Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2020/10/04/Oyunla_Matematik_5.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Oyunla Matematik - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Oyunla Matematik

Eklenme Tarihi: 4 Ekim 2020, Pazar - 00:00   Okunma Sayısı: 207744
Çocuklar İçin Oyunlarla Matematik Atölyesi 2. sınıftan 8.sınıfa kadar yaş gruplarındaki çocuklara, matematiğe karşı olumlu bir bakış açısı kazandırarak öğretmeyi amaçlıyor.

 

Ülkemizde eğitim çağındaki çocukların en çok zorlandığı ve önyargılı olduğu derslerin başında matematik geliyor. Yapılan araştırmalar erken yaşta matematiğe karşı geliştirilen olumlu bakış açısının, bireyin ilerideki akademik ve iş başarısını etkilemede IQ kadar önemli bir faktör olduğunu gösteriyor. Eğitimci Can Gürses’in kurucusu olduğu Çocuklar İçin Oyunlarla Matematik Atölyesi, çocuklara matematiğin günlük hayat bağlamını vererek “ne işe yaradığını” gösterirken bunu eğlenceli aktivitelerle gerçekleştiriyor. Oyunlarla Matematik Atölyesi, kayıtlarına başladı. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Eskişehir, Samsun, Trabzon, Kocaeli olmak üzere 10 ilde 17 şubede eğitim veren Oyunlarla Matematik Atölyesi, bu yıl ilk kez online olarak da eğitim verecek. Yeni eğitim dönemi ile birlikte başlayacak atölye eğitimleri, tüm okul dönemi boyunca sürecek ve dönem sonunda bitecek. Pandemiden ötürü gerekli önlemleri aldıklarını belirten Oyunlarla Matematik Atölyesi Kurucusu Can Gürses, ''Bu yıl sosyal mesafeye uygun olacak şekilde her bir atölyedeki kontenjan sayımızı azaltmamızın yanı sıra online eğitime de başlayacağız. Zaten doğdukları günden beri teknolojiye aşina olan bu Z kuşağı bireylerin online eğitimlerimize de ilgi göstereceklerini düşünüyorum'' dedi. Oyunlarla Matematik Atölyesinde; geometri, simetriler ve uzamsal düşünce, mantık ve algoritma, sayı dizileri ve örüntüler, olasılık, oyun teorisi ve matematiğin günlük hayatla bağlantısını ortaya koyan birçok konu çocuklara simülasyonlar ve oyunlarla deneyim yaşatarak anlatılıyor.

“Matematik Çok Zor Algısını Yıkıyoruz”

Can Gürses, çocuk yaştaki bireyde matematiğe karşı olumlu bir bakış açısı yaratabilmenin öncelikli hedefleri olduğuna değinerek: “Çocukların matematiğin ve bilimin önemini, anlamını, faydalarını erken yaşta öğrenmeleri çok önemli. Bununla birlikte çocuklara öncelikle matematiğin günlük hayattaki bağlamını vermeyi hedeflememiz gerekiyor. 2 yıldır devam eden atölyelerimizde bu amaçla; bilimin en temel kavramlarını en kolay algılayabilecekleri şekilde; atölyeler ve etkinliklerle çocuklara sunuyoruz.Çocuklar henüz eğitim sisteminin, sınav hazırlıklarının içine girmemiş ve matematiğe karşı önyargıları oluşmamışken eğlenceli ve günlük hayatla bağlantılı olacak şekilde çocuklarımıza pozitif bir düşünce yapısı kazandırıyoruz. Sınav sistemi yüzünden matematiğe dair asla görmedikleri ancak kesinlikle görmeleri gereken konuları anlatıp, eğitim sistemindeki bariz bir açık olan; kritik düşünce, sorgulama gibi unsurları ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Ve tüm bunları çocuklara kendi başına bir birey gibi davranarak; onlarla tartışarak, soru sormaya teşvik ederek, her sorularına cevap vermeye çalışarak ve öğrenmeye dair dürtülerine ket vurmayarak yapıyoruz” dedi.

Kritik düşünme ve sorgulama ön planda

Çocuklar İçin Oyunlarla Matematik Atölyesi, eğitim Sistemindeki bariz bir açık olan; kritik düşünce, sorgulama gibi unsurları ön plana çıkartıyor. Çocuklara öncelikle Matematiğin günlük hayattaki bağlamını vermeyi hedefleyen Çocuklar İçin Oyunlarla Matematik Atölyesi, sınav sistemi yüzünden matematiğe dair asla görmedikleri ancak kesinlikle görmeleri gereken konuları anlatıyor. Tüm bunları yaparken en öncelikli hedefi “Çocuk yaştaki bireyde Matematiğe karşı olumlu bir bakış açısı yaratabilmek” olan Çocuklar İçin Oyunlarla Matematik Atölyesi, çocuklara kendi başına bir birey gibi davranarak, onlarla tartışarak, soru sormaya teşvik ederek, her sorularına cevap vermeye çalışarak ve öğrenmeye dair dürtülerine ket vurmayarak yapmayı amaçlıyor.

Deneyimli eğitici kadrosu

Çocuklar için Oyunlarla Matematik Atölyesi'nin en dikkat ettiği konu; farklı şehirlerde bu programın eğitmenliğini üstelenecek kişilerin hem eğitimci, hem de matematik ve bilim nosyonu olan kişiler olmasıdır. Bu nedenle tüm merkezlerimizdeki eğitmenler akademik kökenli ve alanlarında uzman kişilerdir. Bu oluşumun Türkiye’nin her tarafına sürdürülebilir şekilde yayılmasının tek yolu hazırlanan programı hem başarıyla yürütebilecek, hem de katkı yapabilecek gerçek bilim insanları tarafından yürütülmesinden geçiyor.

Her ilde öncülük eden isimler oldu

Çocuklar için Oyunlarla Matematik Akademisi, tamamen bağımsız, hiçbir yerden fon veya bağış almayan, tamamen katılımcılarının desteğiyle bu noktaya gelmiş bir girişim. Atölyenin bu aşamaya gelmesinde emeği olan çok fazla insan var. Çocuklar için Oyunlarla Matematik Akademisi'nin başlamasına Deniz Bolsoy ve Selçuk Erdem öncülük etti. Atölye ilk çalışmasını ve bir yerde ilk başlangıcını ÇimenEv'de yaptı. Oluşumun kurumsallaşmaya başlamasında İstanbul’daki ilk iki atölyenin, İzmir’deki atölyenin mekanlarını bulan ve bağlantıları sağlayan Özgür Mumcu oldu. Ankara UMAG’ın kapılarını ise Özge Mumcu açtı. İstanbul Ataşehir’de Harun Tekin ve tüm DASDAS ekibi, Atölyeyi Bursa’da ise Mert Fırat’ın çalışmaları ön plana çıktı.

Kurumsal işbirlikleri çok önemli

Çalışmalarında kurumsal işbirliklerine dikkat çeken Oyunlarla Matematik Atölyesi Kurucusu Can Gürses, ''Birçok ilde bizle işbirliği yapan Küçük Şeyler Ana Okullarına, Eczacıbaşı Kurumsal’ın kapılarını bize açan Faruk Eczacıbaşına ve ilk dönem yaptığımız çalışmadan sonra atölyelerimizin olduğu her ilde çalışanlarını faydalandırmaya karar veren tüm IK ve EczacıbaşındaYaşa Ekibine, Kurumsal iş birliklerimiz arasına yeni katılan Netaş ve Boyner’e, Eylül Döneminde aramıza katılan ve mükemmel atölyeleriyle bizle olmaya devam edecek olan Sevinç Erbulak, Bahar Elden ve Vuslat Çamkerten’e, Sosyal Medyada oluşuma destek veren Fırat Tanış, Yekta Kopan, Kaan Sezyum, Ümit Boyner, Cem Say, Orhan Bursalı ve tüm HBT ekibine, Emin Çapa’ya, Ahmet Şık’a, Demet Evgar, Özge Özpirinççi ve tüm değerli takipçilere, Yıllardan beri yaptığım her girişimde, başarıda, epic fail’larda, özel hayatın iniş çıkışlarında bana mentorluk kadar babalık da yapan Prof. Dr. Ahmet Aykaç’a ve Asuman Bayrak’a, Teşekkürü borç biliyorum'' diye konuştu.

  

Atölyeler

Çocuklar İçin Oyunlarla Matematik Atölyesi'nin yanı sıra Çocuklar İçin Satranç Atölyesi, Çocuklar İçin Drama Atölyesi ve Çocuklar İçin Felsefe Atölyesi de yer almaktadır. Atölyeler için kayıt formlarını doldurup gönderdikten kısa bir süre sonra Atölye Asistanları sizlerle doğrudan iletişime geçip Kesin Kayıt süreci hakkında gerekli bilgilendirmeleri yapıp sorularınıza cevap vereceklerdir. Bu süreç, bireylerin başvuru sırası esas alınarak ilerlemektedir. Atölyeler için her yaş grubu için kontenjan sınırlaması bulunmaktadır. Can Gürses'in kurucusu olduğu Çocuklar için Oyunlarla Matematik Atölyesi, Türkiye'nin birçok ilinde eş zamanlı olarak gerçekleşmektedir. Farklı merkezlerdeki eğitmenler tamamen koordineli bir şekilde aynı programı yürütmektedirler. Atölye, 2. sınıftan 8. sınıfa kadar olan yaş gruplarına hitap etmektedir ve tüm okul dönemi boyunca sürmektedir. 2020 Eylül döneminden itibaren Online derslerimiz de başlamıştır. Büyük Usta Mustafa Yılmaz öncülüğünde gerçekleşen Çocuklar için Satranç Atölyesi, 2. sınıftan itibaren her yaş grubuna hitap etmekte olup tüm okul dönemi boyunca sürmektedir. 2020 Eylül döneminden itibaren Online derslerimiz de başlamıştır. Sevinç Erbulak ve Bahar Elden'in öncülüğünde gerçekleşen Çocuklar için Drama Atölyesi, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar yaş gruplarına hitap etmekte olup tüm okul dönemi boyunca sürmektedir. 2020 Eylül döneminden itibaren Online derslerimiz de başlamıştır. Vuslat Çamkerten'in öncülüğünde gerçekleşen Çocuklar için Felsefe Atölyesi, 2. sınıftan 8. sınıfa kadar olan yaş gruplarına hitap etmekte ve tüm okul dönemi boyunca sürmektedir. 2020 Eylül döneminden itibaren Online derslerimiz de başlamıştır.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam