SON DAKİKA
reklam
reklam

ABD’de Regaip Kandili idrak edildi

Eklenme Tarihi: 8 Nisan 2016, Cuma - 09:00   Okunma Sayısı: 81526

WASHINGTON

ABD’nin başkenti Washington yakınlarındaki Diyanet Merkezi’nde Regaip Kandili dolayısıyla dualar edildi, namaz kılındı.

Açılışını geçen hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Amerika Diyanet Merkezi’ndeki kandil programına, başkent Washington ve çevresinde bulunan şehirlerde yaşayan farklı etnik kökene sahip çok sayıda Müslüman katıldı.

Yatsı namazına müteakip düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahiler okundu.

Gecede ABD Din Hizmetleri Müşaviri Yaşar Çolak, gelenlere gecenin önemini anlattı.

Regaip Kandili'nin üç ayları müjdelediğini belirten Çolak, üç ayların dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin daha da yoğunlaştığı bir dönem olduğunu söyledi. 

ABD'nin en büyük camisi Diyanet Merkezi Camisi, 16. yüzyıl geleneksel Osmanlı mimarisine uygun olarak inşa edildi. ABD'deki iki minareli tek cami olan ibadethanede, avlu da dahil aynı anda 3 bin kişi ibadet edebiliyor. Bin 879 metrekare alan üzerine inşa edilen ibadethanenin altında 300 metrekare genişliğinde İslam Eserleri Müzesi yer alıyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam