Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2020/09/19/loeb1.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Türkiye Rallisi start aldı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Türkiye Rallisi start aldı

Eklenme Tarihi: 19 Eylül 2020, Cumartesi - 12:56   Okunma Sayısı: 118122
Dünya Ralli Şampiyonası'nın 5. yarışı Türkiye Rallisi, Marmaris'den start aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının himayesine alınan 2020 FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nın 5. yarışı Türkiye Rallisi, Marmaris'den start aldı. Marmaris ve çvresinde koşulacak olan Ralliye, 19 ülkeden 130 sporcu ve 65 otomobilin katılıyor.

Rallinin ilk günü olan Cuma günü koşulan iki özel etap sonunda Hyundai'nin Fransız pilotu Sebastien Loeb, en yakın takipçisi takım arkadaşı Belçikalı Neuville'in 1.2 saniye farkla lider tamamladı. 13.40 km uzunluğundaki İçmeler özel etabında 5.zamanı yapan Loeb, 11.32 km uzunluğundaki günün ikinci etabı Gökçe özel etabında 0.5 saniye farkla ikinci zamanı elde etti. Toplam zamanda 18 dakika 50.9 saniyelik zamana ulaşan Loen ilk günü lider bitirdi. İlk özel etapta en iyi zamanı yaparak ralliye lider başlayan Neuville ise ikinci özel etapta liderin 5.0 saniye gerisinde 7.zamanı yapınca günü ikinci sırada tamamladı. İkinci etapta en iyi zamanı elde eden Toyota pilotu Fransız Ogier ise ilk etaptaki kötü zamanı nedeniyle ancak genel klasmanda 1.3 saniye farkla üçüncü sıraya çıkabildi. Günün iki özel etabında da 4.zamanı yapan Toyota pilotu Britanyalı Evans, liderin 2.1 saniye, takım arkadaşı 19 yaşındaki Fin Rovanpera 2.7 saniye farkla sıralandılar. Geçen yılın dünya ralli pilotlar şampiyonu Estonyalı Ott Tanak ise etaptaki toz nedeniyle fazla risk almadı ve günü 7.sırada tamamladı.    

Loeb ''Notlarımız çok iyiydi''

2004-20012 sezonları arasında üst üste 9 kez Dünya Ralli Pilotlar Şampiyonu olan Loeb, gününün sonunda şunları söyledi “Bu akşam lider olmayı beklemiyordum. İyi hissettirdi.  Başlangıçta tozdan dolayı yolu bulamadık ama toza rağmen hızlı gitmeyi denedim. Notlarım çok iyiydi onun sayesinde bunu yapabildim. Günü lider tamamlamak olabilecek en güzel şeydi”

Neuville ''İlk gün risk almak istemedik''

Kariyerinde hiç dünya şampiyonluğu elde etmemesine rağmen, 5 kez sezonu dünya ikincisi olarak tamamlayan Neuville ise etap sonunda şöyle konuştu '' Ralli için iyi bir başlangıç yaptık ve ilk etapta şartlar iyiydi. Biraz toz vardı ama ikincisinde daha fazlası vardı. Bu tür koşullarda gereksiz riskler almak istemedik. Aracımız gayet iyi çalışıyordu ve Hyundai i20 Coupe WRC ilk etapta hızını gösterdi. Olumlu yönlere bakmalıyız; bu akşam liderliğe yakın ikinci sıradayız. Bu rallinin zor ve cezalandırıcı olduğunu biliyoruz. Yarın (Cumartesi), odaklanmaya devam edeceğiz ve lider konumlar için mücadelede olan günü bitirmeyi hedefleyeceğiz "

Ogier ''Etaplar kaygan ve zorlayıcı''

2013-2018 sezonları arasında 6 kez dünya ralli pilotlar şampiyonluğunu kazanan Ogier ise günün sonun şunları söyledi. ''Üçüncü olmak beklediğimden daha iyi. Yola ilk çıkan araç olmamız nedeniyle etap beklediğimiz gibi kaygandı, bu yüzden kesinlikle zorlayıcıydı. Ama sahip olduğumuz her şeyi verdik, özellikle de ikinci aşamada Power Stage gibi sürdüm. Tozun içine girmemekten biraz fayda sağladık gibi görünüyor, ancak yolu süpürürken büyük bir dezavantajımız da vardı. Şimdi rallinin büyük kısmı başlıyor, bu yüzden bu adımı yol konumumuzla atmış olmamız çok güzel, ancak daha yapılacak çok şey var "

Cumartesi günü 6 özel etap var

Cumartesi günü üç zorlu yerde toplam altı etap gerçekleştirilecek. Sürücüler sabah 08:50'de YeşilBelde 1 etabı ile güne başlayacaklar. Daha sonra 8.75 km'lik Datça 1 etabı gerçekleştirilecek. Kızlan 1 etabı 13.15 km sürecek ve sonra ara verilecek. Aradan sonra YeşilBelde 2, Datça 2 ve Kızlan 2 etaplarıyla gün sona erecek. Türkiye Rallisi, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı ve Spor Toto'nun değerli destekleriyle gerçekleştiriliyor. Etkinliğin sponsorları arasında AVIS, Grand Yazıcı Club Turban, TurkYacht, Pilotcar, Ahu Hastanesi, Mr. No Dardanel, Auto Club ve Marmaris Belediyesi bulunuyor. Türk Telekom altyapısıyla gerçekleştirilen Türkiye Rallisi, TRTSPOR2 üzerinden canlı olarak yayınlanıyor. İlk canlı yayın saat 10:00'da, ikinci canlı yayın ise 16:00'da yapılacak.

 

Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam