Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2020/08/07/WorldFood_4.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
İstanbul'da WorldFood heyecanı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

İstanbul'da WorldFood heyecanı

Eklenme Tarihi: 7 Ağustos 2020, Cuma - 09:43   Okunma Sayısı: 115536
Gıda sektörünün bölgesel ve uluslararası alanda iş birliği platformu olan WorldFood İstanbul Fuarı dünyanın önde gelen şef, gurme, otel ve restoran işletmecilerini bir araya getirecek

Küresel ekonomide Kovid-19 pandemisi nedeniyle yaşanan yavaşlama, yerini yavaş yavaş ekonomik ve sosyal yaşamı canlandırmaya, “yeni normal”e bırakıyor. Sürecin Türkiye’deki yansımalarından biri olan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı WorldFood İstanbul, TÜYAP Fuarcılık & Kongre Merkezi’nde 28’inci kez kapılarını açmak için gün sayıyor. Ülkemizde Mart 2020’den bu yana uygulanan karantina günleri geride kalırken, Türkiye’nin ve dünyanın en büyük fuarcılık şirketlerinden Hyve Group, Türkiye’de ilk “yeni normal” fuarını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından hayata geçirilen, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF), Tüm Gıda Dış Ticaret Derneği (TÜGİDER) ve Tarım Ürünleri Hububat Bakliyat İşleme ve Paketleme Sanayicileri Derneği (PAKDER) destekleri ile organize edilen CNR Food İstanbul Fuarı, 2-5 Eylül 2020 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.  Gıda, paketleme ve içecek sektörlerindeki tüm ürün gruplarının uluslararası alıcılarla buluşacağı CNR Food İstanbul, Ticaret Bakanlığı tarafından da destekliyor. Dünya gıda sektörünün yakından takip ettiği CNR Food İstanbul, CNR Ambalaj İstanbul Gıda İşleme Sistemleri, Paketleme ve Ambalaj Özel Bölümü ile eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Özellikle yeni pazarların ve iş modellerinin keşfedileceği fuarda gerçekleşecek B2B ikili iş görüşmeleri, Türk gıda sektörünün global ticaretine de büyük katkılar sağlayacak. 2 binin üzerinde markanın ürün sergileyeceği CNR Food İstanbul - Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri Fuarı, 5 Eylül’e kadar uluslararası alıcıları ağırlayacak.

 

Sağlık tedbirleri fuara adım atmadan başlıyor

 

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ulusal ve uluslararası mücadelede kullanılan yöntemleri referans alarak bir tedbir politikası hazırladıklarını belirten Hyve Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen, ''Bu yıl 28’incisini 2-5 Eylül tarihleri aralığında gerçekleştireceğimiz WorldFood İstanbul, ‘yeni normal’ fuarcılık anlayışı ve Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapılarını açacak. Tedbirlerimiz ise fuar alanına adımınızı atmadan başlıyor. Ulusal ve uluslararası önlemleri referansı alarak, T.C. Sağlık Bakanlığı ve T.C. Ticaret Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz istişareler sonucunda katılımcılar ve ziyaretçiler için iki ayrı rehber hazırladık. Maskesiz girişin mümkün olmayacağı alana gelecek ziyaretçilerimizi, binaya girişte ayak dezenfektan paspası karşılayacak. Alanın her noktasında el dezenfektanları konumlandırılacak ve fiziksel mesafeye dikkat edilmesi için sık sık anonslar gerçekleştirilecek. Maske, eldiven vb. tıbbi atıklar için de özel çöp kutuları bulunacak. Ziyaretçilerimizin uyması gereken tedbirleri detaylıca açıkladığımız Sağlık Tarama Rehberi ise temel referansımız olacak'' dedi.

 

‘Katılımcı El Kitabı’ pandemi tedbirlerine göre hazırlandı

 

İş güvenliği ve sağlığı uzmanlarının Koronavirüs tedbirlerini kapsamında da stantları kontrol edeceğini belirten Ülgen, Katılımcı El Kitabı’na uymayan stantların uygun hale getirileceğini paylaştı. Bunun yanı sıra, bir Katılımcı Rehberi de oluşturulduğunu hatırlatan Ülgen, ''Tedbirlerimizi herkesin sağlığı ve güvenliği için sıkı bir biçimde uygulayacağız, uygulanmasını da denetleyeceğiz. Fuar alanına girecek herkes kontrol edilecek. Vücut ısısı 37,5 derece üzerinde çıkan ve hastalık belirtisi gösteren kişiler fuar alanı girişinin hemen yanındaki Acil Sağlık Hizmet alanına alınacak. Uzman ve görevli personelin gözetimine tabi tutulacaklar. Fiziksel mesafeyi salon içerisinde koridorlarda da koruyabilmek için Tek Yön Trafik Uygulaması’nı hayata geçireceğiz. Koridorlarda tek bir yöne ilerlenebilecek. Böylece sosyal mesafemizi koruyarak stantları dolaşabileceğiz'' diye konuştu.

 

Hibrit fuarcılık deneyim kazanacak

 

Fuarcılık sektörünün 2019 yılında; tüm dünyadaki ülkelere 167,2 milyar euroluk GSYH katkısı, 3,2 milyonluk istihdam katkısı sunduğunu hatırlatan Ülgen, 2019’da tüm dünyada gerçekleştirilen 32 bin fuarda toplamda 325 milyar dolarlık satış gerçekleştirildiğini hatırlattı. Sektörün tamamen dijital ortama taşınmasının sadece fuarcılık sektörünün değil, tüm endüstrilerin de dijital dönüşümünü tamamlamasıyla mümkün olacağını ekleyen Ülgen, ''2020’de bu rakamlara ulaşılması elbette mümkün olmayacak. Ancak bu yıl geleneksel ticaret ve sanal ticaretin eş güdümlü ve verimli iş birliğini daha net bir biçimde gözlemleme şansına sahip olacağız. 2-5 Eylül’de TÜYAP’ta gerçekleştireceğimiz WorldFood Istanbul’da, 2018’den bu yana kullandığımız Hyve Connect uygulamamız önemli katkı sunacak. Tüm dünyada 120’yi aşkın fuarımızda kullandığımız, alıcıların ve katılımcıların oldukça faydalı bulduğu Hyve Connect; fuara gelemeyen yabancı alıcılarımızı, katılımcılarımızla dijital ortamda buluşturacak. Fuarımıza gelebilen alıcılar ise, tedbirler kapsamında katılımcılarımız ile görüşebilecek'' dedi.

 

Fuarlar dünya ticareti için çok önemlidir

 

Değişimin ancak kademeli şekilde gerçekleşebileceğini, sektörün ve istihdamın yara almadan bu geçişi tamamlamasının tüm dünya ekonomisi açısından kritik olduğunu söyleyen Ülgen ''Fuarcılık sektörü maalesef krizden etkilenen sektörlerin başında geliyor. Ancak unutmamalıyız ki ticari fuarlar, pandemi ardından, dünya ticaretinin ihtiyaç duyacağı hareketlenmeyi sağlayacak yegane ortamlardır. Üreticiler ve alım gruplarını bir araya getiren, yeni ekonomik durumun değerlendirildiği düşünce platformları oluşturan, yeni iş yapış biçimleri ve ticari açılımların tartışıldığı ortamlar hazırlayan fuarların misyonu her dönem büyük olacaktır'' diye konuştu.

 

Gıda sektöründe önemli işbirliği

 

Fuarcılık sektörünün lider kuruluşu CNR Holding, Tüm Gıda Dış Ticaret Derneği (TÜGİDER) ve Tarım Ürünleri Hububat Bakliyat İşleme ve Paketleme Sanayicileri Derneği (PAKDER) ile CNR Food İstanbul Fuarı özelinde önemli bir iş birliğine imza attı. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, TÜGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Manav ve PAKDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Aral'ın katılımı ile düzenlenen iş birliği protokolü imza töreninde, gıda sektörünü CNR Expo çatısı altında buluşturan anlaşmanın, CNR Food İstanbul'u dünyanın en büyük gıda fuarından biri haline getireceği vurgulandı. İmza töreninde konuşan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, yeni işbirliğinin daha güçlü bir fuar anlamına geldiğini belirterek, "Sektöre yön veren TÜGİDER ve PAKDER gıda fuarı için CNR Expo çatısı altında buluştu. Yaptığımız anlaşma kapsamında her iki derneğimiz de 2-5 Eylül 2020 tarihinde yapılacak CNR Food İstanbul - Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri Fuarımızda bizimle birlikte olacak. Türkiye'de gıda fuarının tek çatı altında bulunma zamanı çoktan gelmişti. Gıda sektöründe gerçekleştirdiğimiz dev işbirliği sektöre ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

 

"Dünyanın en büyük fuarları arasına taşıyacağız"

 

Kuruldukları günden bu yana bin 500'ün üzerinde fuar düzenlediklerini ve bu fuarlarda 150 bini aşkın firmayı 30 milyonu aşan alıcı grubuyla buluşturduklarını da açıklayan Ceyda Erem, "Yakaladığımız bu başarıda CNR Food İstanbul'un rolü oldukça büyük. Yeni dönemde hem Business Intelligence Agency - BIA (Global Pazar İstihbarat Sistemi) big data yönetim sitemini hem de yapay zeka destekli Data Yönetim Sistemi'ni daha etkin kullanarak, fuarımızın başarısını bir üst seviyeye taşıyacağız" dedi.

PAKDER Başkanı İsmet Aral ise törende yaptığı konuşmasında geleceği CNR'da gördüklerini ifade ederek, "Yeniden burada olduğumuz için çok mutluyuz. Gıda sektörünü tek çatı altında toplamalıyız ve bu çatı kesinlikle CNR Expo olmalı" dedi. TÜGİDER Başkanı Mustafa Manav ise yaptığı konuşmasında "CNR Food İstanbul hiç uzak olmayan bir gelecekte dünyanın en büyük fuarları arasında yerini alacaktır. Bu işbirliği ile bunun için büyük bir adım atılmış oldu" dedi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam