynayacağım  diye genç oyuncuya  yer veremiyorsunuz. Batıyor kulüpler o yüzden. Bizde öyle değil. Yedek de olsa  her toplantıma gelecekler. Oradan  devşirdiklerim yarın benim yerime aday  olabilecek genç ve potansiyeli yüksek arkadaşlarım olacaktır. Herkes on birde oynamayı düşünüyor. Bunu da iyi düşünsünler. Hep  içeride konuşuyorum. Kurullarda hizmet etmek için gençlerden biri çok çalışır yarın senin genel kaptanın, sekreterin olur” dedi.

 

Söz vermeyi hiçbir zaman sevmediğini dile getiren Düşmez “Söz vermeyi sevmem. Çünkü başkalarına bir şey yaptırıyorsunuz. Bir aracıyız. Söz vermek kolay bir iş değildir. Ben söz vermem ama Allah bir çok şeyi bize nasip etti. Ben bugün başkan oluyor olsam bu yapılanları düşünemezdim, hayal edemezdim bile. Bizim sahalarımızda sağlıkçı yoktu. Hüdaverdi başkanım., Orhan Başkanım  çok çalıştı. Sait Bey çok çalıştı. Ben  de onlarla bir yerlere gittim ama beceremedik. Yaptık olmadı. Allah bize nasip etti. İki bakanımıza her geldiğinde bunu söyledik. 81 kere Ankara’ya, Bakanlığa, Müsteşarlığa, Spor Genel Müdürlüğü’ne gittim. Yanımda olan arkadaşlar var. Her şeyi bitirdik, işin zorluğunu anlatırken bile terliyorum, bu ızdırabı yaşadığım için de sizlerle bölüşmek istiyorum.

İçişleri Bakanının onay vermesi lazım. İki bakanı ayarladık ama vermiyor o günkü bakan. Neden vermiyor? Sağlıkçı verdiğin zaman Doğu, Güneydoğu’da terör var. Böyle bir sıkıntıya geldik. Bunları gördüğüm için bir bakan tamam der yine bir şey olmaz. Selami Altınok vardı İstanbul Emniyet Müdürü. Tesadüf seçim öncesi bakan oldu. İşimiz çözüldü. Her gördüğümde o sahada yapılan müdahaleler sana sevap yazıyor diyorum keyifleniyor. Böyle bilmeden bir iyilik yaptın. Neticede sahalarımızda yüzde 95  sağlıkçı var. Ve sağlıkçılara 1 Milyon 900 Bin Lira kaynak, para vermişiz. Ufak burslarla idare eden genç sağlıkçılar onlar. 2 Bin 200 Lira alan bir emekliye 100 Lira sağlıktan para gelirse bir şey midir? Bir memur çocuğu olarak diyorum çok şeydir. Bir sağlıkçı olarak bu tarafıyla da olaya bakıyorum. Transfer paraları. Bugünkü kura göre 2 Bin Lira olması gereken transfer ücretleri enflasyona rağmen bugün 350 Liraya kadar gerilemiştir. Kabaca Federasyonun cebinden parayı alıp kulüplerin cebine koyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

BAL tüm ülkeyi kucaklayan bir lig

 

Ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Kulüplerin BAL ile ilgili sorularını yanıtlayan Düşmez, BAL'ın planlamasını yaptıklarını ancak önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi. BAL Liginin tüm Türkiye'yi kucaklayan bir Lig olduğuna vurgu yapan Düşmez, küme düşmenin çok kolay olduğundan yakınan kulüplere, BAL Liginin şike ihtimalinin olmadığı bir lig olduğunun altını çizdi. Ligin erken bitmesi şikayeti üzerine 2. transfer hakkını futbolculara tanıdıklarını söyleyen Düşmez ''Bu sayede playoffa kalamayan futbolcular 7-8 ay spor yapma imkanı buldurlar'' dedi. Alt yapı liglerinin az maç oynatılmasından dolayı kulüplerin duyduğu rahatsızlığın dile getirilmesi üzerine söz alan TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür, yaş kategorilerinde Türkiye Şampiyonası olması ve belli bir tarihe kadar maçların tamamlanması gerektiği için süreyi daha uzun tutamadıklarını söyledi. Tanrıyaşükür, 2.Amatör'de ilk dörde girmeyen ve 1.Amatöre çıkamayan kulüplere de yeşil ışık yakarak, ''İlerleyen günlerde çekilen takım olması ya da eksik takım bulunması durumunda, gruplarında 5.veya 6.olan takımlarında 1.Amatör Lige alınabileceğini, bunun örneğinin liderle yakın puan farkı olan gruplarda uygulandığını söyledi. Programın sonunda günün anısına toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirilirken, bazı kulüpler Ali Düşmez için hazırlattıkları formaları kendisine takdim ettiler.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam