SON DAKİKA
reklam
reklam

Süs bitkileri dünyayı saracak

Eklenme Tarihi: 29 Eylül 2020, Salı - 10:53   Okunma Sayısı: 119410
Yerli süs bitkileri sektörü, yeni ürün ve hizmetlerini The Flower and Plant Show 2020’de dünya ile buluşturacak

Geçen yıl 52,5 milyon metrekare alanda toplam 1 milyar 718 milyon adet kesme çiçek, iç ve dış mekân süs bitkisi ile çiçek soğanı üretimi gerçekleştiren yerli süs bitkileri sektörü, 2019’u 80,4 milyon dolar ihracata karşılık, 43 milyon dolar ithalatla kapattı. Doğrudan 100 bin, dolaylı yoldan 500 bin kişiye istihdam sağlayan sektör, yılda yaklaşık 6 milyar liralık üretim gerçekleştiriyor.

The Flower and Plant Show, 12 Kasım 2020’de 12. kez bir araya getireceği katılımcı ve ziyaretçileri ile Avrasya’nın sektöre yönelik en etkili ticari platformu durumunda. The Flower and Plant Show 2020 birçok niteliği ile sektör profesyonelleri için ziyarete değer özellikler sunacak. Doğrudan 100 bin, dolaylı yoldan 500 bin kişilik istihdamıyla yılda ortalama 6 milyar liralık üretim gerçekleştiren yerli süs bitkileri sektörü, yeni ürün ve hizmetlerini Kasım ayındaki The Flower and Plant Show 2020’de dünya ile buluşturacak. Avrupa standartlarında kaliteli ürünleri avantajlı fiyatlarla yetiştiren, talep eden firmalara ihtiyaca göre sözleşmeli üretim de yapan sektör, Türkiye’nin lojistik avantajlarından aldığı güçle, yeni ihracat hikâyeleri yazmaya hazırlanıyor. Süs bitkileri ve peyzaj alanında Avrasya’nın en büyük ihtisas buluşması, 12-14 Kasım’da 30 bin metrekare sergileme alanıyla, bitki ve peyzaj sektörüne yönelik Avrasya’nın en büyük ihtisas fuarı olan The Flower and Plant Show 2020, yurt içi ve yurt dışından sektör firmalarına Tüyap Beylikdüzü’nde ev sahipliği yapacak. Sergilenen ürün çeşitliliği ile öne çıkan fuar, iç ve dış mekan süs bitkilerinden çiçek ve çiçekçilik malzemelerine, fide ve tohumlardan dikey bahçe uygulamalarına, egzotik ağaçlardan milli bitkilere, sulama ekipmanlarından peyzaj uygulamalarına ve bahçe aksesuarlarına kadar pek çok yeniliği, sektör profesyonelleriyle buluşturacak.

 

B2B programı ihracata destek olacak

 

Pandemiden olumsuz olarak etkilenen Süs bitkileri ve Peyzaj sektörüne, geçirdikleri bu zor dönemde 30 bin metrekare sergileme alanına sahip The Flower and Plant Show 2020 ile yeni ihracat kanalları açacaklarını, yeni iş bağlantıları ve ihracat fırsatları yaratacaklarını söyleyen Tarsus Turkey Fuar Direktörü Mustafa Gültekin Gökgül, bu doğrultuda Tarsus Turkey olarak katılımcı satın almacı buluşmalarına yönelik gerçekleştirdikleri B2B programını The Flower and Plant Show için de uygulayacakları bilgisini paylaştı. Gökgül, açıklamasında “Uygulama ile süs bitkileri ve peyzaj sektörünün yurt içi ve yurt dışındaki büyük alıcılarını özel olarak İstanbul’a davet ederek, doğrudan firmaların kendi standlarında katılımcılarımızla buluşmalarını sağlayacağız” dedi.

 

Süs bitkileri ticareti genişliyor

 

Geçen yıl 52,5 milyon metrekare alanda toplam 1 milyar 718 milyon adet kesme çiçek, iç ve dış mekan süs bitkisi ile çiçek soğanı üretimi gerçekleştiren Türk Süs Bitkileri Sektörü, 2019’u 80,4 milyon dolar ihracata karşılık, 43 milyon dolar ithalatla kapattı. Doğrudan 100 bin, dolaylı yoldan 500 bin kişiye istihdam sağlayan sektör 2020’de, hem Türkiye’nin ekolojik ve lojistik avantajlarından hem de Kasım ayındaki The Flower and Plant Show fuarındaki fırsatlardan yararlanarak, 40 milyar doları bulan dünya süs bitkileri pazarındaki yerini ve ticaretini genişletmeyi hedefliyor.

 

Yeni satış kanallarına ulaşım imkanı

 

Süs bitkisi üreticileri, 12-14 Kasım tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü’nde 12.’si düzenlenecek olan The Flower and Plant Show Fuarı’na hazırlanıyor. Tarsus Turkey tarafından Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği’nin (SÜSBİR) işbirliğiyle düzenlenen fuarın, sektörlerinin mevcut pazarlarda yeni satış kanallarına ulaşması ve 2020 hedef pazarlarda büyümesi yönünde önemli bir katma değer sağlayacağını söyleyen SÜSBİR Başkanı Ahmet Dündar; “Yılda ortalama 5,5-6 milyar liralık üretim gerçekleştiren üreticilerimizin, 40 milyar doları bulan dünya pazarından çok daha fazla pay alması için çalışıyoruz. Birlik olarak üretim ve pazarlama konusunda üyelerimizin önünü açmak adımlar atıyoruz. Bunlardan birisi de bu yıl 12.’si düzenlenecek olan The Flower and Plant Show Fuarı. Bu fuar, sektörün istikrarlı büyümesinde en önemli uluslararası adreslerden birisi” dedi.

 

Fuar en önemli dış ticaret adresi

 

Türk Süs Bitkileri Sektörünün üretici, tedarikçi, yatırımcı ve satın almacılarını Kasım ayında düzenleyecekleri The Flower and Plant Show 2020’de 12’nci kez bir araya getireceklerini söyleyen Tarsus Turkey Fuar Direktörü Mustafa Gültekin GÖKGÜL, “Son birkaç yıldır sektör, ihracata yöneldi. Bu noktada da fuarımız, en önemli dış ticaret adresi olarak görülüyor. Biz de The Flower and Plant Show’u, bu amaca hizmet edecek şekilde kurguluyoruz. Geçen yıl, başta İran, Bulgaristan, Gürcistan, Tunus, İtalya, Ürdün, Suudi Arabistan, Irak, Lübnan ve Almanya olmak üzere 48 farklı ülkeden profesyonel ziyaretçi ağırlayarak, milyonlarca dolarlık ticarete ev sahipliği yaptık. Kasım ayındaki buluşma da sektör ihracatı için önemli bir katma değer yaratacak” dedi.

 

Katılımcı da ziyaretçi de kazanacak

 

Fidanlık ve bitki üretim işletmeleri, çiçekçilik firmaları, peyzaj uygulama firmaları, kamu, bitki ve çiçek toptancıları ile ihracat ve ithalatçıları, tedarikçiler ve bahçe merkezlerinin ağırlıkta olduğu ziyaretçilerine sektörünün öncüsü yüzlerce firmayla tanışarak yeni iş birlikleri kurma fırsatı sunacak olan The Flower and Plant Show, katılımcılarına ise binlerce satın alma profesyoneliyle doğrudan ticaret şansı yaratacak. Süs Bitkileri ve Peyzaj Sektörünün tüm paydaşlarını çatısı altında bir araya getirecek olan The Flower and Plant Show 2020’de sergilenen zengin ürün çeşitliliğin yanı sıra sektör gündemlerine de ev sahipliği yapacak. Üç gün süren fuar süresince başta SÜSBİR olmak üzere, sektörün çatı kuruluşları, dernek ve birlikler ile katılımcı firma temsilcileri bir dizi panel, oturum ve konferans gerçekleştirecek.

 

Tüm yenilikler bir arada sergilendi

 

Tarsus Turkey tarafından Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği’nin (SÜSBİR) işbirliğiyle Tüyap Beylikdüzü’nde 11’incisi düzenlenen organizasyonu 931’i yurt dışından olmak üzere toplam 14.330 profesyonel ziyaret etti. 127 firmanın katıldığı fuarda iç ve dış mekan süs bitkilerinden çiçek ve çiçekçilik malzemelerine, fide ve tohumlardan dikey bahçe uygulamalarına, egzotik ağaçlardan milli bitkilere, sulama ekipmanlarından peyzaj uygulamalarına ve bahçe aksesuarlarına kadar 2019’un tüm yenilikleri bir arada sergilendi. 2019’u 125 milyon dolar ihracatla kapatmaya odaklanan Türk Süs Bitkileri Sektörü, yine Tüyap İstanbul’daki büyük buluşmada bir araya geldi. Bu yıl 11.’incisini düzenledikleri The Flower and Plant Show’un katılımcı ve ziyaretçilerinden yine tam not aldığını söyleyen Tarsus Turkey Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, “Süs bitkileri sektöründe, şu anda olduğundan çok daha büyük bir üretim ve pazar potansiyeli bulunuyor. Farklı faktörlerden ötürü şu anda hak ettiği konumda değil. Sektörün satış kanallarını çeşitlendirirken buna paralel olarak ürün portföyünü de farklılaştırması ve ihracata yönelmesiyle önümüzdeki süreçte adından çok daha fazla söz ettireceğine inanıyorum. Bunda fuarımızın da önemli bir katma değeri olacaktır. Hem fuarın sektörü, hem de sektörün fuarı büyüterek dünyanın en büyükleri arasına girebilmemiz hiç de uzak bir hedef değil” dedi.

 

 

 

Yüksek nitelikli üretim kalitesi

 

Üretim birikimini formlu ve nitelikli ağaççık, çalı ve sarılıcı çeşitlerine yoğunlaştıran ve peyzaj uygulamalarında aranan ürünlerin bulunacağı bir nokta haline gelen Edip Güler Fidancılık The Flower and Plant Show’da yerini aldı. 12. Hall, D-40 no’lu standında ürünlerini sergileyecek olan Edip Güler Fidancılık, The Flower and Plant Show’da ziyaretçileri ile buluşacak. Yüksek nitelikli üretim kalitesiyle 300’e yakın türde dış mekan süs bitkisi üreten Edip Güler Fidancılık, peyzajda yoğun olarak ihtiyaç duyulan ağaççık, çalı ve sarılıcı türlerinde kaliteyi koruyarak yüksek stoklarla çalışmaktadır. ÖDemiş, Bayındır ve Yalovalı üreticilerle yaptığı kontrollü ve standartlara uygun üretim ağı, büyük bir üretim kapasitesine ulaşmasına imkan sağlamıştır. Bütünleştirilmiş yaklaşım sayesinde Türkiye'de Akdeniz Bölgesinde dört ocak işletmekte olan DETAŞ Peyzaj, The Flower and Plant Show’da 12. Hall B-10 no’lu standında en yeni ürünlerini sergileyecek. Ocaklarında en değerli ürünleri Yeşil Diyabaz taşı ve bunun yanında Emperador Dark, Sky Blue, Golden Night mermerleri bulunan DETAŞ Peyzaj, ayrıca ürünlerini blok, plaka ve fayans üretimi olarak Orta Doğu, Uzak Doğu ve Avrupa'ya ihraç ediyor. Müşterilerine bütünleştirilmiş bir hizmet sağlamak için fabrikalarında donanımlı aletleri bulunan DETAŞ Peyzaj’ın ekipmanları ST makinesi, katrak makinesi, köprü kesme makineleri, profilli köprü kesme makineleri, düz kesim makineler, çoklu disk estesi, pah kırma, patlatma, çekiçleme, cilalama ve epoksi hatlarını içerir. Ocaklarında ayrıca ek ekskavatörler, yükleyiciler ve diğer özel ekipmanlar kullanılmaktadır.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam