SON DAKİKA
reklam
reklam

Sektörün en güzel fuarı

Eklenme Tarihi: 21 Eylül 2020, Pazartesi - 10:58   Okunma Sayısı: 222227
Güzellik, kozmetik, medikal estetik cihaz ve ekipmanları sektörünün bu yıl Türkiye'deki tek ticaret platformu CNR Beauty Wellness Show İstanbul'da birçok ürün ve ürün grubu ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından KOSGEB'in destekleriyle organize edilen

CNR Beauty Wellness'de sektörün son trend, teknolojik gelişme ve yeni ürünleri sergilendi. Toplam

25 bin profesyonel ziyaretçiyi, 500'ün üzerinde marka ile buluşturan fuarda güzellik ve kozmetik ürünlerinden medikal cihaz ve ekipmanlarına, parfümeri ve kuaför ürünlerinden SPA'ya kadar birçok ürün ve ürün grubu ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sektörün en renkli etkinliklerinin hayata geçirildiği CNR Beauty Wellness Show İstanbul, güzellik, kozmetik, medikal estetik cihaz ve ekipmanları için şimdiye kadar düzenlenen en kapsamlı B2B ve B2C etkinliklerine de ev sahipliği yaptı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin katılımcılarla birebir yaptığı iş görüşmeleri fuarın ticari hacminin yüksek olmasını sağladı. CNR Expo, pandemi sebebi ile fuarlara verilen aradan sonra ilk kez; CNR Beauty Wellness Show İstanbul ile kapılarını açtı. 4 günde 20 binin üzerinde sektör profesyoneline ev sahipliği yapan fuarda, 500’ün üzerinde markanın bakım, güzellik, kozmetik, medikal cihaz ve ekipmanlarına ilişkin ürün ve hizmetleri sergilendi. T.C. Ticaret Bakanlığı’nın almış olduğu karar doğrultusunda Mart ayından bu yana ertelenen fuar organizasyonları, Eylül ayı itibariyle yeniden kapılarını ziyaretçilerine açtı. CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen CNR Beauty Wellness Show İstanbul, Kozmetik, Güzellik, Medikal Estetik Cihaz ve Ekipmanları Fuarı, yeni dönemin en büyük fuarı olarak sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirdi. CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından KOSGEB'in desteğiyle organize edilen fuar, bu yıl 3’üncü kez güzellik, sağlık, bakım ve kozmetik sektörlerini tek çatı altında buluşturdu.

 

Fuarda sağlık kurallarına dikkat edildi

 

Her yıl gerçekleştirdiği 40’ın üzerindeki fuar organizasyonu ile sektöre yön veren CNR Holding, fuarlarda katılımcı ve ziyaretçilerin sağlığını güvence altına alarak, olası risklerin bertaraf edilmesi için devletin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında bir dizi önlem aldı. Buna göre; fuara giriş ve çıkış noktaları yeniden düzenlendi. Fuar girişlerinde vücut ısısı kontrolü yapıldı. Havalandırma sistemlerinde harici hava kullanılarak içerideki hava sürekli temiz tutuldu. Aynı anda fuar alanında bulunacak kişi sayısı ‘10 metrekareye 1 ziyaretçi’ şeklinde sınırlandırıldı. Fuara girişlerde katılımcı, ziyaretçi ve görevlilerin HES kodu sorgulaması zorunlu hale getirildi.

 

Bakım ile ilgili tüm ürünler bu fuarda

 

Kendi alanında Avrasya’nın en büyük fuar organizasyonu olma hedefiyle yola çıkılan CNR Beauty Wellness Show İstanbul’da yerli ve yabancı bakım, güzellik, kozmetik, medikal cihaz ve ekipmanları gibi sektöre dair ürün ve hizmetler tanıtıldı. Fuar; aralarında güzellik salonu işletmecileri, yöneticiler, estetisyenler, hastane ve klinklerin dermatoloji birimi yöneticilerinin de yer aldığı yerli ve yabancı sektör profesyonellerini ağırladı. 500’ün üzerinde markanın ürünlerini görücüye çıktığı fuarı, 4 günde 20 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Dünya kişisel bakım ve kozmetik sektörünü buluşturan fuarda, ziyaretçiler yeni teknolojik cihaz, trendler ve medikal güzellik ürünlerini inceleme, test etme ve karşılaştırma fırsatı yakaladılar.

 

 

 

 

Sektöre ihracatta yeni pazarlar ekleyecek

 

Her geçen gün gelişerek 10 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşan Türk kozmetik sektörü de, fuarla birlikte yeni pazarlar keşfetme imkanı buldu. 2 milyar doları aşkın ihracatını yukarı taşımayı hedefleyen Türk kozmetik sektörü, fuarın da etkisiyle sektör ihracatının önünü açılmış oldu. Birbirinden özel etkinliklerin de yapıldığı fuarda, bir yandan gündelik ve profesyonel makyajın sırları paylaşılırken, aynı zamanda cilt bakımı ve medikal estetik uygulamalarına yönelik seminerler de düzenlendi.

 

Zayıflatan ve bronzlaştıran cihazlara yoğun ilgi

 

Bakım, güzellik, kozmetik, medikal cihaz ve ekipmanlarına ilişkin ürün ve hizmetlerin sergilendiği CNR Beauty Wellness Show İstanbul, bir dizi önlem kapsamında, bu yıl da katılımcı ve ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Yeni normalin ilk fuarında EvdeKal sürecinde kilo alanlar için zayıflatan cilt bakımı ve tatile gidemeyenler için boranzlaştıran solaryum ürünleri yoğun ilgi gördü. CNR Expo’da pandemi arası sonrası düzenlenen ilk fuar olan CNR Beauty Wellness Show İstanbul, Kozmetik, Güzellik, Medikal Estetik Cihaz ve Ekipmanları Fuarı, birbirinden özel ürünler ile ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. EvdeKal sürecinde kilo alanlar için zayıflatan cilt bakım ürünleri ve tatile gidemeyenlere bir hafta süreyle kalıcı boranzlaşma sağlayan solaryum ürünleri ziyaretçilerden yoğun ilgisini çekti. Yeni normalin ilk fuarı olması nedeniyle bir dizi önlem ile kapılarını açan CNR Beauty Wellness Show İstanbul, bu yıl 3’üncü kez güzellik, sağlık, bakım ve kozmetik sektörlerini tek çatı altında buluşturdu.

 

Tüm güzellikler ticaretin merkezinde

 

2020 yılının tek kozmetik, güzellik, medikal estetik cihaz ve ekipman fuarı CNR Beauty Wellness Show İstanbul makyaj workshoplarından estetik cerrahide ki bilinmeyenlere ve cilt bakımına kadar çok sayıda konuda seminer ve şovlara da ev sahipliği yaptı. Türkiye´nin Sağlık Bakanlığı adına Amerikan eğitimi alan ilk acil tıp uzmanı olan Dr. Nergiz van den Berk, Avrupa Birliği’nde hızlı teşhis, tedavi, sağlıklı yaşam ve medikal estetik konu başlıklarını ele aldığı CNR Beauty Wellness Show İstanbul seminerlerinde, Op. Dr. Ercan Cihandide ise plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahiye çığır açan uygulamaları anlattı. Ayrıca, Doç Dr. Gökhan Okan, güzellik ve estetikte doğru bilinen yanlışları ele alırken, Dr. Murat Topoğlu, akupunkturla sağlıklı beslenmenin sırlarını verdi. Türkiye'de ''Profesyonel Makyöz'' terimini ilk kullanan makyöz Pınar Aktaş ise fuar seminerlerinde ziyaretçileriyle buluştu.

 

STK’lar sektör için güçlerini birleştirdi

 

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından; KOSGEB desteğiyle organize edilen fuar, küresel arenada söz sahibi olan ICMAD (Independent Cosmetic Manufacturers And Distributors) - Bağımsız Kozmetik Üreticileri ve Distribütörleri Derneği ve IFA (The International Federation of Aromatherapists) - Uluslararası Aromaterapistler Federasyonu’nun da desteğini almayı başardı. Kozmetik ve kişisel bakım sektörlerinde faaliyette bulunan şirketlerin gelişimi ve karlılığını gösterme, yükseltme ve geliştirmeyi misyon edinen ICMAD, dünya genelinde oldukça etkili bir kuruluş. Bağımsız kozmetik üreticileri ve distribütörlerinden oluşan ICMAD, fuarda, dünya kozmetik sektörü için hizmet ve malzeme tedariki için zemin oluşturdu. Dünyanın her yerinde aromaterapi uygulamasını geliştirmek için çeşitli devlet sağlık komiteleriyle çalışan IFA ise; fuarda aromaterapi gibi çok sayıda uygulama ve yenilikleri sektör profesyonelleriyle tanıştırma imkanı buldu.

 

Estetikte doğru bilinen yanlışlar anlatıldı

 

Fuar cilt bakımı ve medikal estetik uygulamalarıyla da ön plana çıktı. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında birçok ödülün sahibi olan, ünlülerin estetik uzmanı Op. Dr. Tamer Şakrak, fuarın ilk günü 'Estetik Cerrahide Doğru Bilinen Yanlışlar, Sorunlar ve Çözüm Önerileri' başlıklı bir oturumda konuşmacı oldu. Fuarın ilk günü ayrıca ünlü dermatoloji uzmanı Uzm. Dr. Hande Ulusal da estetik ve kozmetik dermatoloji alanında merak edilen konuları anlattı. Fuarın ikinci günü Mezoterapi Derneği’nin kurucu hekimlerinden Doç. Dr. Şule Güçlü Şakrak “Ciltte Yaşlanma Yönetimi” konusunu, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Teymur ise “En son trend Anti aging'de cerrahi yaklaşım ve kök hücre” konusunu gündeme taşıdı. Fuarın üçüncü günü ise Güzellik Uzmanları SPA İşletmecileri ve Eğitmenleri Federasyonu Başkanı Rıfat Kıyıcı, Lazer Teknolojileri Eğitim Semineri’nde IPL ve lazer epilasyon yöntemlerine ilişkin detayları paylaştı. Fuar kapsamında ayrıca estetisyenlik mesleğine ilgili duyan ziyaretçiler için, bu alanda eğitim veren kurslar tarafında, stantlarında mesleğin inceliklerine dair bilgiler veril

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam