SON DAKİKA
reklam
reklam

Maskeni Tak, Hamleni Yap

Eklenme Tarihi: 5 Ağustos 2020, Çarşamba - 15:18   Okunma Sayısı: 127432
Türkiye Satranç Federasyonu Dünya Satranç Günü'nü korona virüs önlemleri çerçevesinde "Maskeni Tak, Mesafeni Koru, Hamleni Yap" sloganıyla gerçekleştirdiği etkinlikle kutladı

UNESCO tarafından ilan edilen Dünya Satranç Günü'nün 54. yıl dönümünü Türkiye Satranç Federasyonu tarafından özel bir etkinlikle kutlandı. Dünya Satranç Günü, korona virüs önlemleri çerçevesinde "Maskeni Tak, Mesafeni Koru, Hamleni Yap" sloganıyla gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığında düzenlenen etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, TSF Başkanı Gülkız Tulay, TSF Başkan Vekilleri Fatih Maden ve Aşkın Keleş, As Başkan Nilüfer Çınar Çorlulu, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Asım Ötegen, Genel Sekreter Mehmet Sedat Fırat, il temsilcisi, sporcular, veliler ve basın mensupları katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda Korona virüs önlemleri çerçevesinde "Maskeni Tak, Mesafeni Koru, Hamleni Yap" sloganıyla gerçekleşen etkinlikte konuşan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bakanlığımızda sizleri, satranç camiamızın değerli yönetici ve sporcularını ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Her biri birbirinden değerli bu genç sporcularımız ile buluşmak bizim için gerçekten çok heyecan ve mutluluk verici. Ben özellikle Satranç Federasyonumuza, başkanına ve yönetimine teşekkür ediyorum. Tabi bugün Dünya Satranç Günü ve tüm satranç severleri ve satranç ailesini tebrik ediyorum ve satranç günlerini kutluyorum. Ülkemiz her alanda gerçek manada sporuyla, sanayisiyle, ekonomisiyle, altyapısıyla hakikaten zirveye oynayan bir ülkeyiz. O yüzden gençliğimizin yarınlara yönelik çalışmaları bizler için çok heyecan verici. Bu manada her geçen gün her alanda, sporu sadece birkaç branş ile değil pek çok branş ile önemseyen ve bu anlamda gerek yatırım gerekse pek çok çalışmayı önceleyen bir bakanlık olarak heyecanımız bu yönde hep diri" şeklinde konuştu.

 

Güzel bir organizasyona imza atmak çok kıymetli

 

Satranç için çok özel bir gün olduğunu dile getiren Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, ''Türkiye Satranç Federasyonu olarak Dünya Satranç Gününü çok özel organizasyonlarla kutlamaya çalışıyoruz. Daha önceki senelerde dev akvaryumda tropikal balıklar arasında, Bodrum’da deniz altında satranç oynayarak kutladık. Halk oyuncularımız, satranç temalı halk dansları yaptı. Bu sene uzun bir aradan sonra sporcularımız ile simultane gösteri maçı vesilesiyle bir araya geldik. Böyle önemli bir günde, böyle güzel bir organizasyona imza atmak çok kıymetli. Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na bizlere her zaman destek ve yanımızda olduğu için teşekkürlerimizi sunarım. Tüm satranç ailemiz 20 Temmuz Dünya Satranç Günü kutlu olsun''

 

Satrança küçük yaşta başlanmalı

 

Türkiye'de 1 milyon lisanslı satranç sporcusu bulunduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu, 18 genç sporcu ile tek tek sohbet etti. Her sporcu ile sosyal mesafeye uygun hazırlanan masalarda tek tek hamle yapan milli sporcu Kübra Öztürk, "Satrança çok küçük yaşta başlanılmasını öneriyorum. Bu konuda veliler daha bilinçli ve duyarlı olabilir. Kişisel hedefim daha da ileriye gitmek" ifadelerini kullandı.Daha sonra TSF tarafından kendisine hediye edilen karakalem çizimi tabloyu kabul etti. Program toplu hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi.

 

Her sporcu ile sosyal mesafeye uygun hazırlanan masalarda tek tek hamle yapan milli sporcu WGM Kübra Öztürk, "Satrança çok küçük yaşta başlanılmasını öneriyorum. Bu konuda veliler daha bilinçli ve duyarlı olabilir. Kişisel hedefim daha da ileriye gitmek" ifadelerini kullandı.

 

Geleceğe yatırım yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz

 

Dünya Satranç günü münasebetiyle Federasyonun web sayfasından bir açıklama yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, ''İnsanlık olarak zor bir sınav veriyor, tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen pandemi ile mücadelemizi Mart ayından beri kararlılıkla sürdürüyoruz. Uzun zaman evlerimizde kaldık, dijital dünyada buluştuk. Zor süreçlerden sonra artık yeni normale alışmaya, kendimizi ve sevdiklerimizi korumaya çalışıyoruz. Bu süreçte etkinliklerimiz, organizasyonlarımız ve turnuvalarımız ile ne kadar büyük bir aile olduğumuzu gösterdik. Satranç sporunun içinde barındırdığı mücadele ruhunu tüm Türkiye ile paylaştık. Bu süreçte satranç sporu ile daha fazla insanı tanıştırarak, sevdirerek ve yaygınlaştırarak geleceğe yatırım yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.

Satranç tutkudur, satranç mücadeledir. 64 karede yaşanan en güzel heyecanların, inanmanın, başarmanın adıdır. Ve biz bu sporun ruhuyla birlikte sevinen, birlikte mutlu olan, en zor zamanları birlikte paylaşarak daha da büyüyen kocaman bir aileyiz. Ülkemize gurur veren başarılarla, aydınlık bir gelecek için atılan doğru hamlelerle dolu nice güzel yıllarımız olsun'' diye konuştu.

 

Öztürk, 15 sporcuya karşı simültane karşılaştı

 

Türkiye'nin en büyük spor ailesi olarak, pandemi nedeniyle sosyal mesafeye dikkat ettikleri yeni normale alışılan günlerde, Türkiye'ye örnek olacak etkinlikleri, organizasyonları ve özel gün kutlamalarını başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarına dikkat çeken Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay,''Türkiye Satranç Federasyonu olarak Dünya Satranç Günü"nü de özel bir organizasyon ile kutladık. "Maske, Mesafe ve Hijyen" diyerek özel bir etkinliğe imza attık. T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla "Maskeni Tak, Mesafeni Koru, Hamleni Yap"(MMH) sloganıyla T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda gerçekleşen etkinlik, oldukça keyifli geçti. Kadın Büyükustamız(WGM) Kübra Öztürk'ün, 15 sporcuya karşı simültane karşılaşması izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. Yeni normale döndüğümüz bugünlerde Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun önerilerini de dikkate alarak, Bakanlığımızın ve Federasyonumuzun Sağlık Kurulu'nun görüşleri doğrultusunda satranç coşkusunu yaşadık'' şeklinde konuştu.

 

Heyecan dolu karşılaşmalar Youtube kanalından yayınlandı

 

Satrançta etkinliklerin hız kesmediğine vurgu yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay,'' Ülkemizin en güçlü sporcularından, en genç Türkiye şampiyonu unvanına sahip olan Büyükustamız Mustafa Yılmaz'ın, Almanya'nın bir numarası ünlü GM Liviu-Dieter Nisipeanu ile karşılaşması ve Büyükustamız Vahap Şanal'ın ve GM Shakhriyar Mamedyarov ile olan heyecan dolu karşılaşmaları Federasyonumuzun Youtube kanalından ilgi izle izlendi. Bu tür karşılaşmalar pandemi sürecinde sporcularımızın gelişimi, maç eksikliklerinin giderilmesi açısından çok değerli. A Milli Takım sporcularımızın da Almanya ve Azerbaycan'ın en değerli sporcuları karşısında aldıkları sonuçlarda yüzümüzü güldürdü. Bu süreçte dijital dünyada satranç tutkunlarını bu tür özel karşılaşmalarla mutlu etmeye, heyecanı en üst limitte tutmaya devam edeceğiz'' dedi.

  

Altyapımız bizim için çok önemli

 

İlklere imza atmaya devam ettiklerine dikkat çeken Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay,'' Salgın nedeniyle dijital olarak gerçekleştirdiğimiz "Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Milli Takım Havuzu Genel Kampı"nda geleceğin milli satranç takımlarını oluşturacak 7-18 yaş arasındaki 216 altyapı sporcularını bir araya getirdik. Altyapımız bizim için çok önemli. Yeni şampiyonlar ve genç büyükustalar yetiştirmek için mücadele ediyoruz. Dijital kampımıza katılımdan, gösterilen ilgiden, alt yapı sporcularımızın istek, hırs ve motivasyonlarından mutlu olduk. Bu kadar komplike bir kampı dijital platformda gerçekleştirmek çok zor bir işti. Başarıyla tamamlamaktan, satranç sporuna ara vermeden devam etmekten mutluyuz. Gelecek için umut doluyuz. Her gün kampa dahil olmaya, genç sporcularımızın heyecanına ortak olmaya çalıştım. Çocuklarımızın satranç aşkı, bu spora karşı duyduğu sevdi ve istek beni ziyadesi ile memnun etti. Çocuklarımız o kadar bir arada olmayı özlemiş ki, kamp aralarında pandemi sürecinden sonra yapacakları karşılaşmaları, birlikte geçirecekleri güzel vakitleri konuştular. Özlemlerini dile getirdiler. Bir kez daha gelecek için umutlandık, bir kez daha altyapıya yaptığımız yatırımların ne kadar doğru olduğunu gördük'' diye konuştu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam