SON DAKİKA
reklam
reklam

İhracatın yıldızları dünyaya açılıyor

Eklenme Tarihi: 14 Ağustos 2020, Cuma - 10:34   Okunma Sayısı: 84917
Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı Zuchex, Türkiye’nin ilk hibrit fuarı olmanın yanı sıra Online B2B programıyla, yurt içi ve yurt dışından satın almacıları katılımcı firmalarla buluşturacak

Gösterdiği ihracat başarısıyla yıllardır dış ticaret fazlası veren yerli ev ve mutfak eşyaları sektörü, bölgesinin lider, dünyanın üç büyüğünden biri olan Zuchex için geri sayıma başladı. Tarsus Turkey tarafından 10-13 Eylül tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleştirilecek olan organizasyon Türkiye’nin ilk hibrit fuarı olacak. 31. Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı Zuchex, hem fiziksel ziyaretçileri hem de ilk defa Zuchex’te uygulanacak olan “Online B2B” programıyla, yurt içi ve yurt dışından satın almacıları, katılımcı firmalarla buluşturacak. Zuchex olarak geride bıraktıkları iki fuarda, çoğunluğunu zincir perakende firmaları ve satın alma heyetlerinin oluşturduğu 60 binden fazla profesyonele ev sahipliği yaptıklarının altını çizen Tarsus Turkey Fuar Direktörü Ebru Causey, sahip oldukları bu satın almacı portföyünü, katılımcı firmalar için yeni satış ve ihracat kanallarına dönüştüreceklerini söyledi. Beş kıtaya ihracat gerçekleştiren yerli ev ve mutfak eşyası üreticileri, pandemi nedeniyle bu yıl kendi sektörlerinin Avrupa, ABD ve Çin’deki önemli yurt dışı fuarlarına katılamazken, büyük perakende firmaları ve satın alma heyetleri, ertelenen ve iptal olan fuarlar nedeniyle büyük ölçekli alımlar yapamadı. Dolayısıyla sonbaharda düzenlenecek fuarların bir taraftan hitap ettiği sektörlere yeni ihracat ve satış kanalları açması, diğer yandan alım kararlarını ertelemek zorunda kalan yurt dışı alıcılar için avantajlı satın alma fırsatları sunması bekleniyor.

 

Sektörünün tüm paydaşları için umut olacak

 

Bu yıl 31’incisini düzenleyecekleri Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı Zuchex’in de sektörünün tüm paydaşları için umut olacağını söyleyen Tarsus Turkey Fuar Direktörü Ebru Causey, ''Sahip olduğu lokasyon ve lojistik avantajlarının yanı sıra ürün, kalite, fiyat dengesiyle rakip ülkelerden ayrışan Türkiye, Covid-19 salgınının neden olduğu ihracat ve dış ticaret açığını 2020’nin sonbahar aylarında düzenlenecek fuarlarla büyük ölçüde kapatmayı hedefliyor. Zuchex 2020’yi hibrit fuar olarak kurguluyoruz. Her zamanki gibi yine binlerce fiziksel ziyaretçiye ev sahipliği yapacağız. Bununla birlikte fuarı ziyaret etmek isteyip de gelemeyen satın almacılar, bu yıl lansmanını yapacağımız “Online B2B” uygulamamız sayesinde Zuchex katılımcıları ile önceden randevulaşarak dijital toplantılar yapabilecek. Böylece pandemi sebebiyle seyahat edemeyen satın almacıların da Zuchex’e dahil olmalarını ve katılımcılarımızın ticaretine beklentilerinin de üzerinde bir katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

 

Yeni ihracat fırsatları doğuracak

 

Küresel ev ve mutfak eşyaları sektöründe bu senenin en önemli fuarının Zuchex olacağına dikkat çeken Tarsus Turkey Fuar Direktörü Ebru Causey, ''Geçen yıl uyguladığımız ve 1,5 Milyar dolar değerinde ticaret hacmi yaratan Overseas Buyer programımıza ek olarak yeni Online B2B platformuyla Zuchex, 2020 yılında da katılımcılarına ihtiyaç duydukları ihracat fırsatlarını doğurmayı amaçlıyor” dedi. Ev ve mutfak eşyaları sektöründeki fuarlar içinde dünyanın üç büyüğünden birisi olan ve bölgesinde lider konumda bulunan Zuchex’te; sofra ve mutfak eşyalarından, elektrikli ev aletlerine, çelik mutfak eşyalarından dekoratif ev aksesuarlarına, ev tekstilinden cam, porselen ve seramiğe, plastik ev gereçlerinden, aydınlatma ve banyo ve mutfak aksesuarlarına kadar binlerce yeni ürün bir arada sergilenecek. Seçkin markaların heyecan verici koleksiyonlarını, sektör profesyonelleriyle buluşturduğu etkili bir ticari platform olarak öne çıkan fuar, yine katılımcı ve ziyaretçilerine yepyeni bir bakış açısı sunacak.

 

 

Online B2B programı katılımcılarla buluşacak

 

Tüm dünyadan satın almacılar yeni "Online B2B" programı sayesinde Zuchex katılımcıları ile buluşacak. 10-13 Eylül tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleştirilecek olan organizasyon Türkiye’nin ilk hibrit fuarı olacak. Toplamda 35 bin satın almacıyı üreticilerle buluşturacak olan 31. Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı Zuchex, hem fiziksel ziyaretçileri hem de ilk defa Zuchex’te uygulanacak olan “Online B2B” programıyla, yurt içi ve yurt dışından seyahat edemeyen satın almacıları , katılımcı firmalarla buluşturacak. Son iki yılda, çoğunluğunu zincir perakende firmaları ve satın alma heyetlerinin oluşturduğu 60 binden fazla profesyonele ev sahipliği yapan Zuchex, sahip olduğu satın almacı portföyünü, Online B2B programı ile katılımcı firmalar için yeni satış ve ihracat kanallarına dönüştürüyor. Online B2B programı ile Türkiye’nin ilk Hibrit fuarı olan Zuchex, satın almacıları hem fuarda hem de dijital ortamda ağırlayarak katılımcıları için maksimum ticaret fırsatları oluşturacak.

 

Online toplantılar fuara yön verecek

 

Fuar öncesinde ve fuar esnasında katılımcı firmaların ürünlerini satın almacılara sergileyebileceği Online B2B uygulaması Zuchex katılımcıları ile satın almacılarının önceden randevulaşarak dijital toplantılar yapabilmesini sağlayacak. Program sayesinde 17 bin 500'den fazla seyahat edemeyen satın almacı, Zuchex’e dahil olarak katılımcı firmalar ile iletişime geçecek ve satın alma işlemlerini bu platform aracılığıyla gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yıl 1,5 Milyar dolar değerinde ticaret hacmi yaratan Overseas Buyer programına ek olarak yeni Online B2B platformuyla Zuchex, 2020 yılında da katılımcılarına ihtiyaç duydukları ihracat fırsatlarını meydana getirecek.

 

Tüm ihtiyaçlara tedarik fırsatı

 

Zuchex, 2020 yılı içerisinde ev ve mutfak eşyaları sektörünün en büyük fuarı olarak perakende firmaları ve satın alma heyetleri için sınırsız ürün çeşitliliği ve avantaj sunacak. Yüzlerce firmanın binlerce yeni ve trend ürün ile yerini alacağı Zuchex, özellikle hızlıca stoklarını yenilemek, 2021 yılı öncesinde satın alma faaliyetlerini tamamlamak isteyen firmalar için en doğru adres olacak.

Fuar, dünya standartlarında ürünleri ve hazır stokları ile hızlı çözümler sunan üretici firmalar yılı güçlü kapatmaları ve 2021 yılına yönelik tedarik ihtiyaçlarınızı karşılamalarına imkan sağlayacak.

Her yıl milyarlarca dolar değerinde ihracat yaparak ürünlerini dünyanın dört bir yanındaki perakende firmalarına sunan Zuchex katılımcıları fuar ile ticaret yapma fırsatı yakalayacak.

 

Yurtdışı satın almacı sayısında önemli artış

 

Cam, porselen ve seramikten, plastik ev ve mutfak eşyalarına, ev tekstilinden, elektrikli küçük ev aletlerine kadar her kategoriden üretici, ihtiyaçlarına özel çözümler arayacak. Türkiye’nin sektör lideri ev ve mutfak eşyaları fuarı Zuchex İstanbul, dört gün boyunca sektör için eşsiz ticaret fırsatları sunacak. Hem yerel hem de yurtdışı satın almacı sayısında önemli bir artış elde eden Zuchex 30. Yılını sektörden tam not alarak kutladı. 108 ülkeden 32 bin 734 ticari satın almacı, pazar lideri marka ve üreticilerden en son ürünleri sipariş etmek, sektörle bağlantı kurmak ve trendleri takip ederek ilham almak için Zuchex 2019'u ziyaret etti. 100 bin metrekarelik fuar alanında, Türkiye'den 425, yurt dışından 149 katılımcı ile önceki yıla göre katılımcı sayısında yüzde 28'lik artış gösteren Zuchex; sektörün inovatif ürünlerini ve 2020 yılı trendlerini bir arada sundu. 108 ülkeden 32 bin 734 profesyonel satın almacı tarafından ziyaret edilen Zuchex, yüzde 16 yurt dışı satın almacı oranı ile 2019'un uluslararası fuarı oldu. Pek çok katılımcı, fuar hedeflerine fuarın üçüncü günü itibariyle ulaştığını ve önceki senelere kıyasla daha fazla yeni temas kurduklarını bildirdi. Bu durum aynı zamanda fuarın yeni ziyaretçi sayısına da yüzde 9’dan fazla artış olarak yansıdı.

 

 

Yeniliklerle dolu bir platform

 

Bu yıl uygulamaya alınan kapsamlı yeniden düzenlemeler ile tazelenen Zuchex’in, satın almacıların yeni ürünler tedarik etmesini kolaylaştırarak hem ziyaretçiler hem de katılımcılar için gerçek fayda sağladığına vurgu yapan Tarsus Turkey Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, 5. ve 6. Salonlara kıyasla daha fazla büyüme olanağı sağlayan 12. ve 14. salonlara taşınan plastik sektörünün ise etkileyici satış rakamlarına ulaştığını bildirdi. 2019'da fuarı ziyaret eden ve beklentilerin üzerine çıkan yurt dışı satın almacı sayısını 2020 yılında daha da fazla artırmayı amaçladıklarının altını çizen Aytemur, tüm ekibin, devamlı gelişen ev ve mutfak eşyaları sektörüne olan katkısı ve başarısıyla gurur duyduğunu belirtti.

Benzer şekilde olumlu yorumlarda bulunan Türkiye Züccaciyeciler Derneği Başkanı Mesut Öksüz, “Türkiye ve çevre coğrafyalardaki perakendeciler için Zuchex, her zaman olduğu gibi yenilikler ile dolu ve uluslararası bir platform olduğunu bir kez daha kanıtladı” dedi. Goldmaster Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Bora ise, Zuchex’in Orta Doğu, Balkanlar ve Asya’da katıldığı diğer fuarlardan daha fazla satın almacı çektiğini belirterek bunun çok büyük bir başarı olduğunu ekledi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam