SON DAKİKA
reklam
reklam

Türkiye Rallisi’nin yeni lideri

Eklenme Tarihi: 20 Eylül 2020, Pazar - 01:51   Okunma Sayısı: 131878
Dünya Ralli Şampiyonası'nın 5. yarışı Türkiye Rallisi, Marmaris'te devam ediyor.  

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının himayesine alınan 2020 FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nın 5. yarışı Türkiye Rallisi'nin ikinci gününü Hyundai'nin Belçikalı pilotu Thierry Neuville lider olarak tamamladı. Hyundai Shell Mobis World Rally Team pilotu Thierry Neuville, Pazar günü gerçekleştirilecek son dört etap öncesinde altı kez Dünya Şampiyonu Sebastien Ogier ve dokuz kez Dünya Şampiyonu takım arkadaşı Sebastien Loeb'ün 33,2 saniye önünde ilk sırada yer alıyor.

Ogier ilk ayakta hızlıydı

Rallinin ikinci günü olan Cumartesi gününün ilk etabında pilotlar 31.79 km'lik Yeşilbelde özel etabıyla ralliye başladılar. Etabı Toyota pilotu Ogier, 24.54.2 saniyelik derecesiyle ilk sırada bitirerek liderliğe yükseldi. İlk günün lideri Loeb ise güne orta sert hamur lastiklerle başlayınca 4.en iyi zamanı yapabildi. Etap sonunda lastikleri tamamen eriyen Loeb, etap öncesinde yanlış lastik seçimi yaptığını açıkladı.

Günün ikinci etabı olan 8.75 km'lik Datça özel etabında Ogier bir kez daha best-time yaparak, en yakın takipçisi Neuville ile arasındaki farkı 3 saniyeye çıkarttı. Neuville ise bu etabı 1,3 saniye farkla ikinci tamamladı.

İkinci günün ilk ayağının son etabı olan 13.15 km'lik Kızla özel etabında Neuville 7.10.7 saniyelik zamanı ile en iyi dereceyi elde etti. Ogier 1.4 saniye farkla ikinci olmasına rağmen, genel kalsmanda 1.6 saniye farkla liderliğini korudu.

Rallinin ikinci ayağı etaplar bir kez daha geçildi

İlk ayağın tamamlanmasının ardından pilotlar servis alanına giderek, araçlarının bakımını yaptırmaya başladılar. İkinci ayakta, sabah geçilen üç özel etap bir kez daha geçildi. 31.79 km'lik Yeşilbelde etabının ikinci geçilişinde Neuville 21.41.6 saniyelik zamanıyla best time yaptı. Lastiklerini tamamen kaybeden Loeb, 10.1 saniye farkla ikinci zamanı yaptı. Sol ön lastiği patlayan genel klasman lideri Ogier ise bir de hidrolik sorunu yaşayınca 31.5 saniye farkla 5.zamanı elde etti. Bu sonuçların ardından Neuville 21.8 saniye farkla liderliğe yükseldi.

Rallinin 7.etabı olan 8.75 km'lik Datça özel etabının ikinci geçilişinde en iyi zaman bir kez daha Neuville'den geldi. Ancak etap kısa olduğu için diğer pilotlarla arasında fazla zaman farkı olmadı.

İkinci günün son etabı olan 13.15 km'lik Kızlan özel etabının ikinci geçişinde Loeb 7.09.4 ile en iyi zamana imza attı. Neuville sadece 0.9 saniye farkla ikinci zamanı elde etti. Ogier'e 4 saniye fark atan Loeb, 4.sıradan gelerek rakibiyle arasındaki zaman farkını kapatıp eşitledi. Hem Loeb, hem de Ogier lider Neuville'in 33.2 saniye gerisinde günü tamamladılar.

Tanak kaza yaptı Super Ralli ile devam edecek

Son Dünya Şampiyonu Hyundai'nin Estonyalı pilotu Ott Tanak, üçüncü etapta yaşadığı direksiyon sorununun ardından kaza yapınca ralliye veda etti. Tanak, Süper Ralli kuralıyla yarışa Pazar günü devam edecek. Ancak Estonyalı pilot ikinci gün bitiremediği her etap için, o etabın en iyi zamanını yapan pilotunun derecesine  10'ar dakika zaman cezası eklenerek yarışa devam edebilecek. Genel klasmanda 21.sıraya gerileyen Tanak'ın lider Neuville ile arasında 60 dakika fark bulunuyor. Estonyalı pilot, Pazar günü geçilecek 4 özel etapta bu zaman farkını azaltmaya ve ilk 10'a girerek puan almaya çalışacak. Ayrıca Tanak Pazar günü yapılacak avantaj etabını kazanırsa ekstra beş puan alabilecek.

Pilotlar ikinci günün sonunda ne dediler

Genel klasman lideri Neuville, “Bu öğleden sonra sabahtan çok daha iyi geçti. Kurulum üzerinde çok çalıştık ve tekrar döngüsünde arabadan çok daha mutluydum, özellikle daha zorlu bölümlerde. Aradığımızı bulduk ve% 100 olmasa da iyi bir yöne doğru ilerliyoruz. Cephede savaşmamızı sağlayan ekibin çalışmalarından çok memnunum. Yarın rallinin en zor etabına gideceğiz. Lastik patlatmaktan kaçınmalı ve bunu yaparken hızlı sürmeye devam etmeliyiz. Umarım sorun yaşamayız”dedi.

Günü ikinci sırada tamamlayan Loeb “İlk döngüden sonra hayal kırıklığına uğradık. Çünkü kötü bir lastik seçimi yaptık ve çok zaman kaybettik. Neyse ki öğleden sonra karşılık verebildik. Lastikler konusunda sınırdaydık, bu yüzden orta aşamada biraz tasarruf etmemiz gerekti. Ancak bunu iyi idare ettik. Genelde ikinci sıraya yükselmeyi başardık. Ancak yarın neyi başarabileceğimizi düşünmek için henüz çok erken. Geçilmesi gereken 90 km var" diye konuştu.

Loeb ile günü aynı zamanla tamamlayan Ogier ise ''Bu bizim için günaydın döngüsüydü, iki etap kazandık ve rallinin başında yer aldık. Araba iyi çalışıyordu ve öğleden sonra daha da iyi hale getirmek için bazı fikirlerimiz vardı. Maalesef tam da aradığımız öğleden sonra değildi. Ama bazen motor sporlarında oyunun bir parçası ve sonunda bu gece hala burada olmaktan mutluyum. Elbette, galibiyet için savaşmamak sinir bozucu, ama en azından hala büyük puanlar ve podyum için savaşabilecek bir konumdayız. Eminim takım bu gece arabayı tamir edebilir ve ralliyi yarın iyi bitirebiliriz. Hâlâ bugün olduğundan daha zorlu koşullara sahip bazı uzun aşamalar var, bu yüzden henüz hiçbir şey bitmedi " şeklinde konuştu.

Ford pilotları geride kaldı, Skoda'lar sınıf lideri

Ford mekanikerleri, Ford Fiesta WRC için en iyi ayarları bulmaya çalışsa da hiçbir M-Sport sürücüsü ilk beşte yer alamadı. Üç Ford pilotu Suninen, Lappi ve Greensmith günü altı, yedi ve sekizinci sıralarda tamamladılar.
Škoda Fabia Rally2 evo ile yarışan Kajetan Kajetanowicz, ikinci günü genel klasmanda 10. sırada yer alırken, WRC3 sınıfında liderliğe yükseldi. Škoda Fabia Rally2 evo ile yarışan bir diğer pilot Pontus Tidemand ise genel klasmanda 12.sırada yer alırken, WRC2 sınıfında, günü ilk sırada noktaladı.  

Yağız Avcı ilk sırayı aldı

Türkiye Rallisi, aynı zamanda 2020 Türkiye Ralli Şampiyonası’na da ev sahipliği yapıyor. 2020 Türkiye Ralli Şampiyonası 1. ayağı olarak değerlendirilen iki günün sonunda, Adus Motorsport adına Citroen C3 R5 ile yarışan Yağız Avcı/Onur Vatansever ekibi ilk sırada yer alarak şampiyonanın ilk yarışını kazanmış oldu. Skoda Fabia R5 ile yarışan Toksport WRT takımından Orhan Avcıoğlu/Burçin Korkmaz ikinci olarak lideri izlerken, üçüncülüğü de Skoda Fabia R5 ile BC Vision Motorsport ekibi Burak Çukurova/Burak Akçay elde etti.

Sınıf N'de Adus Motorsport adına Mitsubishi Lancer Evo IX ile yarışan Sağhan Ünlüdoğan/Aras Dinçer, İki Çeker, Genç Pilotlar ve Sınıf 4'te Castrol Ford Team Türkiye'den Ford Fiesta R2T ile Emre Hasbay/Candaş Uzun, Sınıf 5'te Toksport WRT'den Renault Clio RS Rally ile Yiğit Timur/Ufuk Uluocak ve Sınıf 3'te de Castrol Ford Team Türkiye'den Ford Fiesta ST ile Mert Gür/Ege Can Ünlü sezonun ilk birinciliklerini paylaşan isimler oldular. Historic klasmanında ise Murat 131 ile Gerçek-Bahar Sunman çifti yarışı ilk sırada tamamlarken, Audi Quattro ile Demir Berberoğlu-Okan Karaçam ikinci ve Murat 131 ile Özgür Yürük - Mehmet Serkan Şahiner de üçüncü sırada yer aldılar.

Pazar günü neler olacak ?

Pazar günü oldukça yoğun bir program olacak. Sabah 07:30’da 38.15 km'lik Çetibeli 1 etabı gerçekleştirilecek. Ardından 09:08’de 7.05 km'lik Marmaris 1 etabı başlayacak. Kısa bir servis arasından sonra aynı etaplar bir kez daha Çetibeli 2 ve Marmaris 2 etapları olarak gerçekleştirilecek.

Türkiye Rallisi, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı ve Spor Toto’nun değerli destekleriyle gerçekleştiriliyor. Etkinliğin sponsorları arasında AVIS, Grand Yazıcı Club Turban, TurkYacht, Pilotcar, Ahu Hastanesi, Mr. No Dardanel, Auto Club ve Marmaris Belediyesi bulunuyor. Türk Telekom altyapısıyla gerçekleştirilen Türkiye Rallisi, TRTSPOR2 üzerinden canlı olarak yayınlanıyor.

TRT SPOR 2 Kanalı saat 09.00'da ve 13:15'de Marmaris özel etaplarını Canlı yayınlayacak. Rallinin 12.ve son etabı Marmaris 2 aynı zamanda pilotları ekstra puan kazanabileceği Power Stage'de ev sahipliği yapacak. Bu etapta en iyi zamanı alacak pilot genel klasman puanın yanında ayrıca 5 puan daha alacak. Power Stage'de ilk 5 pilot puan alabilecek.

 

Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam